1 szavazat 2

Bemutatás

Két hölgy, testvérpár,Li Chin Feng és Li Yu Feng és kalandozik az erdőben, amikor útonállók támadják meg őket. A Dragon Pearl-t (Sárkány gyöngy) akarják, mert híre ment, hogy náluk van és Chin Lin-be akarják eljuttatni, hogy éhező szegény embereken segítsenek. Körbeveszik őket a banditák, de ekkor megjelenik egy vándor harcos, Chu San Kuan aki segít a két lánynak, így ők elmenekülnek a közeli kolostorba. Chu San miután kivégezte a banditákat, felkeresi a két lányt és a gyöngyöt akarja cserébe, amiért megmentette az életüket. Szerinte a két lány soha nem ér célba a gyönggyel, mert a Eight Strangers (Nyolc Idegen) és a Four Devils (Négy Ördög) banditacsoport is tudomást szerzett már a gyöngyről. A lányok elmenekülnek Chu San elől, aki egy közeli háznál beéri őket és halálosan megsebesíti Chin Feng-et. Ekkor azonban egy feltűnik egy másik idegen, egy gyógyító, Chen Chi Jen aki megvédi a két lányt.

A vándor és a gyógyító párbajoznak. Ha a vándor veszít, akkor a szavát adja, hogy segít a Li testvéreknek a gyöngyöt Chin Lin-be vinni. Ha viszont a gyógyító veszít, akkor a vándoré lehet a gyöngy. A párbajuk során meggyógyítják Chin Feng-et, de amikor a harcművészetekhez érnek, akkor Chen Chi közli, hogy gyógyítóként nem harcolhat, ezért szeretne Yu Feng-el elmenni és szólni a legjobb tanítványának, aki majd harcol helyette. Chu San belemegy az alkuba és 2 hetet ad nekik a visszatérésre. Az idő telik és a Nyolc Idegen banditacsoport támadja meg őket a házikóban, de Chu San és Chin Feng legyőzik őket. Ezután Chu San észreveszi, hogy Chin Feng egy közeli pavilonnál sakkozik egy koldussal. A 2 hét alatt Chu San és a koldus nagyon jó barátok lesznek. Ekkor érkezik el az idő, amikor a gyógyítónak vissza kellene jönnie. Vissza is érkezik, de teljesen egyedül. Chu San már elkönyvelné a győzelmet, amikor a koldus ledobja az álruháját és kiderül róla, hogy ő nem más, mint Yu Feng. Yu Feng és Chu San párbajoznak és a lány nyer. Chen Chi elárulja, hogy amíg Yu Feng koldusnak volt öltözve, addig kitapasztalták a technikáját, esténként pedig ő maga tanította harcolni a lányt.

Chu San és a Li testvérek elindulnak Chin Lin-be és amikor megérkeznek, akkor a fogadóban kisegítenek egy koldust, aki pedig cserébe visszaszerzi nekik a gyöngyöt, amit az éjszaka leple alatt pár bandita próbál ellopni. Ezután a Négy Ördög banditacsoport ered a nyomukba és párbajra felhívást küldenek nekik. Chu San, hogy biztosra menjen lenyeli a gyöngyöt. Így küzdenek a banditák ellen és le is győzik őket, de Chu San halálosan megsebesül. Azonban kéri a Li testvéreket, hogy vágják fel a gyomrát és vegyék el a gyöngyöt, de erre nem képes egyik lány sem. Ekkor bukkan fel Chen Chi és nemcsak a gyöngyöt varázsolja ki Chu San gyomrából, de meg is gyógyítja a vándort.

Igazi thaiföldi ritkaság ez a film és mindenféleképpen a jobbak közé tartozik. A színészek viszonylag ismeretlenek, de ennek ellenére teljesen jól hozzák a szerepüket és nincs túljátszás, nincs hiszti. Van egy egészen különleges hangulata a filmnek, amit részben a jó történet okoz. Valahogy mindig jön egy fordulat és nem tudjuk, mikor és kinél fog kikötni a gyöngy. A hangulathoz tartozik, hogy a zene valami fenomenális és nagyban hozzájárul a néző filmnézési kedvéhez. Végül szeretnék pár szót írni a harci koreográfiáról, amely ugye fontos eleme egy wuxiának. Igazából itt sincs okunk panaszra, de nem is kiemelkedő a kardozás, repülőtőr használat. Teljesen átlagos. Akik a Shaw Brothers produkciók mellett valami másra vágynak, azoknak remek délutáni szórakozás lehet ez a film.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.4

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük