1 szavazat 1

Bemutatás

Egy vak lányt, Han Ching Ching-et üldöz egy sereg bandita, de nem kell félteni, mert lekaszabolja az ellenséget. Ezt követően már egy fogadóban vagyunk, ahol egy másik vak lányt, Han Bi Tien-t próbálják átverni a szerencsejátékban. Ő azonban a remek érzékeinek köszönhetően átlát a szitán és leleplezi a csalót. Harc kezdődik, amelyben segítségére van a hirtelen feltűnő Han Ching is. A túlerővel azonban nem bírnak el, de sikerül elmenekülniük egy folyó parti nyugisabb részhez. Ott is beérik azonban őket a banditák, de a két vak lány felülkerekedik rajtuk. Segítségükre van egy titokzatos vándor, Wen Hsiu, aki segít nekik, de kéri, hogy meséljék el a történetüket.

Han Ching Ching visszaemlékezik, hogy egy kis faluban élt a bátyjával és az apjával, egy teaházat vezettek amikor egy Lee nevű férfi tűnt fel és Han Ching apjától követeli a San Ho harci kézikönyvet. Mivel Han Ching apja már visszavonult a harcművészetek világától, így neki nincs rá szüksége. Hang Ching ellenáll, ezért Lee párbajra hívja, amely meg is történik és egy aljas trükknek köszönhetően Lee megöli Hang Ching apját, megszerzi a kézikönyvet, a lányt pedig megvakítja. Ezután a kézikönyv segítségével nagy hatalomra tett szert.

Han Bi Tien szintén visszaemlékszik és elmeséli, hogy 5 évvel ezelőtt, az apja Lee a nagy hatalomnak köszönhetően egyre több gonoszságot követett el, megváltozott, ezért az anyja szóvá tette neki, amely egy családi verekedésbe torkollott. Ennek eredményeképpen az apja megölte az anyját, (aki megátkozta őt, hogy szellemként visszatér érte) ő pedig a bánatnak köszönhetően napról napra kezdte elveszíteni a látását, amíg egy napon az anyja sírjánál egy fa esett rá és a bal karja is lebénult.

Wen Hsiu elmondja, hogy nem olyan régen Lee harcosokat toborzott, amire ő is elment és felvételt nyert Lee harcosai közé. Szintén felvételt nyer egy vak lány és a segítője, egy koldus is. Eközben láthatjuk, amint egy koldus és Han Bi Tien édesanyja szellemként felkészíti a harcra Hang Ching testvérét. Egyébként kiderül az is, hogy Hang Bi Tien édesanyjának a szelleme képezte ki Han Bi Tien-t és Han Ching-et is. Hang Ching testvére bosszúra éhesen felkeresi Lee-t, de Lee erősebb nála és tömlöcbe zárja a fiút. A két vak lány azonnal a kiszabadítására indul, amelyben segítségükre van nem csak Wen Hsiu, hanem Lee harcosai közé beépült vak lány és koldus segítője is.

Hang Bi Tien édesanyja képével kicsalogatják az erődjéből Lee-t, aki az embereivel az elhunyt feleségét kutatja. Nagy harc kezdődik a vak lányok, Wen Hsiu és Lee között. Hang Bi Tien nem tudja megölni az apját, de mielőtt elengedné, feltűnik az édesanyjának a szelleme és magával ragadja Lee-t a kriptájába.

Vak embereket promótáló wuxia Thaiföldről. Röviden így is összefoglalhatnám a filmet. Ennél azért ássunk mélyebbre és bemutatnám nektek, hogy mire is számíthattok, ha megnézitek ezt az alkotást. A történet viszonylag egyszerű és nem túl érdekfeszítő, a színészek elég közepesek, vagy inkább az alattiak. Sajnos rengeteg szerep „túljátszás” van, amit megmenthetne a remek harci koreográfia, de olyan gyakorlatilag nem létezik. Nagyon amatőr és kezdetlegesek a harci jelenetek és nincs is valami sok belőle. Megnézésre csábíthat a helyenként jó zene, a helyenként látványos helyszínek és a különböző effektek, amiket azért hellyel-közzel jól összeraktak. A film egyébként angol szinkronos verzióban érhető el, amely kapcsán megemlíthetem, hogy a szinkron egész tűrhető és érthető is. Felirat sajnos nincs hozzá. Nekem picit sok volt, hogy minden második feltűnő szereplő vak benne, de talán ezen érdekesség miatt lesznek páran, akik megnézik majd 🙂

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük