1 szavazat 1

Bemutatás

A film elején álarcos bérgyilkosok rontanak be egy házba és egy nagy erejű kardot, a Golden Sand Sword-ot (Arany homok kard) keresik. A kard tulajdonosa a halála előtt odaadja a kardot az egyik tanítványának, hogy vigye el az egyik rokonához Ting Hsiang Ren-hez. Később a bérgyilkosok felbukkannak a Ting háznál is és a kardot követelik. Vezérük a félelmetes képességekkel rendelkező Black Bat, (Fekete denevér) akin nem fog a kard és 3 dobó gömbbel harcol. Ting nem adja ki a kardot, ezért a Fekete denevér legyilkolja az egész Ting családot. Azaz nem az egészet, mert Ting fia, Ting Yeh még él.
Láthatjuk is, hogy Ting Yeh egy harcművészeti mesternél tanult évekig és most szeretne visszatérni a családjához. Amint megérkezik egyből szembesül azzal, hogy a családját lemészárolták. Bosszút esküszik. Közben két kalandozó érkezik a faluba. A Ting család barátja, Master Yu és tanítványa, aki nem mellesleg Ting Yeh menyasszonya. Megszállnak a fogadóban, ahol azonnal megtámadják őket, mert kiderül, hogy a fogadó is a Fekete denevér egyik tanítványának a birtokában van. Sőt, igazából az egész falu. Meg is hívják Master Yu-t a rezidenciájukra, ahol küzdelem alakul ki. Ting Yeh szintén a fogadóban száll meg, ahol a fiú odaadja neki az Arany homok kardját. A banditák azonnal próbálnak lecsapni rá, de Master Yu tanítványa a segítségére siet. Együtt indulnak el, hogy kimentsék a helyzetből Master Yu-t, amit sikerül is a neves kardnak köszönhetően.
Master Yu és tanítványa a fogadóba vonulnak vissza, ahol hamarosan megjelennek a Fekete denevér emberei, de Yu végez velük. Elárulják, hogy a Fekete denevér a Kingdom of Doom (Végzet birodalma) nevű szigeten van és már visszavonult a harcművészetek világától. Azaz a kardot nem is ő akarta, hanem a legjobb tanítványa, aki önmagát adta ki Fekete denevérnek. Ting Yeh elindul a szigetre, ahol útja során különböző próbákat, ellenfeleket kell kiállnia, de átverekszi magát rajtuk. A Fekete denevér kéri, hogy menjen el, de Ting Yeh bosszút akar, ezért nagy párbaj kezdődik, amelynek végén Ting Yeh az Arany homok kardjának segítségével legyőzi őt.

Thaiföldi wuxia 1969-ből. A film története teljesen átlagos, de ellensúlyozza, hogy a viszonylag ismeretlen színészek egész jól játsszák a szerepüket és nagyon látványos helyszíneket láthatunk. Külön kiemelném a film utolsó 15 percét, amikor a főszereplő a szigetre indul és, ahol próbákat kell kiállnia. Ez mindenképpen ötletes. A harci koreográfia szintén teljesen átlagos, szóval ne egy Dragon Swamp után nézzétek meg, mint ahogy én tettem, mert ahhoz képest amatőrnek tűnhet. Aki szereti a wuxia filmeket, azoknak egyszer nézhető a Golden Sand. Másnak nem igazán ajánlom.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük