1 szavazat 4

Bemutatás

A történet Da Tong megyében játszódik, egy nagy városban, amely város két dologról híres: a csinos nőkről és a helyi Fu Lai pénzmegőrzőről, amely annyira biztonságos, hogy más városokból is oda viszik a pénzüket őrizni a gazdag emberek. Az egyik nap két akrobata lány érkezik a városba, Yu Yen és Yu Ying. Az egyik bemutatójuk alatt azonban Yu Yen megsérül és ezért az emberek a közeli Fu Lai pénzmegőrzőbe viszik ápolni. A pénzmegőrző legjobb harcosa és vezetője, Wen Li azonban rájön a turpisságra és leleplezi, hogy Yu Yen sérülése nem igazi és csak az aranyra fáj a foga. A két lány remek harcos, de Wen Li tőlük is sokkal jobb. Legyőzi a lányokat, de könyörületből elengedi őket. Ezt követően a helyi fogadóba egy titokzatos idegen érkezik: Teng Qi Ying, azaz az Invisible Loner (Láthatatlan Vándor). Wen Li-t keresi és oda is hívja a fogadóba. Teng az aranyat akarja, de Wen természetesen nem adja, így párbajoznak, amely során Wen őt is legyőzi, de Teng-nek sikerül elmenekülnie. Ezután Teng felkeresi a két lányt, akik felvállalják, hogy a nevük Meng, azaz Thousand Hand Goddess (Ezer kezű istennő) és Hua Dieh, és ők is az aranyat akarják. Megjelenik a két lány főnöke is, (Hua férje) akik hárman megpróbálják megölni Teng-et, de ő legyőzi őket és elmenekül.

A városba érkezik egy gazdag ember, Master Shen, aki a pénze egy részét akarja kivenni a Fu Lai pénzmegőrzőből. Előre megy a helyi bordélyházba, és oda kéri a pénze szállítását. Wen Li az embereivel elindul a pénzzel. Teng Qi feltűnik és próbára teszi Wen-t, de végül elfut, így a pénzt sikerül Master Shen-hez szállítani. Visszafelé Wen-t megtámadja Meng és Hua, valamint a főnökük, de a pénzmegőrző emberei megmentik Wen-t. Másnap Master Shen újra megjelenik a pénzmegőrzőben és a teljes vagyonát kéri. Közben megkéri a biztonsági főnököt, hogy mutassa meg neki a széfet és a biztonsági intézkedéseket. Beengedik, amely oda vezet, hogy Master Shen megöli őket, mialatt az emberei végeznek a pénzmegőrző őreivel. A két lány és a főnökük is ott terem és segítenek a pénzt kimenekíteni a megőrzőből. Mindvégig ez volt a terv és Shen összedolgozott Meng-el, Hua-val és a főnökükkel. Master Shen és Meng nem igazán akarnak osztozni, így a saját embereiket is kivégzik és négyen viszik el az aranyat a szekereken. A város egyik elhagyatott épületében bújnak meg.

Az éjszaka leple alatt Hua és a férje megpróbálják megölni Shen-t, aminek eredményeképpen csak Hua és Meng éli túl. Wen Li eljátssza, hogy az aranyrablók után megy egy szekérrel, de felkeresi Hua-t és Meng-et és fény derül rá, hogy ő is velük szövetkezett mindvégig. Hua férje halála után a lányt a szeretőjének akarja, de ezt nem nézi jó szemmel Meng, aki Wen felesége. Félreteszik a haragot és hárman kiviszik a szekérrel az aranyat a városból és egy elhagyatott helyen pihennek meg. Követte őket Teng Qi is, aki beszáll a harcba az aranyért. Senki nem bízhat senkiben. Mindenki mindenkit hátba szúrhat. A végeredmény pedig, hogy az arany senkié nem lesz, mert egymást mészárolják le. Végül a pénzmegőrző emberei találják meg az eltűnt aranyat és félreértve a helyzetet Wen Li-t hősnek hiszik, aki az életét adta az arany védelmében. Mekkorát tévednek…

Igazi sztárparádé a Shaw Brothers studiótól: Lo Lieh, Ivy Ling Po és még sorolhatnám. Nagyon jó kis wuxiát hozott össze Chor Yuen, mert a film során egyetlen perc unalmas pillanat sincs. Minden percben történik valami izgalmas és kiszámíthatatlan. És amikor már azt gondoljuk, hogy egyéb meglepetésben nem lesz részünk, akkor is változik a helyzet. Bárki meghalhat, bárki által. És meg is hal, nem is finom módon: ilyen brutális halálokat eddig keveset láttunk wuxia mozikban. És akkor még nem beszéltünk a harci koreográfiáról, amely kapcsán remek munkát végeztek a direktorok. Látványos harcok vannak és az arány is pont ideális, nem megy a történet, események kárára. Amennyiben egy jó kis harcokkal teli, meglepetést és fordulatokat tartalmazó filmet szeretnél nézni, akkor nyugodt szívvel ajánlom ezt a filmet. Az átlag felett van szinte minden aspektusból.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.9

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük