1 szavazat 3

Bemutatás

Egy ninja ruhába öltözött bérgyilkos éjszaka betör Lord Jia kormányzó rezidenciájára és ellop egy értékes listát a korrupt előljárókról, valamint próbálja megölni a kormányzót, de elfogják az őrök. Ezt követően rabosítják Chang Xiao Tien-t és pár börtönőr segítségével egy kietlen puszta közepén található falu fogadójában tartózkodó hatóságiaknak adják át, hogy elkísérjék őt a Tu Mu börtönbe, ahol 5 évet kell majd leülnie. A börtönőrök közül párat viszont megöltek az út során, (Chang Xiao emberére Wan Ba-ra gyanakszanak) így nem veszélytelen a küldetés. A hatósági csapatot Lin parancsnok vezeti. Az elhagyatott fogadóban egy titokzatos lány is feltűnik és nagyon gyanúsan viselkedik. Az éjszaka leple alatt Lin parancsnok embereit szép lassan elkezdik meggyilkolni. A rejtélyes lányra gyanakodnak, de ekkor megjelenik Lin felettese, Master Shi az embereivel és Chang Xiao-t követeli. Lord Jia bérelte fel, hogy Chang Xiao ne jusson el a börtönig, azaz ölje meg, mert túl sokat tud.

Lin nem engedelmeskedik a felettesének ezért harcba bonyolódik Master Shi-vel. A küzdelem sokáig elhúzódik, így Shi távozik az embereivel. Legalábbis egyelőre. Ekkor azonban feltűnik Wan Ba, aki Chang Xiao hiányában a banditákat vezeti és a tervük, hogy kiszabadítsák a mesterüket, Chang Xiao-t. Lin parancsnok és két leghűségesebb embere, Shin Lo és Ker Ying ellenállnak a banditáknak. Master Shiéknek sikerül elrabolniuk Chang Xiao-t, miközben Wan Ba banditái elfogják Lin-éket. Egy cselnek köszönhetően azonban Lin-éket kiszabadítja a titokzatos lány és együtt szabadítják ki Chang Xiao-t Master Shi karmai közül. Kiderül, hogy a lány nem más, mint Xiao Chun, azaz Chang Xiao lánya, aki azt próbálja elérni az apjánál, hogy hagyjon fel a bűnözői léttel, töltse le a büntetését és aztán kezdjenek egy új életet. Chang Xiao elutasítja. Végül Lin-ék elfogják Chang Xiao-t, aki ideiglenes visszavonulásra kéri Wang Ba-t és a banditákat.

Lin-ék egy kis kunyhóban készülnek fel a börtönig vezető útra. Felfegyverkeznek. Eközben Master Shi busás jutalom reményével rábeszéli Wang Ba-t és embereit, hogy árulják el Chang Xiao-t és öljék meg. Közel a börtönhöz Shin Lo és Ker Ying már tervezi a jövőjüket, hogy mit kezdenek a bérükkel, amikor Shi és Wan Ba csapatai beérik és megölik őket. Lin mellé áll a harcban Xiao Chun, akit Wan Ba megöl. Chang Xiao kiszabadul és a lányáért bosszút áll, megöl szinte mindenkit, Wan Ba-t is beleértve. Lin pedig végez Master Shi-vel, de közben halálos sebet kap. Chang Xiao végezhetne vele, de ő úgy dönt, hogy hallgat a halott lánya tanácsára és Lin-t lóra pakolva együtt folytatják az utat a közeli börtönhöz.

Egy kevésbé ismert filmstudió tajvani-kínai alkotása, amely igen ritkaságnak számít. Már a film elején szembesül a néző a komor, csendes, de megnyerő hangulattal, amely tele van feszültséggel. Bármikor bárki meghalhat és történhet valami meglepő. Ha láttatok már Sergio Leone western filmet, akkor tudjátok miről beszélek. Egyébként is a film első negyede valahogy engem teljesen a Volt egyszer egy vadnyugat című klasszikus westernre emlékeztetett. A főhős alig beszél a filmben, és igaz, hogy a történet nem túl összetett, de még is morális döntésekkel találkozhatunk. A látványosság és harci koreográfia terén van hiányérzet, mert kb. a fogadóban és a mezőn játszódik a film, azaz két helyszínen és a harcok sem túl ötletesek, változatosak. Ellenben minden halálnak súlya van. Én mindenképpen ajánlom a filmet minden wuxia és western rajongónak, mert feszült és izgalmas szórakozásban lesz része.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük