1 szavazat 1

Bemutatás

A Hulu és a Mei klán évtizedek óta nagy riválisai egymásnak. A film kezdetén a Hulu klán emberei megtámadnak egy Mei falut és sok embert lemészárolnak. A fő célpontjuk egy legendás kincses térkép, amely által a klán pénzügyi gondjai örökre megoldódnának. A térkép azonban nincs a faluban. Mei Feng-Chun és két barátja, a Mei klán képviseletében harcművészeti tanulás után visszatérnek és elhatározzák, hogy leszámolnak a Hulu klánnal. Kapóra jön nekik, hogy a közelben észrevesznek két gyanús alakot. Az egyikük a Hulu klán embere, a másik pedig Mei Danui, aki egy Hulu kém a Mei klánba beépülve. Mei Danui megszerezte a térképet és vinné vissza a Hulu táborba. Este azonban Mei Feng és barátai rajta ütnek és megölik, a térképet pedig elveszik tőle.
Mei Feng kitalálja, hogy magát Mei Danui-nak adja ki és feljutva a Hulu klán csapdákkal teli, hegy tetején fekvő bázisára, a folyón leküld majd egy térképet, amely alapján a Mei klán emberei feljutnak a hegyre és legyőzhetik a Hulu klánt. Mei Feng fel is jut a hegyre, ahol kezdetben gyanakodva bánnak vele, de végül sikerül elnyernie a Hulu klán vezetőjének a bizalmát. Sőt, a Hulu klán vezetőjének a lányának, Pearl-nek annyira elnyeri a bizalmát, hogy a lány beleszeret. Ezután a Hulu klán többi vezetője mindent elkövet, hogy leleplezzék  Mei Feng-et. Különösen azért, mert az egyik vezető szeretné feleségül venni Pearl-t, aki azonban Mei Feng-et választja.
Hosszú próbálkozások után végül leleplezik Mei Feng-et, de kiderül, hogy Pearl nem is a Hulu klán vezetőjének a lánya, hanem a Mei klánhoz tartozik, csak régen a Hulu klán lemészárolta a szüleit és elrabolták, felnevelték őt. A Hulu klán dadája a térképet is leküldi a folyón, így a Mei klán emberei megostromolják a Hulu bázist.

Nem igazán tudom ezt a Shaw Brothers filmet hová tenni. A történet eléggé elcsépelt, a főszereplő Liang Chen kifejezetten ellenszenves, a harci koreográfia átlagos vagy azon aluli. Őszintén bevallom, hogy sok helyen untam a mozit és nálam két dolog mentette meg: a kedvenc színésznőm, Pei Pei Cheng, akinek a szépsége most is ragyog, a másik pedig a zseniálisan látványos, változatos helyszínek, amelyeken a film játszódik. Maradjunk annyiban, hogy ha ez a film nem készül el, akkor sem hiányozna senkinek a wuxia mozikönyvtárból.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük