1 szavazat 2

Bemutatás

A Ming dinasztia idején, Yongle király és Quiren eunuch megostromolja Jianwen császárt és porrá égetik a palotát. Jianwen császár a halála előtt rábízza a gyerekét a leghűségesebb emberére, Shangguan Hou-ra, hogy menekítse ki a pár éves herceget. Jianwen bukása után Yongle lesz a császár. Shangguan a Black Dragon Society (Fekete sárkány társadalma) klán vezetője. A klánt hamarosan felkeresi Quiren eunuch unokája, Yen Tsang, illetve Yu Hua és próbálják meggyőzni őket, hogy támogassák Yongle császárt és álljanak be közéjük. Shangguan elutasítja őket, ezért hatalmas katonasereg támadja meg a klán erődjét és mindenkit megölnek. A halála előtt Shangguan a herceget a lányára, Xiuyi-ra valamint legjobb harcosára, Chin Zhenxiong-ra bízza, hogy vigyék el a Quanzhou-ba, a White Dragon Society (Fehér sárkány társadalma) klánhoz, akinek a vezetője Shangguan testvére és a klán majd segít megszervezi a felkelők seregét Yongle császár ellen.

A két kalandor elindul, de útközben megtámadják őket a katonák. Végül egy öreg koldus menti meg őket, aki azt tanácsolja nekik, hogy menjenek először Green Wood Town-ba és keressék Mrs. Bai-t, aki majd segít nekik megkérni a koldus régi tanítványát, Zhou Feiyun-t, hogy segítsen nekik. Érdekes körülmények között megismerkednek egy farmer férfival, akit gyorsan otthagynak. Próbálnak bejutni Green Wood Town-ba, ahol lebuknak a herceg sírása miatt, de egy újabb koldus segítségével elbújnak Mrs Bai-nál. Itt derül ki, hogy a farmer igazából Feiyun. Így tehát hárman folytatják az útjukat Quanzhouba. Közben Yen Tsang emberei rátalálnak Mrs. Bai rejtekére és őt is megölik valamint az unokáját is.

Xiuyi-ék az újabb ellenőrzőpontot megint lebuknak, így harcolniuk kell. Végül egy barlangban lelnek menedéket. A kis herceg megfázik, ezért egy közeli orvoshoz viszik. Az orvos azonban szintén elárulja őket és megjelennek Yen Tsang emberei, akikkel harc kezdődik. Újra sikerül elmenekülniük és a hóesésben egy rejtett házban találnak menedékre. Féltékenységi okokból egyre növekszik a feszültség Feiyun és Chin Zhenyiong között. Yen Tsang érzi, hogy segítségre van szüksége, ezért megállapodik egy addig barlangokban élő Old Monster (Öreg szörny) nevű harcossal, hogy ha segít nekik, akkor övé lehet Xiuyi. A három kalandor egy újabb városba érkezik, ahol a fesztiváli hangulatot kihasználva beöltöznek álruhába, de így is lebuknak és menekülniük kell. Feiyun megküzd az Öreg szörnnyel is, amíg Xiuyi-ék elmenekülnek. Később aztán beéri őket. Elérkeznek a White Dragon Society klánhoz, ahol azonban kiderül, hogy Shangguan testvére meghalt és Zhu Siwen vette át a helyét, aki viszont nem akar segíteni a hercegnek, mert ő maga is király akar lenni. Ezért itt is harcba kell kezdenie a három kalandornak. Megölik Zhu Siwent és az embereit, majd a közeli rejtekhelyet megtalálva eljutnak a klán bázisára, ahol tengernyi kincs van, amely segítségével sereget lehetne toborozni és a herceget a trónra ültetni. De megjelennek Yen Tsangék is, valamint az Öreg szörny. Utóbbi félelmetes erővel bír és megöli Chin Zhenyiong-ot. Felbukkan azonban az öreg koldus és legyőzi az Öreg szörnyet, valamint Yen Tsangékat is. Így Xiuyi és Feiyun megkezdheti a sereg toborzását.

Nos, egy újabb wuxia a Shaw Brotherstől, amely a szereplőgárda remek, a helyszínek látványosak (van itt hóeséstől kezdve, városokon, erdőkön, barlangokon keresztül minden), a harci koreográfia is hozza a közepes szintet. A történet szintén átlagos, de simán élvezhető. Azért a harci koreográfiánál lehettek volna kreatívabbak, mert 90%-ban egyszerű kardozás van csak. A zene teljesen észrevehetetlen volt számomra. Amit érdekességképpen kiemelnék, hogy talán ez az első film 1960-as években, amelynél ennyi statisztát, színészt alkalmaztak. Vannak olyan tömegjelenetek, ahol 500 ember simán részt vesz benne és ez azért elég látványos. Summa summárum, ha egy jó kis wuxia, kalandfilmmel szeretnéd eltölteni a délutánod, akkor erre ideális megoldás a film. Csodát persze nem kell várni tőle.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.3

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük