1 szavazat 2

Bemutatás

Shiqiao városában minden 10. évben megrendezik a harcművészetek fesztiválját, ahol a győztes klán viselheti 10 éven át a „Harcművészetek ura” címet. Jelenleg a Xiude harci iskola birtokolja a rangot. Zhu Tianxiang a Green Dragon (zöld sárkány) klán vezetője felkeresi a Xiude iskolát egy párbajra, de a mester, Xu MuLiang nincs ott, csak a fia, Xu Jinwu. Zhu Tianxiang ezért őt hívja ki párbajra. Xu Jinwu legyőzi őt, de egy sebhellyel az arcán elengedi. Zhu Tianxiang megérti, hogy soha nem győzheti le a Xiude iskolát addig, amíg XuMuliang és Xu Jinwu kezében kard van. Kitalálja, hogy megpróbálja ellopni a legendás kardot, a Mighty Steel Sword-ot (Csodás acél kard), amelynek egyik oldala mágnesként működik, a másik oldala pedig önmagát tisztítja a vértől.

A legendás kard Han mester birtokában van. Han mester nem olyan régen halt meg, de a lányai őrzik a kardot. Zhu Tianxiang először a legjobb emberével, Chief Mei-vel akarja ellopatni. Zhu azonban elárulja, hogy Han mester egyik lányát eljegyezte és ezt kihasználva ő maga fogja ellopni a kardot. Elsőként álarcot öltve próbálja ellopni, majd aztán a menyasszonya, Ruolan hiszékenységét kihasználva elmenekül a karddal együtt. Ruolan üzenetet hagy a testvéreinek és követi a férfit. Xu Jinwu sejti, hogy Zhu a kardot akarj, ezért elindul a Han birtokra, de már csak két testvért, Ruomei-t és Xiaolian-t találja ott, akik elmondják neki, hogy a kardot ellopta Zhu.

Közben Zhu klánjához csatlakozik 3 legendás harcos a Three Bullies (a Három csibész). Ruolan megérkezik Zhu-hoz, aki a klán bázisán vendégül látja őt és azt mondja, hogy visszaadja a kardot, amint az ő klánja lesz az első a rangsorban. Xu Jinwu és a két lány megpróbálják visszaszerezni a kardot, de nem bírnak el Zhu-val és elmenekülnek. Később Ruomei megöli Chief Mei-t és a maszkját felvéve beépül a Zöld sárkány klánba. Zhu sejti, hogy valami nem stimmel, ezért a legendás kard másolatába egy mérgező gázt tesz. Ruomei ellopja a hamis kardot és elviszi a visszaérkező XuMuliang mesternek, aki miután megnézi a kardot, egy pillanatra legyengül. Ezt kihasználva Zhu az embereivel betör a Xiude iskolába és megölik a tanítványokat, a legyengült XuMiliang mestert, Ruolan-t pedig halálosan megsebesítik. A sebesült lányt a Xiude iskola egyik barátja Wang mester veszi kezelésbe. Xu Jinwu és Xiaolian visszaérkezik a Xiude iskolába és legyőzik a hátrahagyott Zhu sereget, majd Wang mesternek köszönhetően már egy felépülő Ruolan-t láthatnak. Ruomei szintén felbukkan és megbeszélik, hogy toboroznak embereket, akikkel legyőzhetik Zhu-t.

Ezt követően Ruomei lebukik és Zhu tömlöcbe zárja a lányt és a három verekedőre csibészre bízza őt. A lány kihasználja a három harcos esetében, hogy nagyon büszkék és maga mellé állítja őket. Xu Jinwu, Xiaolian és az embereik megostromolják Zhu rezidenciáját, miközben Ruomei és a három csibész szintén kitör a tömlöcből. Zhu azonban megint legyőzi őket. Zhu és emberei próbálják felkutatni a városban a Xiude iskola megmaradt híveit. Xu Jinwu-nak sikerül elcsalnia Zhu-t egy bambuszerdőbe, ahol nem igazán érvényesül a kardjának a mágneses ereje. Miközben Ruomei, Ruolan és Xiaolan legyőzi Zhu embereit, addig Xu Jinwu megöli Zhu-t. A legendás kardot pedig a három lány visszaviszi az eredeti helyére.

Sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a filmből és történetből. Nagyon érdekes karakterek vannak a filmben (Chief Mei, a három csibész, stb), de sajnos nem igazán van kidolgozva a történetük, szerepük. Alapvetően a történet sem rejt magában nagy izgalmakat, eléggé kiszámítható. Látványosságot és a helyszíneke tekintve nem lehet okunk panaszra, de ezt az ember már el is várja egy Shaw Brothers filmtől. Színészekkel nincs különösebb baj, Lo Lieh továbbra is az SB studió színészeinek a krémje, és a gonosz szerepkör is jól áll neki. Koreográfiában, harcokban szintén átlagosat hoz a film. Nem igazán vannak kidolgozva a harci jelenetek. Két kivétel van (Ruomei és Chief Mei küzdelme, valamint Xu Jinwu és Zhu párbaja), amelyek viszont hatalmasak. A végső párbaj a bambuszerdőben egyenesen zseniális és csak emiatt is érdemes megnézni a filmet. Egyszer nézős wuxia.

 

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.3

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük