1 szavazat 2

Bemutatás

Banditák mészárolják le a teljes Bai és Yu családot, klánt is. Eltelik pár hónap és egy lány, Bai Ying tér vissza a szülőfalujába, hogy bosszút álljon a családja halálán. Útközben banditák támadják meg és nem mint ha a lánynak szüksége lenne a segítségre, de egy idegen férfi, Yu Ching segít neki. Közben a banditák vezére tudomást szerez az idegen lány visszatéréséről és szeretnék eltávolítani. Bai Ying megérkezik a fogadóba, ahol már várják a banditák és meg is támadják. A lány elbán velük, de újra segít neki Yu Ching. Bai Ying megismerkedik a fogadó tulajdonosával, Chang Chi Fang-al, aki felajánlja neki a segítségét és elárulja, hogy ő is a Bai család barátja volt és tudomása szerint a Yu család összeveszett a Bai családdal és így ölték meg egymást. A lány a fogadóban száll meg és így tesz Yu Ching is, akit a fogadós lánya, Wen Hsiao és segédje, Xiao Shan fogad be. Másnap a fogadóban egy csapat őrző-védő emberke érkezik, akiket az úton banditák raboltak ki. Kis idő elteltével a banditák is megjelennek a fogadóban és végeznek a menekültekkel, de Bai Ying őket is elintézi.

Az éjszaka folyamán Chang Chi Fang-ot elrabolják a banditák és üzennek, hogy az erődjükben tartáj fogva. Bai Ying és Wen Hsiao együtt indulnak el a kiszabadítására. Már az úton rájuk támadnak a banditák, de Yu Ching segít nekik. Végül az erődben elfogják a két lányt és bebörtönzik őket. Chang Chi Fang-ot megkínozzák és a két lány mellé teszik. Yu Ching felbukkan az erődben és átvágja magát a banditákon, lemészárolva mindenkit. Xiao Shan is megjelenik és kiszabadítja a két lányt, valamint Chang Chi-t. Chang Chi-ról kiderül, hogy ő a banditák vezére és minden csak álca volt és színjáték. Azért ölte meg a teljes Bai és Yu családot, hogy ő uralhassa a környéket és szabadon rabolhasson. Yu Ching pedig azért érkezett a városba, hogy bosszút álljon a családja halálán. Yu Ching és Chang Chi párbajoznak, miközben a többi banditával Bai Ying, Wen Hsiao és Xiao Shan küzd. A banditákat mind megölik, de sajnos Wen Hsiao és Xiao Shan meghal. Wen Hsiao a halála előtt elmondja, hogy Chang Chi nem a vér szerinti apja, de mindig is jó volt hozzá, nem hitte volna, hogy ilyen gonosz. Chang Chi-t végül Bai Ying segítségével tudja csak legyőzni Yu Ching. A bosszú beteljesül.

A filmet Wu Ma rendezte, aki eléggé ismert személy a wuxia filmek világában. Azt kell, hogy mondjam, hogy a film eleje nagyon hangulatosan, komor hangulatban indul. Olyan mint egy bosszú western film. Itt kell szót ejtenem róla, hogy a film legnagyobb erőssége a zene, amely zseniális, western muzsika és hatalmas pluszt ad a filmhez. Szükség is van rá, mert azért lehet hiányérzete a nézőnek, ha a harci koreográfiát vagy a látványosságot nézzük. A harcok kezdetlegesek és bizony gyengének minősülnek, így 1970-ben. Helyszínekből sincs valami sok és a film kedvéért felhúzott erőd is csak 1 hídból és 1 falból áll. Amit nem értettem még az, hogy a film vége helyenként komikus jeleneteket tartalmaz (Xiao Shan játéka és Wen Hsiao vallomása, hogy nem Chang lánya). A történetet illetően viszont próbálkozott Wu Ma rendező, mert egy hatalmas csavar van a filmben, igaz ezt a csavart már a film közepétől lehet sejteni. Wuxia rajongóknak ajánlom a filmet, mások viszont keressenek jobb filmet, mert 1970-ben ettől sokkal jobb wuxia alkotások készültek.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük