1 szavazat 1

Bemutatás

Egy lányt erőszakolnak meg, aminek szemtanúja lesz Yu Chiao a kardforgató családból származó lány. Yu Chiao elűzi a bűnözőt és még a dobótőrét is elkobozza. Kicsit később azt láthatjuk, hogy Yu Chiao apja, Lien fogad egy híres harcművészt, Meng-et. Meng újra bizonyítja, hogy ő az egyik legjobb kardforgató a környéken és ezzel elnyerve Lien bizalmát, a mester neki kínálja fel a lányát, Yu Chiao-t, hogy házasodjanak össze. Az esküvőn azonban nem jelenik meg Yu, és a szolgálólányát küldi el maga helyett. Egy üzenetet hagy az apjának, hogy elindult megkeresni a Five Knights (Öt lovag) névre hallgató hősöket, akik közül szeretne magának férjet találni. Aki harcban legyőzi őt, az elveheti feleségül. Ennek gyorsan híre megy a harcművészetek világában.
Közben a háttérben az Öt lovagok egyike, Ah Tien, a Yam család képviselője az egyik leghíresebb harcművésztől megtanulja a Thundering Sword (Mennydörgő kard) technikát. De cserébe a szavát adja a mesternek, hogy csak is jó célra használhatja a jövőben. Yu Chiao felkeresi az Öt lovagok egyikét, a Ti Wung családot, akinek már csak a sírját találja, mert megölték. A sírnál megismerkedik Ti Wung fiával, akit próbálna harcra hívni, de a férfi elmenekül, mert más terve van. Hamarosan láthatjuk, hogy Meng nem hagyta annyiban és álruhában Yu Chiao után ered és Ti Wung fiában szövetségesre talál.
Yu Chiao folytatja útját és a Fok családnál is párbajra hívja az Öt lovag egyikét, aki egy idős öregember. Az öreg mester legyőzi a lányt, így jogot szerezne a kezére, de az életkora miatt Yu Chiao elmenekül. Következő helyszínen Tang lovag helyett egy mészárszéket talál, mert valakik mindenkit megöltek a Tang családban, magát Tang mestert is. Itt bukkan fel Ah Tien is, aki felajánlja a segítségét a lánynak, majd elválnak útjaik. A következő lovag Priest Ho szerzetes, aki szintén legyőzi a lányt, de mielőtt elvenné feleségül felbukkan Ah Tien és kimenekíti a lányt a szerzetes szerelemre vágyó karjai közül 🙂
Legvégül marad az utolsó család az Öt lovagok közül, aki nem más, mint Ah Tien. Szintén legyőzi a lányt, de mielőtt eljönne az esküvő, felbukkan Meng és Ti Wung fia és felfedik, hogy mindent Ah Tien tervelt ki. Ő volt az akit annó Meng megsebzett a dobótőrővel, aki mivel szexmániás, rengeteg nőt megerőszakolt, ő volt az, aki a film elején a dobótőrét használta és ő mészárolta le a Tang családot is. Mindezeket azért, hogy elvehesse feleségül Yu Chiao-t. Még szemtanút is hoznak Meng-ék, de Ah Tien megöli őt, amivel felfedi a dobótőröket, amiket még régebben lopott el Meng-től. Nagy küzdelem következik Ah Tien emberei és Mengék között, amely végül jól zárul. Ráadásul felbukkan Priest Ho is, aki kitiltja a harcművészetek világából Ah Tien-t, mert az eltanult technikákat gonosz célra használta. Végezetül Meng és Yu Chiao összeházasodik. De az esküvőn még lesz egy trükkös pillanat 🙂

Egy thaiföldi wuxiát láthatunk, amelynél sajnos nem igazán tudok jókat mondani. A történet talán a legerősebb pillére a filmnek, de azért ez sem jobb az átlagnál, mert elég korán kiderülnek a csavarok. A színészek teljesen ismeretlenek és nem igazán jók. Néha egészen banális párbeszédeket láthatunk. Teljesen életszerűtlen párbeszédeket. Voltak olyan pillanatok, amikor komédiába ment át a film stílusa. A harci koreográfia megmenthetné a filmet, de inkább pont az ellenkezője van: ez az egyik legrosszabb, amit valaha wuxia filmben láttam. A zenére nem is emlékszem, mert teljesen átlagos. A történet pedig nem lett volna rossz, ha rendesen kidolgozzák. Azt még el kell mondjam, hogy egy ritka filmről van szó, nehezen beszerezhető, és sajnos az elérhető kópián sokszor elég nehezen olvasható az angol felirat. Aki nem beszél tökéletesen angolul, azoknak gondjai lehetnek. De mint írtam, ez egy abszolút kihagyható wuxia.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük