1 szavazat 1

Bemutatás

Hung Chia Hsiung egy alvilági vezér, aki úgy növeli a vagyonát, hogy harci tornákat rendez, amely során az egyik embere, Gorilla a 6 lábas technikának köszönhetően mindig legyőzi és többnyire meg is öli az ellenfelét. A győzelem mindig előre meghatározott negyedekben történik, így nagyon sok pénzt kaszál Hung Chia a fogadásoknak köszönhetően. A helyi kínai harcművészeti iskola tanítványai lelkesen nézik a tévében a harcokat és ők is szeretnének részt venni, de a vezetőjük, a vak harcmester nem engedi. Titokban azonban még is elindul az egyikük, Sung Lu és nagy harcban döntetlent ér el. Ez rengeteg veszteséget jelent Hung Chia-nak, ezért az utcán megtámadják Sung Lu-t és mire a barátai odaérnek, sajnos már halálra verték. A rendőrség bizonyítékok hiányában nem tud tenni semmit, ezért a harci iskola vezetőjének a fia, Fung Mung párbajra hívja a Gorillát.

Másnap Hung Chia a szeretőjét, Bai Chi-t bevetve meghívja Fung Mung-t egy fogadásra és bedrogozzák. Ennek köszönhetően Bai Chi könnyen elcsábítja a férfit. Egy állatkertben kikapcsolódva azonban Gorilla és az emberei vegyszert öntenek Fung Mung szemébe, amely által ideiglenesen megvakul. Nagy nehezen elmondják a vak apjának is, aki felkészíti a fiát a nagy harcra. Megtanítja neki, hogyan tud vakon is küzdeni, illetve a 6 lábas technika elleni módszert is vázolja a számára. Eljön a küzdelem napja, amely esetében Hung Chia nem akarja a véletlenre bízni a dolgot és elküldi az embereit, hogy fogják el Fung Mung apját, de elfogás helyett végül megölik. Fung Mung sikeresen legyőzi a Gorillát, majd szembesülve apja halálával a barátaival felkeresik a menekülni készülő Hung Chia-t és elverik. A rendőrség is megérkezik és letartóztatja a bűnbanda vezérét és az embereit.

Ezt a filmet soha nem mutatnám be, ha nem az lenne az a cél, hogy az összes wuxia vagy kung fu film bemutatásra kerüljön. Végtelenül unalmas, rosszul koreografált film, amely még a drámai pillanatokkal sem tud hatni a nézőre. A forgatási helyszín Korea, de az egész film 2-3 helyszínen játszódik és végig melankólikus. A színészek kevésbé ismertek és nem is igazán játszanak jól. A harci koreográfia végtelenül kezdetleges és a kung fu és a karate, valamint a thai box keveréke. Nem túl látványos. Nem is szaporítanám tovább a szót: ha ez a film nem készül el, akkor sem lettünk volna szegényebbek. Nem igazán ajánlom senkinek.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük