1 szavazat 2

Bemutatás

A Sung és a Qing dinasztia közötti harcok idejében kezdődik a történet, amikor is az egyik Sung tábornok megbízza Jiang hadvezért, hogy a csapatával kísérjenek el egy magas rangú Qing minisztert, Goh Li Han-t Yuan Shui-ba, ahol fogolycsere lesz és értékes Sung minisztereket szabadíthatnak ki. Az öngyilkos osztaghoz csatlakozik a visszavonultan szerzetesként élő, egykori harcos Qing Wu Chi. Elindul a csapat, hogy elsőként Zhang mesternél pihenjenek meg. Előtte azonban a hegyek között rájuk ijeszt két nő is, Hei Ru Yi és Wan Erh, akik mindketten Qing Wu Chi-t akarják, mert mindkettőjüket elhagyta. A csapat elér Zhang mester menedékéhez, de hamar fény derül rá, hogy Zhang-ot és embereit régen megölték és a helyüket a Qing katonák vették át. Nagy harc alakul ki, amelynek eredményeképpen Jiang hadvezért megölik, de a csapatnak, Qing Wu vezetésével sikerül elmenekülnie és magukkal tudják vinni a foglyokat is.

A Qing királytól, Wan Yen-től azt kéri Wan Erh, hogy élve fogják el Qing Wu-t. A csapat tovább halad a hegyekben, ahol egy csapat sebesült jön velük szembe. Hamar kiderül, hogy mind Qing katonák, akik Sung sebesülteknek álcázták magukat. Qing Wu végez velük és tovább haladnak a Tigris és Sárkány átkelőn, de a folyónál elakadnak. Megjelenik Wan Erh is, aki magyarázatot követel Qing Wu-tól, aki elmondja neki, hogy azért hagyta el, hogy a jót szolgálhassa. Wan Yen király hatalmas sereggel bekeríti a csapatot és elég sokan meghalnak közülük. Egy barlangban találnak menedéket, ahonnan egy trükkel tudnak csak kimenekülni, mielőtt bent égnének. Végül Wan Erh Qing Wu mellé állva együtt küzdenek meg Wan Yen-el és legyőzik őt, de Wan Erh meghal. Qing Wu és a maradék 1-2 embere így tovább tud haladni a foglyokkal a megbeszélt helyre.

Lai Wang rendezőnek ez volt az első wuxia rendezése és mint már tudjuk a jövőben nem sok egyéb filmet rendezett, pedig ennyire azért nem rossz ez a mozi. Sőt, igazából elég nagy potenciál lett volna, ha sikerül kihasználni. Nagyon hasonló a film hangulata King Hu filmjeihez és kísértetiesen emlékeztet a Sárkány fogadóra (Dragon Inn). Nah, jó, annyira azért közel sem jó. A színészek egyébként remekül játszanak (pedig csak Roy Chiao a nevesebb közülük), a történet és az események menete érdekes és izgalmas, látványosság terén pedig a gyönyörű helyszíneket és a fényképezést tudom elmondani. De sokkal jobb is lehetett volna, ha a harci koreográfia nem ilyen kezdetleges, a zene jobban sikerül és pakolnak pár csavart a történet végére. Azért így is nagyon jó filmet láthatunk (1969-hez viszonyítva), de csak egyszer nézhető.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük