1 szavazat 3

Bemutatás

Azokban az időkben járunk, amikor a Jin-ek hada ostromolta Észak-Kínát. Fang Ning az embereivel egy biztonsági szolgálatot vezetnek és nagy mennyiségű ezüstöt szállítanak az áradások miatti rászorulóknak. Egy fogadóban szállnak meg, ahol feltűnik Han Shi Xiong és segítője, Wei Tong Ming és az embereikkel elrabolják az ezüstöt és végeznek Fang Ning-el és feleségével is, de szerencsére a pár éves kislányuk, Fang Ying Qi túléli és egy öregember talál rá. Az öregember, szerzetes, Xuan Zhen az erdőben él és az évek alatt felneveli Fang Ying-et és megtanítja a harci technikákra. A szerzetes igazi hazafi és ezért közli Fang Ying-el, hogy a Da Kun hegyekben található a Flying Dragon (Repülő sárkány) klán, akiknek a vezetője Lord Xia Zi Long a legjobb harcosokat toborozza, hogy szembeszálljanak a Jin-ekkel és visszaállítsák Kínában a Song dinasztiát. A szerzetes átad egy levelet Fang Ying-nek és ezt kell elvinnie a lázadók erődjébe. Útja során megszáll egy fogadóban, ahol éppen harc tör ki a koldusok és Wei Tong Ming emberei között. Tévedésből Fang Ying segít megszökni Wei Tong-nak és elűzi a koldusokat. Közben Wei Tong ellopja a levelet a lánytól és így megtudja, hogy miért is jött. Azonnal találkozik Han Shi-vel és a meggyilkolásáról döntenek. Ez azonban nem jön össze nekik, mert feltűnik a Beggar Clan (Koldus klán) vezetője, Chin Shang-Yi és a múltkori harcuk ellenére kisegíti a lányt.
Fang Ying eljut az erődbe, ahol örömmel fogadják Lord Xia-ék és egyből megbízzák, hogy ölje meg Wei Tong Ming-et. A lányt azonban rajtaütés várja a Wei Tong rezidencián, de Chin Shang ezúttal is kimenti őt. Egyúttal közli a lánnyal, hogy áruló van a Repülő sárkány klán tagjai között, aki nem más mint Han Shi Xiong, aki 20 éve megölte Fang Ying szüleit. A lány visszamegy az erődbe, de Han Shi gyanusítja meg őt árulással, ezért Fang Ying-nek nem marad más választása, mint elmenekülni. Álruhát ölt és magát koldusnak kiadva megtudja, hogy Wu nevű személy tartja a kapcsolatot a Jingekkel és Han Shi valamint Wei Tong azért társult be mellé, hogy a Jin-ek által nagyon gazdagok lehessenek. Fang Ying megöli az egyik hírvivőjüket és a helyét átvéve bejut Wu udvarába, ahol kideríti, hogy azt találták ki, hogy Han Shi 50. születésnapi rendezvényére meghívják Lord Xia-t és az embereit, majd ott gyilkolják le őket.
Eljön a születésnapi ünnepség, ahol a tűzijáték jelére megpróbálnak betörni Wei Tong emberei, de a koldusok klánja ezúttal is közbelép és megölik őket. Közben Fang Ying feltűnik az ünnepségen és mindenki előtt leleplezi Han Shi-t, akit egy párbajban meg is öl.

Shaw Brothers, wuxia, Pei Pei Cheng. Ha ez a három dolog megvan egy filmben, akkor mi kell még? Semmi más 🙂 A történetre nem lehet panaszunk, mert folyamatosan leköti a nézőt. A harci koreográfia szintén remek, és olyan mozdulatokat, megoldásokat láthatunk, amiket eddig más wuxiákban nem nagyon. Külön kiemelném azt a részt, amikor Chin Shang a plafonon mozog és úgy védi ki a repülő tőröket. De a vízen járás és a levegőben történő harcok is remekül néznek ki. Végezetül a színészekre sem lehet panaszunk, mert jól hozzák a szerepüket, Pei Pei pedig továbbra is lenyűgöz és nem véletlenül az egyik kedvenc színészem. Nemcsak a legszebb színésznő, de teljesen sallangmentes, hisztit nélkülöző a színészi játéka. Érdekességképpen megjegyezném, hogy a koldusok között felismerhetjük Jacky Chen-t is. Remek wuxia lett, nézzétek, élvezzétek 🙂

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.8

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük