1 szavazat 2

Bemutatás

Lord Zheng Guo Li Ming az uralkodó testvére és hadúr. Sokkal rosszabb azonban, hogy vissza is él az uralkodóhoz köthető hatalmával és a többi hadurat is a markában tartja. A szomszédos megyéből nem jön be elég adó, ezért Li Ming személyesen keresi fel az embereivel az egyik érintett családot és mivel ők nem akarják odaadni az utolsó terményüket, így Li Ming emberei végeznek velük. Már csak a haláluk pillanatára érkezik meg a megye hadura, Lord Ding Yuan. Felelősségre vonja Li Ming-et, aki megöli a hadurat. Ding Yuan a halála előtt kéri az embereit, hogy ne lázadjanak fel. Az eset a bíróságra kerül, ahol Cui Yin miniszter félve az uralkodótól úgy dönt, hogy Ding Yuan volt a hibás és a földjeit, területét nem a fia örökli, hanem Li Ming. Ding Yuan képviselője, Ruan Yi Cheng miniszter is megérkezik és sikerül neki elérnie, hogy 1 hónapig még várjanak a bírói rendelet kiadásával, és addig ő elsimítja az ügyet, hogy ne lázadjanak fel Wei városának lakói. Ruan célja azonban az, hogy megszervezze Li Ming megölését, mert a zsarnokot meg kell állítani.

Ruan felkeresi a remek harcost, Mu Ju Jien-t, hogy segítsen neki. Ő elvállalja annak ellenére is, hogy most nősült. Ezalatt Li Ming az embereivel az uralkodóhoz készül, de az útja Wei városon keresztül vezet. Az úton Ding Yuan maradék emberei próbálják őt meggyilkolni, de sikertelenül, mert mind odavesznek. Maradék 5 embere is így akar tenni, de ekkor megjelenik Mu Ju és visszafogja őket, hogy ne menjenek a halálba értelmetlenül. Ő és Ruan miniszter beavatják őket a tervbe: harci kiképzések után ők 5-en és Mu Ju együtt alkotnak majd egy bérgyilkos csapatot, amelynek egy célja van: megölni Wei városában az ott tartózkodó Li Ming-et. Mindegyikük esetében azt hazudják a családjuknak, hogy meghaltak Li Ming által. Az egyik éjszaka el is jön a pillanat, amikor a bordélyházból hazafelé tartó Li Ming-et próbálják megölni, de Ming legjobb embere, Qui kapitány kivédi a bérgyilkos kísérletet.

A bérgyilkosok egy régi templomban húzzák meg magukat, ahol megismerik a kalandor Fu Cheng-et, aki csatlakozik hozzájuk. Li Ming-nek a fülébe jut, hogy Mu Ju próbálja őt megölni, ezért felkeresik a feleségét, Shu-Hui-t és Qui kapitány ellenkezése ellenére a gonosz Li Ming megerőszakolja és megöli. Mu Ju arra ér haza, hogy a felesége halott és Li Ming emberei is várják. Egy ideig felveszi velük a küzdelmet, de végül Fu Cheng-nek kell kimenekítenie őt. Közben Cui miniszter nem várja meg a Ruan miniszternek tett 1 hónapos határidőt és kihirdeti az ítéletet, hogy Li Ming ártatlan, valamint Ruan-t elítélik bérgyilkossági kísérletért és próbálna menekülni, de megölik. Li Ming az embereivel próbálja folytatni az útját az uralkodóhoz és elhagyja Wei városát. Hatalmas esőzés miatt egy út menti templomban találnak menedéket, amikor a 6 bérgyilkos és Fu Cheng megjelenik és küzdelem kezdődik. Végül sikerül megölni Li Ming-et, de nagy áron, mert csak Mu Ju és az egyik bérgyilkos leányzó éli túl.

A Shaw Brothers studió egy olyan filmjével van dolgunk, amelyben elég komoly szerepet kap a politika, a történelmi vonal és kevesebb harci jelenet található, mint várnánk. Véleményem szerint a kevesebb az nem egyenlő a kevéssel. Ami harc található a filmben az viszonylag mind jól koreografált és látványos, élethű. A színészek is egész jól szerepelnek (kiemelten a koreai Yun Il Bong, akihez a gonosz szerep pont passzol), annak ellenére is, hogy nem az SB studió krémjéről van szó. Kiemelném a zenét is, amely meglepően változatos és kellemes. Látványosság terén lehet hiányérzetünk, mert az utolsó esős, templomos leszámolást kivéve elég átlagos helyszínek és díszletek vannak. De még sem ez az oka, annak, hogy „csak” egy jó film lett belőle és nem klasszikus, hanem az, hogy a történetből sokkal, de sokkal többet is ki lehetett volna hozni. Az első 30 perc nagyon jól indul, aztán teljesen ellaposodik a film. Pedig az alapötlet megvolt. Mindegy, azért így is ajánlom minden wuxia és történelmi film kedvelőnek.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük