1 szavazat 2

Bemutatás

Dai Xiaoyao, becenevén Golden Lion (Aranyoroszlán) és a társai kirabolják a gazdagokat és a zsákmányt a szegényeknek adják vagy elosztják. Ez a rablássorozat nem tetszik a helyi tisztviselőknek, akik egy harci klán vezérét, Wang Jian Chao-t bízzák meg busás jutalomért cserébe, hogy kapja el Dai-t. Wangék kezdésnek végeznek Dai családjával, majd Wang a mérgező ököl csapással megsebesíti Dai-t is, de ekkor Dai emberei megjelennek és elszöktetik őt. Elviszik a leghíresebb gyógyítóhoz, Lu Guo-hoz, aki visszavonultan él a lányával, Lu Wen-el és Lu Min-el. Dai emberei úgy próbálják kényszeríteni Lu Guo-t, hogy megpróbálják elrabolni a fiát, de ekkor Wang-ék kimenekítik a fiút.

Dai emberei elrejtik őt Lu Guo kunyhójában és az öreg gyógyító megsajnálja őt. Nem adja át a megjelenő Wang-éknak. Ellenben Dai-t a mérgező ököl sérülése megöli pár nap múlva, ha csak nem szerzik be a főzethez szükséges Seven Leaf Lotus (hét ágú lótusz) növényt, amely csak távoli vidéken nő. Elindulnak együtt (Dai-val), hogy megtalálják a növényt. Da Fang városában megpihennek, de Wang emberei próbálják megölni őket, Dai-t pedig megmérgezni. Nem sikerül nekik és Lu Guo-ék tovább menekülnek. Lu Min-nek nem tetszik, hogy egy bűnözőt pátyolgatnak, ezért külön válik tőlük. Dai elmeséli Lu Wen-éknek, hogy évekkel ezelőtt az anyja halálosan beteg volt és a termés sem volt elégséges, ezért a gyógyszer megvétele érdekében pár barátjával összefogott és elrabolták  a szükséges aranyat. Azt követően pedig rákaptak az ízére és a gazdagokat rabolták.

Útjukat folytatva eljutnak a Wo Long birtokra, ahol a rokonuk próbálja meggyőzni őket, hogy adják át neki Dai-t. Lu Guo-ék ezt elutasítják, így fény derül rá, hogy Wo Long összefogott Wang-al és az emberei meg is jelennek, majd el is fogják Dai-t. Végül Lu Guo-éknak sikerül őt kiszabadítaniuk és folytatják az útjukat. Dai állapota egyre rosszabb, így az egyik rokonuknál, Huang Zhong-nál hagyják pihenni, amíg ők ketten tovább folytatják az útjukat. Ezalatt Lu Guo fiát, Lu Min-t ráveszik Wo Long-ék, hogy árulja el nekik az apja gyenge pontját a harcban. Ezt a fiú naívan meg is teszi. Meg is jelennek Lu Guo és Lu Wen, amikor Wo Long-ék rájuk támadnak. De még az elárult technikával sem sikerül legyőzni Lu Guo-t és Wo Long és emberei az életükkel fizetnek. Lu Min is életét veszti, de előtte sikerül figyelmeztetnie az apját és a testvérét a csapdára, amit Wo Long emberei készítettek elő. Meg is szerzik a szükséges gyógynövényt, de mire visszaérnek a rokonukhoz, addig Huang Zhong-ot meggyilkolják, Dai-t pedig elrabolták Wang-ék. Lu Wen és Dai emberei együtt kiszabadítják Dai-t, Wang-ot pedig halálosan megsebesítik. A sebesült Wang is Lu Guo-nál talál menedéket, aki ápolja őt, majd amikor magához tér, megpróbálja megölni Lu Guo-t és elmenekül Dai gyógyszerével. Ezúttal Dai ered a nyomába és végez a férfival. Pár hónap múlva felépülve Dai megfogadja, hogy jó útra tér és beáll a hadseregbe.

Shaw Brothers studió olyan filmje ez, amely 1971-ben jelent meg (kevesen ismerik, mert nem túl ismert), de sokan 1975-höz kapcsolják, mert akkor adták ki hivatalosan. A studió második vonalába tartozó színészek játszanak benne, de azért volt költségvetés rendesen, mert nagyon szép helyszíneken, helyenként látványos jelenetekkel van tűzdelve a film. A történet nem túl összetett, így elég könnyű követni, a harci koreográfia pedig nem rossz, de nem emelkedik ki az átlagból. És sajnos a filmben használt fegyverek is gyakorlatilag csak a kardra korlátozódnak. Fanyalgásra azért nincs okunk, mert nem rossz film ez, csak túl sokat sem szabad várni tőle. Ami még érdekesség, hogy Jackie Chan is szerepel benne, de csak mellékszereplőként.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük