1 szavazat 3

Bemutatás

Egy kisvárosba, Dong Yang-ba két fura idegen is érkezik: egy koldus és egy kalandor. Egyikükről sem tudni semmit. A helyieket nyomorban és erőszakban tartja a helyi bíró, amikor is egy maszkos férfi segít és elrabolja az aranyakat a gazdagoktól, valamint az elrabolt lányokat is kimenti a bírótól és a cinkostársaitól. Sebes lovagnak hívja magát.Ezt követően a bíró alaposan ellenőrzést rendel el mindenki számára, aki a városba lép. Ji Fu őr és társai is éppen szolgálatot teljesítenek, amikor belefutnak két gyanús alakba, akik a városba tartanak. Gyorsan kiderül róluk, hogy Lord Jia Ling és testőre birodalmi pecsétet hord és rangos személyek. Egy másik idegen, Zhu Pao is éppen ekkor érkezik a városba és a jelenetet látva felajánlja, hogy a bíróhoz kíséri Lord Jia-t. Azonban egy erdős úton kivégzi a birodalmi tiszteket és az egészet próbálná a sebes lovagra kenni, de a koldus szemtanúja lesz az egésznek.

Zhu Pao ezután meglátogatja a bírót és elmondja, hogy ő Jia Ling és a pecsétet bemutatva elhiteti a bíróval, hogy az uralkodó küldte a városba. A koldus eközben összebarátkozik egy árva lánnyal, Qin Ruo-val, akit a helyi fogadó tulajdonosnője vett a szárnyai alá. Qin Ruo a testvérével, Xian Qin-el érkezett a városba, aki a helyi bordélyházban dolgozik. Éppen a bordélyházban van a városba érkező kalandor, Lei Feng is, akinek azonnal megtetszik a lány és kivásárolja, hogy megszabadítsa a bordélyházban átélt gyötrelmeitől. Ezalatt a bíró és Zhu Pao szintén a bordélyházban mulatnak, ahol Zhu elárulja a bírónak, hogy azért küldték a városba, hogy megtaláljon két lányt, akik olyan 17-18 évesek lehetnek. A helyi lányok mesélnek neki a Qin testvérekről, így egyből gyanús lesz neki a dolog. A koldus, Liu Ping is megjelenik Lei Feng-nél és a lányt követeli.

Még aznap este a sebes lovag betör a börtönbe és kiszabadítja a helyi őrök régi vezérét, Ji Fu-t, aki az egyetlen szemtanúja volt az esetnek, amikor Lord Jia a városba érkezett, így le tudná leplezni az imposztor Zhu Pao-t. Az éjszaka leple alatt a koldus kimenekíti Xian Qin-t, de végül Lei Feng és Ji Fu is segít neki és csatlakozik hozzá és sikeresen elmenekülnek Zhu Pao és emberei elől. A koldus, Liu Ping felfedi magát: őt az uralkodói udvarból küldték, mert a király beteg és hamarosan meghal. Van egy fia, akit a gonoszsága miatt sokan nem szeretnek és alkalmatlannak tartanak. Ezért kinyomozzák, hogy a királynak volt viszonya  egy nővel, akinek két gyereke (Xian Qin és Qin Ruo) is született. Liu Ping-et azért küldték, hogy megkeresse őket és ők legyenek az uralkodók. Zhu Pao-t pedig a herceg küldte, hogy ölje meg a két gyermeket, így ő lesz az egyedüli trónörökös. Liu Ping-nek sikerül maga mellé állítania Lei Feng-et is, akiről kiderül, hogy ő a sebes lovag és mindig csak azokat rabolta ki, akik megérdemelték. Amíg Lei Feng elutazik és felkeresi a királyt, hogy elmondja neki a hírt, hogy megvan a két lány, addig a herceg az embereivel elutazik Dong Yang városába és elrabolják a két lányt. A kiszabadításukra elindul Lei Feng és Liu Ping és sikeresen kimenekítik a két lányt, valamint megölik Zhu Pao-t és a herceget. Végül Xian Qin-t fogják megkoronázni, Lei Feng és Ji Fu pedig visszavonul a harctól és farmerek lesznek.

Lo Lieh általában garancia a minőségre és ezúttal sem csalódunk. A Shaw Brothers studió vegyes felvágottat adagol felénk, mert rutinos, nagy nevű színészek mellett azért jó pár ifjú titán is feltűnik a filmben. A színészi játék egyébként jó (a komikus jelenetek nem kellettek volna, mert nem passzol a filmhez), és a főszerepeket vivő színészek kiemelkedőek. A történet az egyik nagy erőssége a sebes lovagnak, mert folyamatosan építkezik, sejtelmes és szolgál meglepetésekkel is. A történethez megfelelő mértékben, nem túlzásba víve van a harc adagolva. A harci koreográfia picit az átlag felett van és helyenként brutális jeleneteknek is szemtanúja lehetünk. Díszletek és látványos pillanatok terén ugyanez a helyzet: az átlagnál jobb, de nem kiemelkedő. A jelmezek, díszletek, helyszínek egész jók és a harc közben is láthatunk pár effektet. Mindent összevetve egy jó kis wuxiát kaptunk, amelynek a történet az egyik erőssége. Nyugodt szívvel ajánlom megnézésre.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.8

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük