1 szavazat 1

Bemutatás

Sung generálist próbálják bérgyilkosok megölni, de nem sikerül nekik megakadályozni, hogy a generális eljusson egy titkos társaság rejtekhelyére. Ez a titkos társaság azt a célt tűzte ki célul, hogy megakadályozza, hogy a trón rossz kezekbe kerüljön. A társaságot a miniszterelnök, Shen Shih vezeti, aki testközelből láthatta, amint a királyt behálózta az egyik szeretője, Miss Cheng és teljesen elvette az eszét, valamint kábító italokkal rávette, hogy az ország irányítását bízza Cheng párjára, Chu Chen-re és a király pedig Cheng fia legyen. Ezt a király megtette és egy nyilatkozatban le is írta. Chu Chen-ék figyelnek rá, hogy senki ne kerülhessen a király közelébe és ne figyelmeztethesse az árulásra. A titkos társaság ezért azt a megoldást találja ki, hogy egy hazafias harcost elküldenek Chu Chen rezidenciájára, hogy ellopja az ott őrzött királyi nyilatkozatot, így a király halála után nem Cheng és Chu Chen uralkodna.

A kiszemelt harcos Chao Ang el is indul a küldetésre. Chao útközben már is bizonyítja rátermettségét, mert megment egy házaspárt, akiket banditák próbálnak bántalmazni. Ezután Chao felkeresi a hegyekben a régi mesterét, aki azt tanácsolja neki, hogy keressen meg 3 remek harcost, akik segíthetnek neki a Chu Chen elleni harcban. Az egyik közeli faluban éppen verekedés zajlik, amit meg is nyer a karddal remekül bánó Ma Ying. Ő az egyik harcos, akit Chao keres. Együtt kiszabadítják a börtönből  Ma Ying régi barátját, Lee Kai-t, aki a bombák nagy mestere. Ő is csatlakozik a csapathoz. Ezt követően Ma Ying egy újabb harcosnőt javasol a csapatukba: Yu Min-t, aki a rejtett fegyverek és mérgek szakértője. Chao Ang és Yu Min régen együtt voltak, de Chao küldetései szétválasztották őket. Most Chao megkeresi őt és ráveszi, hogy segítsen neki. Velük tart Yu Min húga is. Chao még egy utolsó harcost toboroz a csapatukba: Hsu Kuei-t.

Yu Min-t előreküldik, hogy próbálja feltérképezni Chu Chen rezidenciáját és meglesni, hogy hol tartja a nyilatkozatot. Yu Min arra hivatkozik, hogy Miss Cheng küldte őt. Chu Chen imádja a nőket, így beengedi Yu Min-t és megmutatja neki a nyilatkozat helyét is. Közben Miss Cheng-től jön az üzenet, hogy a lány kém, ezért elfogják őt, köszönhetően Chu Chen legmegbízhatóbb harcosának, Iron Fan-nak (Vas legyező) köszönhetően. Chu Chen azonban nem bír ellenállni a nő szépségének, ezért elengedi a lányt és az a terve, hogy leitatja, elkábítja és megerőszakolja. Yu Min azonban átlát rajta és a mérget visszacsókolja Chu Chen szájába, így ő dől ki. Így Yu Min-nek sikerül elmenekülnie. Újabb tervet kell kidolgozniuk. Kiderül, hogy másnap lesz Chu Chen születésnapja és sok ismerőstől vár ajándékot. A csapat ezért egy ajándékot hozó konvojt kirabol és elveszik a ruháikat is. Beöltöznek és így próbálnak bejutni Chu Chen rezidenciájára. Ott azonban a csapdákkal nem számolnak és gyorsan lelepleződnek. Nagy harc kezdődik, amelynek a végén nem csak Chu Chen és Vaslegyező, de a csapat tagjai is életüket vesztik, kivéve Chao-t és Yu Min testvérét. Nekik viszont sikerül megszerezniük a királyi nyilatkozatot és elvinni a titkos társaságnak.

Próbálok kíméletes lenni ezzel a filmmel, de nagyon nehéz, mert ez bizony egy bűn rossz wuxia lett. Kezdjük ott, hogy már a megjelenésének időpontja is homályos, mert minden adatbázisban mást mondanak. Olyan szempontból teljesen mindegy, hogy 1969 vagy 1971 a megjelenésének éve, hogy akármelyik évet nézzük, ez borzalmas mozi lett. A legeslegrosszabb a vágás, amely a jeleneteket minden átmenet nélkül ollózza egymásra és ezt a harci koreográfiánál is végig alkalmazták a felgyorsítás mellett. A harc minősége kritikán aluli. A színészek játéka szódával elmenne, de néha olyan párbeszédek vannak, hogy teljesen komolytalanná teszi az egészet. Látványosság terén is egyértelműen érződik, hogy alacsony költségvetéssel készült, mert nélkülözi a remek díszleteket és helyszíneket. A zene pedig annyira snassz, hogy nem is emlékszem rá. Talán, talán egy apró tényezőt tudok mondani, ami miatt a wuxia fanatikusok (de nagyon nagyon fanatikusok) rávehetik magukat a megnézésére, az pedig a történet, amely igaz, hogy nem kiemelkedő vagy jó, de az alapötlet megvolt és lehetett volna rá építeni. Kár érte.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.3

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük