1 szavazat 3

Bemutatás

Sung Kao császár idején a Jin-ek elfoglalták Kínát. A maradék lázadók a Tai-hang hegyekben vertek tábort és készültek a támadásra. Az egyik vezetőjük, Shang Yan Zhi elindul Dragon City-be (Sárkányváros), hogy kapcsolatba lépjen a fő informátorukkal, Chen Young-al. Chen Young-ot és 80 fős családját azonban lebuktatja Sárkányváros polgármestere és ki is végzi mindet. A városban hatalmas a készültség, aki a temetőben imádkozik a kivégzett lázadókért, azt megkínozzák és börtönbe zárják. Shang Yan megérkezve a városba a helyi gyógyfüvessel veszi fel a kapcsolatot. A cél, hogy visszaszerezzék a listát, amely Chen Young-nál volt és, amely tartalmazta a Jin-ek ellen lázadók neveit és tervét. Közben a polgármester legfőbb bizalmasának, Hau-nak a fülébe jut a városba érkezett idegen, ezért embereket küld a megfigyelésére.

Shang Yan éjszaka megpróbálja átkutatni Chen Young lakását, bízva abban, hogy a lista ott lesz. De lista helyett Hau és emberei tűnnek fel, akik végeznének a lánnyal, de ekkor egy titokzatos idegen a távolból lefegyverzi a katonákat és így Shang Yan elmenekül. A gyógyfüves kapcsolattartóját azonban így is megölik. A polgármester dühös amiért nem sikerült a lányt elkapni, ezért Sárkányvárosba hívja a császár legnagyobb testőrét, Wuo-t. Shang Yan megpróbálja meggyilkolni a polgármestert a nyílt utcán, de elfogják őt és miután megkínozták börtönbe is zárják. A város egyik öregasszonya lefizeti Hau egyik emberét, hogy hozza ki a börtönből a fiát. Ez meg is történik, de a fiú a tömlöcben összebarátkozik Shang Yan-al, így kiterveli, hogy segít neki megszökni. Halat főznek és abba rejtik el a tömlöc kulcsát. Kis szerencsével de sikerül is a terv és Shang Yan kitör a börtönből. A fiúval elhatározzák, hogy elmenekülnek a városból, de ez csak a titkos föld alatti csatornán keresztül lehetséges.

Közben megérkezik a császár testőre, Wuo, aki megígéri, hogy elkapja Shang Yan-t és végez is vele. Hau és Wuo előremegy, amíg a polgármester még előkészül a harcra. Sikerül is beérniük a szökevényeket és megölniük a fiút. Shang Yan azonban bosszúból végez Hau-val. Mielőtt azonban Wuo végezne az elfáradt lánnyal, hirtelen feltűnik a polgármester, akiről lehull a lepel. Az igazi neve Chang Yu és 22 évvel ezelőtt Wuo ölte meg az apját, Chang Yung Chengt és az anyját. Azt követően a nagymamája nevelte fel és így lett polgármester. De végig az lebegett a szeme előtt, hogy ide csalja Wuo-t. Párbaj kezdődik és Chang Yu végez is Wuo-val. Ezután elárulja a lánynak, hogy végig őt segítette, ő volt az, aki megmentette, amikor Hau emberei elfogták. Azt is elmondja, hogy Chen Young áruló volt és átadta neki a listát, amikor még azt hitte, hogy a Jin-ekkel van. Ezért ölte meg Chen-t és a hozzátartozóit, hogy ne leplezzék le. Át is adja a listát a lánynak és a szavát adja, hogy marad polgármester, de segíti majd a felkelőket informátorként.

Annak ellenére, hogy viszonylag régi thaiföldi filmről van szó, elég jó minőségben hozzáférhető. Azzal kezdeném, hogy az operatőri munka egyedülálló. Ilyet még nem láthattunk egyik filmben sem. A kamera a lábaknál helyezkedik el sok esetben és olyan, mint ha a szereplő mellett állnánk. Nagyon érdekes, de zseniális megoldás. Ez volt az oka, hogy a látványvilágra jó értékelést adtam, mert egyébként elég kevés helyszínen játszódik a film. Ami még kiemelendő az a színészek játéka és a történet. Fantasztikus csavar van a film végén, amely teljesen átértelmezi az egész sztorit és emiatt akár újranézhető. Az egész mozinak van egy kis misztikus, nyomozós, thrilleres beütése, de nagyon stílusos és megnyerő. Folyamatosan megmarad a néző érdeklődése. Egy dologba lehet belekötni, de abba nagyon: a harci koreográfia végtelenül gyenge. Eleve kevés harc van a filmben, de ami van azok is gyengék. Kivéve talán az utolsó párbajt. De azok, akik nem a harci elemek miatt néznek meg egy wuxiát, ők feltétlenül élvezni fogják.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.3

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük