1 szavazat 1

Bemutatás

Harcosok üldöznek egy nőt, akiről gyorsan kiderül, hogy Chiu Hwa, azaz Lady Nine Flower (Kilenc virágú hölgy) és a Hwa klán tagja. Szerencséjére a klán tagjai megtalálják őt és biztonságos helyre viszik. Fény derül rá, hogy a Green Dragon (Zöld sárkány) klán lerombolta a templomukat és fogva tartja a vezérüket, Hwa Teh Yu-t és Pan előljárót, az egyik testvérüket pedig megölték. A Zöld sárkány klán vezetőjét pedig AuYang Teh-nek hívják. Ezt követően megismerhetjük a másik oldalt, egészen pontosan Wu Chieh-t, aki AuYang legjobb tanítványa és fia, és aki a Hwa klán elleni harcban megsebesült. Egy közeli faluban gyógyulgat és a helyi lakosok szerint a Zöld sárkány klán jót tett velük a Hwa klán templomának leégetésével, mert a klán éheztette a népet.
Lady Nine Flower és a klán többi tagja próbál betörni a Zöld sárkány börtönbe, de nem találják ott a mesterüket. Helyette AuYang-al kerülnek szembe, aki legyőzi őket és elmondja, hogy a vezérüket már nem találják a börtönben, mert hajóval átszállították a fővárosba. A Hwa klán elmenekül és bosszút esküsznek, hogy megölik AuYang-ot. A harci képességük azonban kevés hozzá, ezért Chiu Hwa kiterveli, hogy visszamegy a Lian Fung harci iskolába, ahonnan szó nélkül távozott régebben és ráveszi az iskola legjobb tanítványát, Chang Fung-ot, hogy segítsen neki.
Wu Chieh mivel teljesen regenerálódott, így elhatározza, hogy hamarosan visszatér a Zöld sárkány klánhoz. Megismerkedhetünk a Lian Fung iskola vezérével, illetve a lányával, Tsui Go-val, aki szerelmes Chang Fung-ba. Az iskola visszaveszi Chiu-t, de 1 héten keresztül kell vezekelnie és hajtania egy malomkereket. Ez idő alatt Chiu teljesen megbabonázza Chang Fung-ot, aki így elmegy a Zöld sárkány klán rezidenciájára és nagyon sok emberükkel végez, valamint ellopja a klán szimbólumát, a Green Dragon Sword-ot. (Zöld sárkány kard) Chiu-nak azonban ez sem elég a bosszúhoz és ráveszi Chang-ot, hogy szökjön meg vele a harci iskolából és együtt öljék meg Au Yang-ot és a fiát. Sikerül is elmenekülniük. Mindeközben Wu Chieh-t próbálja megölni a Hwa klán, de sikertelenül, így párbajra hívják ki az óceánparton.
Wu Chieh el is megy és végez a Hwa klán bérgyilkosaival. Párbajoznak Chang Fung-al, amely során megöli Chang-ot és visszaszerzi a legendás kardot. A Hwa klán összegyűjti az összes emberét és végső leszámolást szervez a Zöld sárkány klán ellen. Au Yang és Wu Chieh elindulnak, hogy a harc végére pontot tegyenek. Kemény küzdelem árán legyőzik a Hwa klánt, Chiu-t pedig megölik.

Megmondom őszintén, hogy kicsit bajban vagyok, mert nem igazán tudom hová tenni ezt a thaiföldi filmet. Alapjában véve egy wuxia mozi, de vannak benne olyan jelenetek, amik miatt a komédia kategóriába is soroltam. Au Yang karaktere önmagában egy vicc és komikus. Szóval a néző kicsit tudathasadásos állapotban lehet a mozi alatt, mert az egyik pillanatban érzelmes drámai jelenetek játszódnak le a szemeink előtt, aztán pedig kínosan komikus részek következnek. A lényegen mondjuk ez nem változtat: ez egy gyenge wuxia film és tényleg csak a hozzám hasonló fanatikusaknak ajánlom megnézésre. A színészek, zene és a helyszínek teljesen átlagosak, a történet az végtelenül egyszerű és gyenge. Gyakorlatilag az egyetlen csavar a filmben, hogy a néző az elején nem tudja, hogy a Hwa klán képviseli a jó oldalt, vagy a Zöld sárkány klán. Illetve ugye a főszereplő az tulajdonképpen gonosz. És hogy habot is tegyünk a torta tetejére a harci koreográfia kritikán aluli.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük