1 szavazat 1

Bemutatás

Az egyik legnagyobb harcművészeti iskolát, a Green Dragon Fortress-t (Zöld sárkány erőd) megtámadja az embereivel Lei Zhentian és megöl mindenkit. Egyedül a klán vezetőjének az egyik embere és a kisfia, Dai Tianchou menekül meg. A kisfiút egy távoli rokonuk fogadja be és tanítja meg a harcművészetekre. Évekkel később a kisfiú felnő és bosszút esküszik Lei ellen. Egy fogadóban Dai összeismerkedik egy koldussal, akit banditák próbálnak elfogni. A koldusról kiderül, hogy lány, illetve az is, hogy Xiaoyan a neve. Az egyik este a banditák újra megjelennek és megsebesítik Dai-t. Elviszik a táborukba, ahol Xiaoyan ápolja a férfit. A tábort a környék legnagyobb harcművészeti klánja, a Sun and Moon (Nap és hold) szekta vezeti, amelynek korlátlan ura nem más, mint Lei Zhentian. Lei Zhentian-t segíti Little White Dragon (Kis fehér sárkány) és a Four Bullies (Négy verőember). A szekta nagyon gonosz és a környék embereit zaklatják, rabolják kis és ölik meg.

Az egyik este Dai megpróbálja megölni Lei-t, de nem sikerül neki, sőt egy dobótőr által sebzést is elszenved így menekülnie kell. Aznap este azonban nem csak ő akarta megölni Lei-t, hanem egy titokzatos nő is. Együtt menekülnek el, de az erdőben a lány magára hagyja Dai-t. Egy vandonban élő nő, Shi találja meg és viszi a barlangjába. Segít neki felépülni. A titokzatos nő ezalatt gyógyszerért megy a városba, ahol Xiaoyan észreveszi, hogy valaki gyógyszert vesz, ami pont a főnöke nyílának mérge ellen jó. Követi a lányt a barlangba. A gyógyszer segítségével meggyógyítják Dai-t. A titokzatos nő felkínálja a lehetőséget,hogy a hegyen éldegél a mestere és ott meghúzhatják magukat, amíg tervet találnak ki Lei meggyilkolására. A titokzatos lány neve Feng Ying és a mestere miatt akarja megölni Lei-t, mert annó a mesterét megerőszakolta Lei és hogy ne okozzon gondot, lelökte egy szakadékba. A nő azonban nem halt meg, de örökre nyomorék maradt. Ezalatt Lei emberei elfogják Shi-t, aki jóhiszeműen elárulja nekik a helyet, ahol Dai és Feng Ying bujkál. Lei a feladatra Xiaoyan-t jelöli ki, hogy jóvátegye a hibáját, amiért bérgyilkost engedett be a táborba.

Xiaoyant az úton megtámadja a Kis fehér sárkány, mert nem bízik a lányban. A négy verőember is mellé áll. Xiaoyannak sikerül megölnie a négy verőembert, de a sárkánnyal már nem bír így Dai rejtekhelyéig menekül. Dai segítségével végül sikerül megölniük a Kis fehér sárkányt. Azonban el kell menekülniük, mert Lei is megjelenik az embereivel, de ő már csak a leghűségesebb emberét találja ott, holtan. Dai, Xiaoyan, Feng Ying és Shi együtt indulnak el, hogy végre megöljék Lei-t, aki esetében nehézséget okoz, hogy az egész testét egy speciális páncéling fedi, így a kard nem igazán fogja. Párbajoznak is Lei-vel, de nem nagyon bírnak el vele. Ekkor Feng Ying mestere olajjal önti le Lei hátát és próbálják tűzzel lángra lobbantani, hogy a páncéling levételére kényszerítsék Lei-t. Feng Ying-nek sikerül is hátba döfnie Lei-t, amikor is a mestere közli vele, hogy a saját apját döfte le, mert annó amikor Lei megerőszakolta őt és lelökte a szikláról, akkor éppen terhes volt. Végül nagy nehezen Dai-nak sikerül végeznie a gonosz Lei-vel, de csak a saját élete árán.

Nem minden arany, ami Shaw Brothers, hiába Arany pecsét a film címe. Miért gondolom ezt? Tien Feng remek színész, de sajnos rendezőként megbukott, igaz nem véletlen, hogy mindösszesen 4 filmet rendezhetett. A színészek is az SB másodvonalát képviselik (kivéve Ku Feng és a fiatal Cliff Lok), valamint a főszereplő Tsung Hua is borzalmas a szerepében. Ha mindezekhez hozzávesszük, hogy viszonylag kevés harc van a filmben és azok koreográfiája is kezdetleges, akkor nem igazán értem, hogy 1971-ben hogyan volt létjogosultsága ennek a filmnek az SB-nél. Nah mindegy. A történet is fapados, egyszerű. Két dolgot tudok kiemelni a moziból, az pedig egyrészt a csinos főszereplő lányok, másrészt pedig a látványosság, mert azért szép és változatos környezetben játszódik a film és ha nem is csúcs költségvetést kapott Tien Feng, azért megkapta azt a hátteret, amivel ennél sokkal, de sokkal jobb filmet is lehetett volna készíteni. Tanulság: mindenki annál maradjon, amiben jó. Tien Feng pedig színésznek remek, rendezőnek borzalmas. Csak wuxia rajongóknak tudom ajánlani, másoknak nem igazán.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük