1 szavazat 2

Bemutatás

Miss Tsui-t, a vak lányt egy mester megtanítja a kardművészet csínjára és bínjára és átad neki egy félelmetes erejű bambusz botot, amely botban egy kard van elrejtve. Az gyorsan kiderül, hogy a lánynak fontos küldetése van és a mestere parancsba adja neki, hogy amint végez a küldetésével, azonnal vissza kell jönnie és a fegyvert is visszaadni neki. A lányt, az útja során pár bandita azonnal próbára is teszi, de meg sem izzasztják Miss Tsui-t. Egy közeli kunyhónál Tsui megment egy férfit és az édesanyját. Ők hálából meghívják magukhoz, hogy töltse náluk az éjszakát. Tsui elmeséli nekik a történetét: amikor kicsi volt, akkor az egész család éppen ünnepelt, és ekkor három férfi megtámadta a családot. A vezetőjük egy falábú férfi, Yeh Piao, aki azért öli meg Tsui apját és anyját, mert amikor még Tsui apja kormányzó volt, akkor Yeh Piao öccsét halálra ítélte, őt pedig száműzte egy szigetre. Yeh Piao nem csak megölte Tsui szüleit, de őt is megvakította egy méreggel. Tsui ezt követően koldusként élt, amíg be nem fogadta a mestere, aki az évek alatt kiképezte a bosszúra.

Ezt követően a lány a helyi fogadóban tanítja móresre a belekötő banditákat. Ekkor figyel fel rá Chao Fu felügyelő egyik embere és meghívja a felügyelő rezidenciájára. A felügyelőnek elmondja, hogy három férfit keres: Fang Chun-t, Lu Chang-ot és Yeh Piao-t. A felügyelő kihasználja a lányt és a helyi riválisa, Lu Chao eltávolítására akarja használni a lányt. Cserébe azt hazudja, hogy segít neki megtalálni a férfiakat, akiket keres. A lány nem találja Lu Chao-t a szerencsejáték barlangjában, azonban Lu Chao üzen neki, hogy a Sárkány tengerparton várja. Nem ő megy el, hanem elküldi a Ghost of Kai Feng (Kai Feng szellemei) nevű bérgyilkos harcosokat. Tsui azonban végez velük is, majd felkeresi Lu Chao-t és megöli az embereivel együtt. Chao felügyelő újabb bérgyilkos munkára akarja használni a lányt, ezért elküldi a másik riválisa rezidenciájára. Ott szembesül a lány, hogy ártatlanok megölésére küldte a gonosz Chao felügyelő. Tsui visszatér a felügyelőhöz és felelősségre vonja. Ezért próbálják a lányt megmérgezni, de a lány átlát rajtuk, illetve a felügyelő egyik embere is a lány mellé áll. Tsui végez a felügyelővel és az embereivel. Chao Fu a halála előtt elárulja, hogy valaki parancsára hajtotta végre a dolgokat.

Tsui folytatja az útját, de Lu Chao rokonai bosszút akarnak állni, azonban a lány őket is megöli. Egy titokzatos, kalapos idegen a háttérből azonban segít neki. Pont ekkor jelenik meg mellettük egy rabkaraván, amelyet Sung Fa felügyelő vezet és egy kiemelt rabot szállítanak. Tsui a felügyelő engedélyével csatlakozik hozzájuk. Szükség is van a lány segítségére, mert banditák támadják meg a karavánt, hogy kiszabadítsák a főnöküket. A rab elárulja a lánynak, hogy tudja, hol találja meg Fang Chun-t. Tsui rengeteg emberen átverekedve magát le is győzi Fang Chun-t, aki elmondja, hogy ő nem Fang Chun, mert ő halott. Ellenben tudja, hogy hol találja meg Lu Chang-ot. Miután a lány távozik, a férfi leveszi a megtévesztő álarcát és kiderül, hogy ő Yeh Piao. Tsui felkeresi Lu Chang-ot és legyőzi az embereit, de Lu megsebesíti a lányt. Ekkor újra feltűnik a titokzatos, kalapos férfi és megmenti őt, valamint megöli Lu Chang-ot. Elviszi egy búvóhelyre és hosszú napok után meggyógyítja Tsui-t. A férfit Lin-nek hívják és Yeh Piao-t keresi, mert az apját szintén ő ölte meg. Lin tudja azt is, hogy Piao egy helyi bordélyházban lehet. Fel is keresik, ott azonban egy másik férfit találnak. Tsui azonban a férfi csoszogása alapján rájön, hogy ő Yeh Piao, aki fel is fedi magát, levéve a maszkot. Végül párbajban ketten együtt legyőzik nagy nehezen a gonoszt. Ezt követően Tsui visszatér a mesteréhez.

Joseph Kuo rendezőt nem kell bemutatni senkinek, mert zseniális filmjei vannak. Ez a film azért nem tartozik a zseniális kategóriába, de simán hozza a jó szintet. Azt is elmondom, hogy miért. A színészek játéka semmi extra, de nincs vele gond. Külön ki kell emelni azonban a vak lányt játszó Ching Ching-et, aki harci koreográfiában mindenképpen extrát nyújt. Zseniális a mozgása, a kardozása. Élmény a szemnek. De a harci koreográfiával sincs gond. A látványosság terén sem lehet panaszunk, mert van itt küzdelem homokos tengerparton, erdőben, kocsmában, rezidencián, szerencsejáték barlangban. Alapból elmondható, hogy sok harc van a filmben. A történet is leköti a nézőt. Nem feszeget krimi határokat, de pontosan elég arra, hogy végig lekösse a figyelmünket. A negatív oldalon három dolgot tudok felhozni: a zene az elképesztően vérszegény, a filmből elérhető példány képminősége borzalmas, az angol feliratot időnként koreai felirat takarja el, így végig küzdöttem az olvashatósággal 🙂

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük