1 szavazat 2

Bemutatás

Shao Mu Tien, másnéven a Daredevil (Fenegyerek) rengeteg gonoszságot elkövetett a Patience (Türelem) harci iskola ellen. Ezért az iskola egyik legjobb tanítványa, Kuang Chien megöli őt. De mint kiderül a film elején mégsem őt ölte meg, hanem Shao Mu testvérét, aki a bátyja arcát vette fel egy maszknak köszönhetően. Shao Mu amint meglátja, hogy megölték a testvérét, bosszút fogad nem csak Kuang Chien, hanem az egész harci iskola ellen. Felkeresi a közeli városban az iskolát, ahol a névtáblájukat letépi és az iskolában található összes tanulót és oktatót megöli. A másik célja, hogy megszerezze az iskola nagy becsben tartott kardját, a Soul Seizing Sword-ot.(Lélekszívó kard) A kardot azonban még az iskolában történő megjelenése előtt átszállítja Meng Jo egy mesterhez, aki az iskola vezetőjének a jó barátja.

A sárkány iskola nagy szövetségese a türelem iskolának és amikor a nagy tekintélynek tartott Tao mester édesanyja meghal és a halálos ágyán azt kéri, hogy az unokája, Miss Tao és Kuang Chien jegyezzék el egymást. Kuang Chien belemegy a dologba, pedig ő inkább Meng Jo-t szereti. Meng Jo éppen visszaért a harci iskolába és még ott találja a Fenegyereket. Őrült küzdelem kezdődik, amely során a Fenegyerek megvakítja a lányt és letaszítja a szikláról. Ezt követően megszerzi a Lélekszívó kardot is. Meng Jo a csodával határos módon túlélte az esést és a harci iskola pár mesterének köszönhetően remekül megtanul harcolni vakon is. A Fenegyerek folytatja bosszú útját és újabb mestereket és tanítványokat gyilkol meg a Türelem harci iskolából. Fura véletlen folytán Tao mester, a lánya Miss Tao összefut Meng Jo-val és azonnal riválist lát benne. Ezért amikor a vak lány megérkezik a sárkány rezidenciára, (ahol Kuang Chien is vendégeskedik) akkor az iskola embereit rá küldi, hogy támadják meg. A lány azonban remek harcos lett és legyőzi őket. Miss Tao elmondja Meng-nek, hogy szerelmes Kuang-ba és ezért féltékeny. A vak lány nem akar fájdalmat okozni, ezért elmegy a sárkány rezidenciáról. Kuang megtudja, hogy Meng még él és a nyomába ered, de már nem találja a lányt.

A sárkány és a türelem harci iskolák csapdát akarnak állítani a Fenegyereknek, ezért egy út menti fogadóban támadnak rá. Ebből a küzdelemből is a Fenegyerek kerül ki győztesen. Az éjszakát egy elhagyatott templomban tölti a Fenegyerek, ahol újra találkozik Meng-el. A küzdelem során azonban nem öli meg a lányt, csak lefegyverezi. A sárkány rezidencia emberei találnak rá és elviszik magukhoz. Kuang elmondja neki végre, hogy őt szereti és nem Miss Tao-t. Ezt Tao is meghallja és próbálja megmérgezni, megölni a lányt, de nem jár sikerrel. A Fenegyerek végre megjelenik a sárkány rezidencián és szinte mindenkit lemészárol. Aztán a küzdelmet folytatja a bambuszerdőben, ahol Miss Tao, Meng és Kuang áll vele szemben. A Fenegyerek  a Lélekszívó kard vakító fényének köszönhetően legyőzi Tao-t és Kuang-ot, de ekkor a vak lány, Meng megjelenik és legyőzi, megöli a gonosz bosszúállót.

Mindig nagy kérdés, hogy egy thaiföldi wuxia mennyire tud kitűnni a Shaw Brothers filmjei árnyékából. Eddigi tapasztalatok alapján ez nagyon kevés alkotásnak sikerül. Sajnos ez a Vérrel fizetve filmnek sem sikerül igazán. Nálam mondjuk már ott eldőlt a dolog, hogy Chiang Pin az egyik főszereplő. Nagyon erőltették a 60-as évek végén és a 70-es évek elején, pedig egész egyszerűen borzalmas színész és még ellenszenves is. Nem áll jó neki a vezető szerep. De a többi színész sem brillírozik. Néha egészen banális jeleneteknek lehetünk szemtanúi. Történetről pedig nem beszélhetünk. Próbáltak egy szerelmi, féltékenységi szálát is belevinni a filmbe, de teljesen feleslegesen. Erőltetett és nem menti meg a történet teljes hiányát. Mindig elmondjuk, hogy a bosszúmozinál nem fontos a történet, ha jó a harci koreográfia. Itt azért beszélhetünk némi pozitívumról, mert valóban nem rosszak a harcok és érezhető néhol, hogy próbáltak kreatívak lenni, de azért még ez is csak közepes szint. Összességében egy nagyon felejthető mozi a Vérrel fizetve.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük