1 szavazat 1

Bemutatás

Egy férfi megrögzött nőmániás és rengeteg nőt erőszakolt meg. Az egyik ilyen eset során Hua Li Qun, azaz a Flying Dragon Sword (Repülő sárkány kard) legyőzi párbajban és nem öli meg, de Su Yin Long-nak követnie kell őt, amíg jó útra nem tér. Együtt folytatják az útjukat és egy faluban egy csaló szerencsejátékosra, Ko Cai Xing-re bukkannak, akit szintén legyőz Hua Li és velük kell tartania, amíg meg nem javul. Kiderül, hogy egy klánba tartoznak, ezért a fogadóban segítségül hívják a klán vezérét, aki meg is jelenik egy álarcban. Másnap az álarcos klánvezér legyőzi párbajban Hua Li-t és egy dologra kéri meg: menjen el a Carefree Mansion-ba, amely Hua Shi Ying birtoka és lopja el tőle a Fire Dragon Magic Ball-t (Tűzsárkány varázsgyöngyöt).

Megérkeznek hárman a birtokra, de csak Hua Shi lánya tartózkodik otthon, Hua Yu Mei. A három harcos átküzdi magát az őrökön és Hua Yu-t is legyőzik, aki azt hazudja, hogy nem tudja hol található a gyöngy, így meg kell várniuk az apját, aki úton van. A várakozás alatt Hua Yu Mei meggyőzi Hua Li-t, hogy a gyöngyöt szeretné az apja eladni, hogy az árából az árvíz sújtotta szegény embereken segítsenek. Amikor Hua Li ezt közli Su Yin-el és Cai Xing-el, akkor a két bandita megmérgezi őt és párbajban le is győzik. Mielőtt azonban végeznének vele, éppen hazaérkezik mester Hua Shi Ying és megmenti a férfit. Sikerül őt meggyógyítaniuk, ezért Hua Li megfogadja, hogy segít nekik őrizni a gyöngyöt, amíg el nem adják. A híreket hallva a klánvezér visszaküldi a birtokra Su Yin-t és Cai Xing-et, hogy lopják el a gyöngyöt és bizonyosodjanak meg róla, hogy Hua Li tényleg halott. A nagy harcot Hua Li megjelenése dönti el, aki végez mindkét bűnözővel.

Másnap a klánvezér újabb 3 harcosát, Zhang Yi Fei-t, (félszemű) Ge Zhi Ping-et (kezek nélküli) és Zhou Tian Ming-et (fogatlan) küldi el a birtokra. A harc közben megérkezik Hua Yu Mei unokatestvére is, Feng Yun Jie, aki felfedi kilétét: ő a maszkos klánvezér és a gyöngyöt akarja, valamint Yu Mei-t feleségül. Végeznek a birtok embereivel és Hua Shi Ying mestert is megölik. A mester a halála előtt Hua Li-nek adja a gyöngyöt, hogy használja fel jó célra. Hia Li elmenekül, de másnap párbajra hívja Feng Yun-t. A klánvezér 3 harcosa azonban legyőzi és megsebesíti Hua Li-t, de Yu Mei kérésére megkegyelmeznek neki. A gyógyulás ideje alatt Hua Li kidolgoz egy 6 kardos technikát, amelyet bevetve végez is a 3 harcossal, majd újabb párbajra hívja Feng Yun-t. A harc alatt azonban újabb meglepetéssel szolgál Hua Li, mert valójában nem 6 pengével harcol, hanem 8-al, így sikerül megölnie Feng Yun-t.

Amikor megláttam, hogy Chiang Pin a főszereplő, akkor már előítéletekkel voltam a film iránt. Tudjuk jól, hogy Chiang Pin a wuxia filmek B kategóriás „sztárja” és nem valami jó színész. Nos, ezen véleményemen ez a mozi sem változtatott, azonban vannak olyan erényei a filmnek, amely miatt igen is érdemes megnézni a wuxia rajongóknak. Kezdjük a legfontosabbal: a harci koreográfia nem kiemelkedő, de olyan látványos és eddig nem látható megoldásokkal dolgoztak az alkotók, amely valóban figyelemre csábítja a nézőt. Remek fegyverek, vízen repülés és harc, tűzlándzsa és még sorolhatnám. Ötletesek. A színészek játéka ellenben elég gyenge és a történet sem feszeget drámai magasságokat. Nem kell sokat várni a filmtől és akkor az ötletes harci koreográfiával és a látványos helyszínekkel el leszünk a film nézése alatt. Egyszer nézhető, de az alatt egész jól élvezhető produktum lett ebből!

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük