1 szavazat 2

Bemutatás

Lung Lieh remek kardmester és a menyasszonyával úgy próbálnak megélni, hogy párbaj tornákon vesz részt. Elutazik egy nagy tornára és meg is nyeri, legyőzve, megölve egy másik remek harcost. Viszont arra ér haza, hogy a menyasszonya éppen megcsalja őt. Végez a férfival és a menyasszonyával is. A szüli tanácsára feladja magát és bíróság elé áll. A bíró tekintettel arra, hogy híres kardmester, szeretné őt felmenteni, de mivel a férfi, akit megölt, egy híres tisztviselő Lord Lin fia volt (aki lepénzeli a bírót), így halálra ítélik Lung Lieh-t. A kivégzése napján tudomására jut, hogy Lord Lin bosszúból a szüleit is megöleti, ezért megszökik és sebesülten, legyengülten egy kolostorba talál menedéket. A kolostorban összebarátkozik egy lánnyal, Ching Yung-al,  akinek a férje, Liu Liang nem olyan régen halt meg, ezért mélységesen gyászol. Ching Yung próbálta lebeszélni a férjét az erőszakról, de ő nagy harcos akart lenni és ez okozta a halálát is.

Közben a törvény emberei rátalálnak a kolostorra, de az apácák elrejtik Lung Lieh-t, így üres kézzel mennek el. Az eltelt napok és hetek alatt nagyon megkedvelik egymást és Lung Lieh beleszeret a lányba. Végül Lord Lin emberei észreveszik Lung Lieh-t és betörnek a kolostorba. Porrá égetik az egészet, szinte mindenki meghal. Lung Lieh és Ching Yung azonban elmenekül az erdőbe. Ott Lung Lieh elmondja a lánynak, hogy a férjével párbajozott nem olyan régen és ő ölte meg őt. A lány nagyon mérges lesz és ott akarja hagyni a férfit, de Lung Lieh próbálja megerőszakolni őt. Ekkor kiderül, hogy nem csak a férje volt remek kardvívó, de Ching Yung is remekül bánik a fegyverekkel, csak a férje halála után megfogadta, hogy soha többet nem fog fegyvert. Most önvédelemből még is megteszi és párbajoznak. Megszakítják őket Lord Lin-ék, akik közben rájuk találnak. Nagy nehezen sikerül nekik megölniük Lin-t, de nagy áron: a saját életük árán.

Drámai wuxia, amely végig borús, komor hangulatot áraszt magából. Röviden így lehetne összefoglalni a filmet, de azért kicsit menjünk bele a részletekbe is. A film gyilkossággal kezdődik és azzal is ér véget. A történet drámai hatásai és a komor hangulat miatt végig megtartja a lelkesedést a nézőkben a film, még úgy is, hogy viszonylag kevesebb harc van benne és azok sem kiemelkedőek. A főszereplők remekül játsszák a szerepüket és még a film végén sem lesz egyértelmű, hogy tulajdonképpen a főszereplő jó ember volt legbelül vagy romlott lélek. És pont ez a varázsa az egész mozinak. Különleges tehát több szempontból is. Én bátran ajánlom mindenkinek, de nem kellemes hétvégi délutáni matinének, mert annál azért búskomorabb a film. És nagyon vigyázzatok, mert a neten elterjedt egy olyan verzió is, amelyben a feliratot valaki paródiára írta át, szétrombolva a film drámai hatásait.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük