1 szavazat 2

Bemutatás

Ling Shih Hao-t egy japán bűnbanda üldöz és azt hiszik, hogy halálra is verték. Azonban egy lány megmenti a férfit. Évekkel később egy idegen nő, Tien Li Chun jelenik meg a bűnbanda által vezetett kaszinóban és Ling Shih-t keresve mindenkit elver. A bandavezér, Tung Ku és barátnője Tiao Ta az egyik legjobb emberüket, Tang Sek-et küldik el a fogadóba, hogy végezzen a lánnyal. Ott azonban egy japán férfi, Wen Tien jelenik meg és megvédi a lányt. Hamarosan fény derül rá, hogy Wen Tien is Tung Ku bandájának jött segíteni és nagy karatemester.

Láthatjuk amint Ling Shih egy lánnyal, Hsuang-al él együtt egy kis erdő szélén és edzi magát, hogy bosszút állhasson Tung-on. Az idegen lány, Tien Li rájuk talál és elmondja, hogy a testvére Ling Shih miatt lett öngyilkos, ezért bosszúra szomjazik. Ling Shih csak azt kéri, hogy mielőtt megöli, engedje meg neki, hogy ő is beteljesítse a bosszúját és végezzen Tung Ku-val. A lány nem fogadja el, de Hsuang kimenti a férfit és leüti Tien Li-t. Ezután Ling Shih és Hsuang együtt indulnak el a bosszúhadjáratukra: a fogadóban megölik Tang Sek-et és az embereit, de a bűnbanda rezidenciáján már nem bírnak el Wen Tiennel és elfogják őket. Tien Li, hogy ő is beteljesíthesse bosszúját kiszabadítja mindkettőjüket és megöli Tiao Ta-t, majd később a nyomukba eredő Wen Tien-t is.

Ling Shih az erdőben megment egy öregembert, aki egy halálos harci technikát tartalmazó kézikönyvet oszt meg vele. Ling Shih keményen edz egy öreg templomban és amikor már készen van, akkor Tung emberei feltűnnek, de Ling Shih végez velük olyan áron is, hogy az öregembert megölik. Végül Ling Shih felkeresi és párbajra hívja Tung Ku-t és meg is öli. Tien Li és közte most már szabad a párbaj, de Tien Li lemond a bosszújáról és elmegy, engedi, hogy Ling Shih és Hsuang boldogan éljenek együtt.

A Golden Harvest studió 1971 és 1972 környékén jobbnál jobb filmekkel indult el a nagy sikerek felé és félelmetesen jó színészeket adott a kung fu és wuxia filmvilágának. Ez a film viszont valahol félrement, mert igaz, hogy remek színészeket (Angela Mao, Yi Chang, Ying Bai, Sammo Hung) alkalmaz, de ott bukik meg, ahol a leginkább kellene brillíroznia: a harci koreográfiában. Bosszúmozi lévén történet az minimális, ellenben harc az rengeteg van. Ezzel még nem is lenne baj, sőt, de viszont a harci jelenetek megvalósítása kevés látványosságot mutat, valamint az esetek többségében tisztán látható, hogy az ütés vagy rúgás el sem éri az ellenfelet. Eléggé illúzióromboló. Természetesen, ha valaki ettől el tud vonatkoztatni, akkor akár még jól is szórakozhat, de ezt leszámítva is elég monoton a film. Csak kung fu rajongóknak merem nyugodt szívvel ajánlani.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük