1 szavazat 1

Bemutatás

Pár harcos egy börtön szökevényt üldöz. A nádason vágnak át, ahol egy vak lány bukkan fel és végez a harcosokkal. A lány, Elaine elbújtatja magánál az öregembert, Han Lo-t, a menekültet, akiről kiderül, hogy nem is annyira rossz ember. Elaine elmeséli neki, hogy 7 éves kora óta egyedül maradt és Lui San nagybácsija nevelte fel, akit az egyik nap egy kalapos harcos gyilkolt meg az egyik közeli városból. Az okát nem tudja miért. Újra felbukannak a banditák, de Han elmenekül, miközben a banditák vezére a közeli városban jelenti a helyi Madam-nak és a banditák vezérének, hogy a szökött fegyenc elmenekült. Ezt meghallja a banditák egyik harcosa is, aki visszaemlékszik arra a napra, amikor Elaine-t megtámadták a banditák és ő mentette meg, majd megtanította harcolni. Elaine Lui nagybácsija legendás kardját, a Hurricane Sword-ot (hurrikán kard) használja.

A Mestere elküldi borért az éjszaka, de magára hagyja a lányt, aki egy idegen házba menekül. Megint visszaugrunk az időben és azt láthatjuk, hogy egy szerzetest megöl 3 harcos, Han Lo, Lui Szan és Szan Dzso és a szerzetes tanítványa bosszút esküszik. A következő jelenetben már a jelenben járunk és láthatjuk, hogy a Madam milyen kegyetlen módszerekkel köti magához a lányokat. Nem veszik el a házát a nevelő apjától, és a betegeskedő édesanyja kap gyógyszert, ha cserébe elvihetik a kuplerájba. Ez a lány Sue Ann, akihez később Han Lo megy oda hozzá, de nem árulja el a nevét. Han Lo próbálja megakadályozni, hogy Sue Ann-t elvigye a Madam, de az emberei megakadályozzák. Han elmeséli Elaine-nek, hogy 20 évvel ezelőtt egy férfi, egy bűnöző, ő maga érkezett a városba és ő hagyta ott Sue Ann-t annál a családnál, akik felnevelték. Tehát ő az igazi édesapja és nem hagyhatja, hogy kurvaként dolgozzon kényszerből.

Ezt követően a Madam és a banditák vezére kakasviadalt tart a városban, amelyen Elaine leleplezi a csalást és nagyon sok pénzt nyer el a Madam-tól. A Madam emberei próbálják visszaszerezni a pénzt, de Elaine végez mindannyiukkal. Találkozik a régi Mesterével, aki ugye a Madamnak dolgozik és a mestere elmondja, hogy régebben, azon az éjszakán azért hagyta el őt, mert ő egy magányos harcos, kalandozó. Ezt követően Han Lo megpróbálja kiszabadítani a lányát, de már csak holtan találja Sue Ann-t. Felbukkan a kalapos bandita is, aki nem más, mint Szan Dzso és régóta vadászik már Han Lo-ra. 20 évvel ezelőtt ők hárman nagyon sok pénzt zsákmányoltak banditaként és Szan Dzso kitervelte hogy elteszi láb alól Han Lo-t és Lui Szan-t is, hogy övé lehessen a teljes zsákmány, illetve senki ne tudjon a bűnöző múltjáról. Végül Szan Dzso végez Han Lo-val is és egy üzenetet hagy a helyszínen.

Elaine nem tudva Sue Ann haláláról felkeresi a Madam-ot és a kakasviadalon szerzett pénzt felajánlva kéri a Madam-ot, hogy engedje szabadon Sue Ann-t. Elaine azt is elmeséli, hogy 7 évesen az anyja egy vihar közepén hagyta az erdőben és örökre távozott egy férfi jelenlétében. Ez a nő a Madam volt, azaz ő az édesanyja. A férfi pedig a banditák vezére. A viharban egy fa kidőlt és megvakította Elaine-t. Ezután próbálják elengedni Sue Ann-t, de már csak holtan találnak rá Han Lo-val egyetemben. Ekkor jelenik meg Elaine mestere, aki elmondja, hogy Szan Dzso a gyilkos és annó ők hárman ölték meg a szerzetest, aki a mestere volt. Bosszút esküdött, de mivel Han Lo és Lui Szan börtönbe került vagy visszavonult a bűnözői élettől, így csak Szan Dzso maradt, akin bosszút akar állni. Ezért állt be a Madam mellé banditának, mert így megtudta figyelni Szan Dzso-t. Elaine megkeresi Szan Dzso-t és a Madam segítségével párbajban végez vele. A Madam halálosan megsebesül és csak azt kéri Elaine-től, hogy szólítsa őt az anyjának.

Nos, egy nagyon nehezen beszerezhető koreai wuxia filmről beszélünk, amely inkább dráma, mint wuxia. A film erőssége egyértelműen a történet és a drámai hatások. Sajnos elég sokat elvesz az értékéből, hogy csak angol hangsávval rendelkező verzió van a filmből, mert a szinkron elég amatőr, így pedig a drámai hatás sem annyira érezhető. Pedig a színészek nem rosszak, a történet jó és a zenei hatások is magasan jobbak az átlagnál. Összességében pedig azért nem tartom csak átlagosnak a produkciót, mert a harci jelenetek gyakorlatilag értékelhetetlenek, semmit nem lehet látni a harcokból és koreográfiáról nem is beszélhetünk. Szóval aki a drámákat kedveli, kis wuxia hatással azok tegyenek vele egy próbát. Másoknak nem ajánlom.

 

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük