1 szavazat 1

Bemutatás

Mester Gun Lo és a 6. Egyesült Testvériség (Sixth Union Brothers) egy szállítmányozó cég, amely éppen a gazdag Mankha birtokra szállítana, de útközben rajtaütésre számítanak a bandita Su Chu-tól és embereitől. Gun Lo elküldi a legjobb emberét, Guang Dong Kwan-t a Mankha birtokra, hogy hozzon segítséget, de éppen meghalt a Mankha birtok vezetője, Wan Mester és ezért mindenki a temetéssel van elfoglalva. Mire Kwan visszatér, addigra mindenkit lemészároltak Su Chu-ék.

Eltelik 10 év és immár Kwan vezeti a szállítmányozó csapatot. Éppen akkor térnek vissza a Mankha birtokra, amikor karnevál van az utcákon. Az elhunyt Wan mesternek három fia van, Sai Bo, Sai Ye és Sai Go. Jelenleg Sai Bo vette át a vezetést és az örökséget, így ő vezeti a Mankha birtokot. A karnevált megzavarják Su Chu emberei és nagyon sok embert veszítenek, valamint Sai Bo-t is megölik. Kwan remek harcos és a banditák után megy és a többségüket meg is öli. Az egyik Mankha birtokon élő lakos elmondja Kwannak, hogy a bandita támadás alatt észrevette, hogy egy áruló is van közöttük, aki szövetkezett Su Chu-val. Ezután Su Chu párbajra hívja Kwan-t, aki elmegy és megküzdenek egymással. Kwan végez a banditával, aki a halála előtt elmondja, hogy az áruló a fő lovász. A következő jelenetben már azt láthatjuk, hogy a fő lovász és a főnöke, Sai Go azt beszélik, hogy végezniük kell a testvérével Sai Ye-vel, mert a rangidős listán ő következik a Mankha ház vezetésére. A felesége is tanúja lesz a beszélgetésüknek, ezért Sai Go megöli őt is.

A következő nap bérgyilkosok támadnak Sai Ye-re és halálosan megsebesítik. Kwan nem tud jelen lenni, mert éppen az áruló fő lovásszal végzett. Sai Ye annyira szenved, hogy megkéri Kwan-t, hogy vessen véget a szenvedéseinek. Kwan lelövi. Ezt a jelenetet pont látja Sai Go is, ezért elfogják a férfit és tömlöcbe zárják, majd mindkét szemére megvakítják. Sai Ye felesége tanúja volt az egésznek, ő tudja, hogy Kwan ártatlan, ezért Sai Go rágyújtja a házát. Sai Go-t kinevezik a Mankha birtok vezetőjének, aki szeretné Kwan-t (az utolsó szemtanút) kivégeztetni. A bírósági meghallgatáson Kwan felfedi, hogy a fő lovász és Sai Go tervelte ki, immár 10 éve, hogy átveszi a Mankha birtok irányítását. Ő ölte meg az öreg Wan mestert, a saját apját, ő ölte meg a testvéreit, a saját feleségét és ő szövetkezett Su Chu-val is. Senki nem hisz a vak férfinak, amikor előlép a tömegből az egyik szolgáló, aki bevallja, hogy igazat mond Kwan. Párbajoznak ketten és a vak Kwan megöli Sai Go-t.

Nagy rajongója vagyok Jimmy Wang Yu-nak, de ezt a filmet nem biztos, hogy el kellett volna készíteni. Kezdem ott, hogy már a kategória besorolásnál sem tudom eldönteni, hogy ez most akciófilm (80%-ban pisztolyharcok vannak) vagy wuxia. Kicsit olyan érzése van az embernek, mint ha egy Mexikóban játszódó western film lenne, csak kínai színészekkel és némi kardozással. Azt már el is árultam, hogy harci koreográfiában, jelenetekben nem brillírozik a film. A színészek is meglehetősen átlagosak, de azért Wang Yu és Tien Yeh hozzák a karakterüket. A történet talán a legnagyobb erőssége a filmnek, amely során sokszor kegyetlen jeleneteknek lehetünk szemtanúi. A csavar mondjuk a film felénél kiderül, így azt követően már csak a főhősnek drukkolunk, hogy büntesse meg a gonoszt. Talán nem véletlen, hogy Li Su rendezőnek nem sok filmje volt ezután. Azt pedig végképp nem értem, hogy miért kellett neki is szerepelnie a filmben (ő volt a fő lovász), ráadásul egy olyan napszemüvegben, amely teljesen idegen attól a kortól, amelyben a mozi játszódik. Csak Jimmy Wang Yu rajongóknak ajánlom, mások ne nézzék meg.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük