1 szavazat 1

Bemutatás

A dzsungelben a fákon és barlangban él két lány testvér, az idősebb, Feng Yao és a fiatalabb, Hsiao Wei. A vadonban hihetetlen harci képességeket fejlesztettek ki. Szinte repülni tudnak a fák között. Szintén a dzsungelben él egy öregember is, aki elmeséli nekik, hogy két fia volt és egy lánya, illetve, hogy 20 évvel ezelőtt ő egy lovag volt a hírhedt Feng Yun Manor rezidencián. Az egyik nap a felesége  a szeretőjével összefogva azonban megmérgezték őt. A lovag a hűséges szolgálójának köszönhetően megmenekült és a dszungelben keresett menedéket.

Az öregember története után a két lány egy férfire akad, akit a folyó sodort ki a partra. Meggyógyítják és a férfiról kiderül, hogy Ku Tien Peng-nek hívják és a Feng Yun Manor birtokosa volt, amikor az egyik nap a gonosz Lo Ta Lung, a fia Wen Fu és az embereik betörtek a rezidenciára és megöltek mindenkit, még Ku Tien anyját is. A lánytestvérét börtönbe zárták, miközben Ku Tiennek sikerült nehezen elmenekülnie és a folyóba zuhannia. Így találta meg a két lány. Ku Tien szeretné kiszabadítani a lánytestvérét, de nagyon gyenge még. Ezért az egyik lány, Feng Yao egyedül indul a Feng Yun Manor-ba és elrabolja Wen Fu-t, valamint egy lányt, akiről sajnos kiderül, hogy nem Ku Tien testvére, hanem csak egy szolgálólány. Ku Tien nem bír magával és egyedül elindul a Feng Yun Manor-ba, hogy kiszabadítsa a testvérét, de Lo Ta Lung közli vele, hogy már meghalt a tömlöcben. Ezt követően harc kezdődik, de Feng Yao újra kimenti a nehéz szituációból a férfit.

Wen Fu elmenekül és az embereivel tér vissza a szigetre. Sikerül is neki elrabolnia Hsiao Wei-t, akit a Fen Yun Manor börtönébe zárnak. Feng Yao azonban őt is kimenti, de mérgező nyilat kap a lábába. Szerencsére a dzsungelben élő öregember tudja az ellenszert és meggyógyítja őt. Ezt követően Lo Ta Lung, Wen Fu és egy halom emberük megtámadják a szigetet. Az öregember is segít nekik harcolni, akinek a tudása még mindig a régi időkre emlékeztet. Sajnos Wen Fu így is megöli Ku Tien-t, de az öregembernek sikerül végeznie Lo Ta Lung-al, aki a halála előtt közli velük, hogy Wen Fu a saját testvérét ölte meg, mert mindketten az öregember fiai. Mellesleg Wen Fu nem csak a saját öccsét ölte meg, de a tömlöcben a lánytestvérét és az ostromnál az anyját is. Ezután az öregember és a fia, Wen Fu egymásra talál és mindketten a dzsungelben élnek visszavonultan, miközben a Feng Yun Manor-t eladják és a szegényeket segítik majd belőle.

Nos, egy nagyon ritka, thaiföldi filmet mutatok be, amely a Tarzan történetét keveri a wuxia stílussal. Van itt minden: indákon ugrálás, dzsungelben élés, okos csimpánz, a dzsungelt veszélyeztető kívülállók, stb. Érdekes egyveleg az biztos. Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed a film iránt, akkor gyorsan el is kell, hogy keserítselek, mert nem valami jó filmmel van dolgunk. A történet meglehetősen gyenge, a harci koreográfia gyalázatos, a helyszínek két helyre korlátozódnak és ha mindez nem lenne elég, akkor egyes színészek játéka kritikán aluli. A film végi sírást Wen Fu-tól soha nem felejtem el. Negatív értelemben persze. Kizárólag azoknak ajánlom megnézésre, akik a nagyon különleges környezetbe helyezett wuxiát kedvelik. Másoknak nem.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.5

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük