1 szavazat 1

Bemutatás

Siao Pao, Yuan Chin és Sin Ying az apjukkal gyakorolnak harcművészetet, amikor az apjuk rosszul lesz. Ezért Sin Ying elindul doktorért a közeli faluba, ahol a fogadóban meg is találja. Banditák kötnek belé, de végül sikerül elfutnia az orvossal. A banditák vezére azonban észreveszi Sin Ying kardját, amely egy különleges kard, a Sainted Sword (Kimunkált kard).  Jó barátja, Master Han elmeséli neki, hogy a kard régen egy legendás harcosé, Sun Yeo-é volt, aki mindenkit legyőzött a kard segítségével. 20 évvel ezelőtt rengeteg bandita támadta meg Sun Yeo-t és feleségét, hogy megszerezzék a kardot. A banditák el is kapták és megölték őket, de előtte Sun Yeo-nak sikerült egy kis farönkön a kisbabáját és a kardot elindítania a sorsára.

A betegeskedő öregember elmondja Sin Ying-nek, hogy igazából ő nem is a fia. 20 évvel ezelőtt egy farönkön találta meg őt a folyón és saját gyermekeként nevelte fel. A halála előtt megkéri Sin Ying-et, hogy vigyázzon Siao Pao-ra és Yuan Chin-re. A fogadóban megint beléjük kötnek a banditák és a banditák vezére remek kardforgató. Siao Pao-nak és Sin Ying-nek sikerült megint elmenekülnie és a fogadóslány segítségével regenerálódnia, de Yuan Chin-t elfogják és a fogadóban tartják bezárva, csalinak használva, hogy majd Sin Ying eljön érte és így a kardját is megszerezhetik. Az első kiszabadítási kísérlet sikertelen és a lányt a banditák átszállítják a bázisukra. Ott várják Sin Ying-et. Meg is érkezik és a banditák vezére újra legyőzi őt. De Yuan Chin közbelép és azt ígéri, hogy hozzámegy feleségül, ha nem ölik meg egyből Sin Ying-et, hanem eltemetik rendes ceremónia keretein belül. El is viszik Sin Ying-et, akit az úton Siao Pao kiszabadít.

Sin Ying tudomására jut, hogy a banditák vezetője Mr. Liu egy bizonyos Green Beard (Zöldszakáll) mester tanítványa és tőle tanult minden harci technikát. A mendemondák szerint a Mist hegyen él remeteként. Sin Ying elindul és megkeresi a mestert, aki nagy nehezen a tanítványává fogadja őt. Megtanítja mindenre, amit csak tudnia kell a harcról. Az utolsó próbán is átmegy Sin Ying, de ez áldozattal jár, mert megöli Zöldszakállt. Sin Ying éjszaka megtámadja Mr. Liu birtokát, ahol egy titokzatos férfival találkozik össze: Sun Yeo-val, azaz az apjával, aki nem halt meg. De abban a pillanatban még egyiken sem tudják, hogy apa-fia találkozás történt. Sin Ying kimenekíti Yuan Chin-t az éppen elkezdődő esküvőjéről Mr. Liu-val. Harc kezdődik, amely során Sin Ying nagy nehezen megöli Mr. Liu-t, Sun Yeo pedig a saját életét feláldozva végez Master Han-al.

Annyira ritkaság ez a film, hogy még borítót sem találni hozzá. Viszont megérdemelné a figyelmet, mert ha nem is jó wuxia, azért az átlagos szintet hozza. Mik is a film jellemzői alapvetően? Kevésbé ismert, de a szerepüket jól játszó színészek és rendező, végtelenül egyszerű történet, átlagos helyszínek és zene. Ami viszont picit az átlag fölé helyezi az a harci koreográfia. Ha figyelembe vesszük, hogy kis költségvetésű studió munkája a mozi, illetve, hogy 1969-ben készült, akkor azt mondhatjuk, hogy igen is jól koreografált harci jelenetek vannak benne. Gyors vágások, hatalmas akrobatika és ötletes megoldások. A film minősége nem a legjobb, de már az is csoda, hogy létezik még belőle elérhető verzió. Nem ajánlom mindenkinek, de aki wuxia-retro klasszikust keres az ebben a filmben megtalálja.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük