1 szavazat 1

Bemutatás

Egy kisvárosba érkezik egy színházi társulat, amelynek tagja Wan Li Pei is, aki a kislányával, Shu Shin-el utazgat és harcművészeteket mutat be az embereknek. A kisvárosban azonban egyre több gyilkosság történik, miután egy titokzatos félszemű férfi jelenik meg az embereivel. A város rendőrei és rendőrkapitánya, Ma is őt keresi mindenhol. Ma együtt van a rendőrfőnök lányával, ez biztosítja neki a pozíciójának stabilitását. Ma azt is felidézi, hogy régen ő volt az, aki féltékenységből kiszúrta az egyik szemét a félszeműnek, akit mindenki csak Fehér farkasnak (White wolf) hív. A rendőrség elfogja azokat az embereket (Wan Li Pei-t is), akik láthatták a Fehér farkast. Az elfogott Wan Li felismeri Ma rendőrfőnököt, akit Tai Pang-nak nevez. Ma azonban nem vesz róla tudomást, ellenben a kislányával elbeszélget.

Wan Li végül kiszabadul a börtönből és visszaemlékezik, hogy ő és Tai Pang egy mesternél tanulták a harcművészeteket és a mestere a halála napján arra kérte őket, hogy házasodjanak össze. Ezt meg is tették és született egy kislányuk is, aki Shu Shin. Ezt követően Tai Pang összeállt Fehér farkassal és tolvajok lettek, sok rablást követtek el együtt. Végül az életvitele miatt Tai Pang elhagyta a családját, majd a Fehér farkassal történt konfliktus után új néven, új városban, új életet kezdett. Összejött a rendőrfőnök lányával és így az élete a helyére került. A Fehér farkas azonban eljött érte és bosszúra szomjazik. Tai Pang nem akarja, hogy Wan Li leleplezze őt, ezért megkéri pár emberét, hogy öljék meg a lányt. Ez azonban nem sikerül nekik, mert a lány nagyon jó harcos. Később Tai Pang megbánja a tettét és találkozik Wan Li-vel és kibékülnek. A Fehér farkas azonban megtalálja őket, de az emberei nem jelentenek nehézséget Tai Pang-nak és Wan Li-nek. Végül sikerül elmenekülnie a Fehér farkasnak, sőt még Shi Shin-t is sikerül elrabolnia. Ezt követően levelet küld Tai Pang-nak, hogy a lányért cserébe ő is szúrja ki az egyik szemét. Tai Pang és Wan Li is elmegy a lány kiszabadítására és sikerül is megölniük a Fehér farkast, valamint az embereit, de ez áldozattal jár, mert Wan Li meghal, Tai Pang pedig életveszélyesen megsérül a küzdelemben.

Huh, emberek. Ha van film, amivel kínozni lehetne, akkor az ez. Kegyetlenül borzalmas és vontatott film. De kicsit ássunk mélyebbre és leírom, hogy miért. Direkt megnéztem és bizony a három főszereplő közül Wei Ou és Miao Tien bizony ismert név a szakmában és rengeteg szerepük volt más filmekben. Mindezek ellenére is borzalmas a színészi játék, habár hozzá kell tennem, hogy a történet és a dialógusok is primitívek. Az angol szinkron még úgy ahogy jó lenne, de ahogy a kislány nyávogását, sírását próbálták utánozni, az vallatásnak is megfelelő eszköze lenne. Látványos helyszínekről és effektekről sem lehet beszélni és ami egy kung fu film esetében a legfontosabb lenne a harci koreográfia az egyik legrosszabb, amit valaha láttam. Nem is akarom tovább húzni a dolgot: még véletlenül se nézd meg ezt a filmet.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük