1 szavazat 1

Bemutatás

Az egyik tartomány főbírója harcot esküdik a korrupció, csalás, rablás és gyilkosság ellen és zéró toleranciát hirdetve kivégzi a bűnösöket. Az egyik faluban egy rettegett banditacsoport garázdálkodik a kegyetlen Mr. Chau vezetésével. A helyiek tudomást szereznek róla, hogy a főbíró látogatást tesz a falujukba, ezért petíciókat írnak. Ezt megtudja Chau is és ezért megöli azokat, akik erre vetemednek. Az egyik család férfi tagjait is megölik, de az anya és a lánya egy fogadóban talál menedéket, ahol várják a főbírót. Chau emberei azonban megtalálják őket, de mielőtt végeznének velük felbukkan a főbíró előreküldött csapata is, akik megmentik őket. Megérkezik a főbíró is, akit a lánya, Chin Chi és a fia, Chin Ping segít testőrként. Kivégzik Chau embereit. A főbíró egy helyi templomban alakítja ki a bázisát.

Chau elküldi pár emberét, hogy rabolják el a főbírót, de Chin Chi és Chin Ping egy titokzatos, idegen nő segítségével legyőzik a banditákat. A főbíró magához hívatja a falu két bíráját és kiderül, hogy őket is megvette Chau, ezért megfosztja őket a rangjuktól. Chin Chi és Chin Ping egy helyi fogadóban hallgatózik és megtudják, hogy Chau minden erejét beveti majd, hogy elrabolja, megölje az apjukat. Ekkor meg is támadják őket Chau emberei, de a titokzatos nő újra kisegíti őket. A főbíró segítséget kap a kormányzótól, aki a két legjobb emberét, Yu Fong-ot és Yu Chan-t küldi el segítségül a főbírónak. Meg is érkezik a kétszemélyes felmentősereg. A Yu és a Chin testvérek együtt indulnak el Chau bázisára, hogy elfogják őket. Chau azonban megosztja az embereit és az egyik csoporttal elfogják, elrabolják a főbírót. De mielőtt elhurcolnák Chau bázisára útközben a titokzatos nő felbukkan és megmenti a főbírót.

Chau emberei azonban újabb kísérletet tesznek az elrablására, amely már sikerrel is jár. Amíg a Yu és Chin testvérek harcolnak Chau embereivel, addig Chau próbálja a főbírót lefizetni, meggyőzni, megkínozni, de sikertelenül. A Yu és Chin testvérek újra megostromolják Chau bázisát, hogy kiszabadítsák a főbírót. Nagyon sok embert győznek le. Chauval azonban senki nem bír el, köszönhetően a különleges kardjának, fegyverének. Chau elhurcolja magával a főbírót túsznak, de a titokzatos nő újra megjelenik és a folyónál végez vele. Az is kiderül, hogy a titokzatos nő a főbíró családjának tagja és azért jött a faluba, hogy segítse a bírót Chau-val szemben.

A fentiek alapján el sem kell mondanom, hogy az egyik legegyszerűbb történettel van dolgunk, amit valaha láttam. Semmi fordulat, semmi izgalom. Szép lassan lecsorog a film játékideje és nem igazán történik semmi. A remek harci koreográfia megmenthetné az egészet, de nem tudja, mert az is átlagon aluli. A névtelen thaiföldi színészek ugyan nem rosszak és a helyszínek terén sem lehet panaszunk, de ez bizony így kevés. A film képi világa amúgy egész jó és az angol szinkron maximálisan érthető, élvezhető. Szóval utóbbi kettő, ha nem is menti meg a mozit, de talán páran végignézik majd és itt legfőképpen a wuxia rajongókra, fanatikusokra gondolok. Más pedig keressen ennél ezerszer jobb filmeket, mert csak 1969-ben is halom jobb produkció található ennél.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük