1 szavazat 2

Bemutatás

Történetünk kezdetén az a birodalmi ítélet születik, hogy Dai királyt ki kell végezni, mert bizonyíték van rá, hogy összefogott a mongolokkal a Han dinasztia ellen. Lu Kun-t bízzák meg a végrehajtással. Azonban előtte egy titokzatos fekete maszkos férfi felkeresi Dai királyt, hogy figyelmeztesse a veszélyre. Dai-t azonban elfogja Lu Kun, ellenben Dai lánya, Wen hercegnő elmenekül. Az üldözés során felborul a lovaskocsi és Wen, a szolgálólányával együtt egy barlangban ébred, amely nem más lakóhelye, mint a legendás alkemistáé, Zhuang Bai-é. Ő mentette meg a két lányt, akik elmenekülnek, de Lu Kun emberei elfogják őket.

Lu Kun a kastélyában tartja fogva a két lányt, valamint Dai királyt is. A terve, hogy ő legyen az új uralkodó. Az uralkodáshoz azonban pénz kell, ezért az udvarba rendeli Zhuang-ot, hogy készítsen neki aranyat a közelgő háborúhoz, valamint koronákat saját maga és a leendő felesége, Wen hercegnő számára. Zhuang így az udvarba költözik. Lu Kun szövetséget köt a hunokkal, hogy a hatalmát növelje és akár még császár is lehet. A szövetséget egy papíron rögzítik.

A fekete maszkos férfi kiszabadítja Dai királyt, aki elkezdeni megszervezni az ellenállást. Lu Kun minden követ megmozgat, hogy kiderítse ki az a fekete maszkos férfi. Elfogni azonban nem sikerül őt, sőt még a szövetséget rögzítő papírt is megszerzi Lu Kun-tól. Ezt a szerződést pedig Wen hercegnő szolgálólánya viszi el a császárhoz, hogy leleplezze Lu Kun árulását a hunokkal. Tehát nem is Dai király az áruló, hanem Lu Kun. Lu Kun elfogja a fekete maszkos férfit, akiről kiderül, hogy nem más, mint Zhunag, az alkemista. Börtönbe is zárja, azonban Dai király az ellenállással összefogva kiszabadítják és megostromolják Lu Kun kastélyát. Kevesen vannak, de végül kisegítik őket a birodalmi katonák, akiket a császár küldött a segítségükre, miután megkapta az árulást rögzítő papírt. Lu Kun számára végül nem marad más, csak az öngyilkosság.

Olyan szempontból érdekes Shaw Brothers filmmel van dolgunk, hogy elég sok koreai szereplő van a filmben és a kínai színészek 1-2 kivételtől eltekintve nem annyira ismertek. Ez azonban nem kritika, mert nem lehet panasz a színészi játékra. Azonban a mozi erőssége egyértelműen a történet, a cselszövések, a fordulatok száma. Népes csatajeleneteket láthatunk, azonban a kardozások minősége, koreográfiája elég gyenge. Az egyik leggyengébb, még a 60-as évek SB filmjeit nézve is. Kár érte, mert klasszikus is születhetett volna a történelmi wuxia műfajában.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük