1 szavazat 2

Bemutatás

Kim Teng Jiao egy elkényeztetett fiú, akinek az apja Kim Zhan Peng egy nagyon gazdag ember és még a hivatalnokok, bírók sem mernek vele szembeszállni. Kim Teng gondol egyet és megerőszakol egy lányt, majd megöli őt is és a családját is. A bírók olyan rendtevőt keresnek, aki minden bűnesetet megtorol, de senki nem mer jelentkezni Kim Zhan hatalma miatt. Egyik nap azonban jelentkezik egy idegen lány, Sima Mu Rong, akinek a bíró ad is pár embert, hogy elfogják a bűnös Kim fiát. Egy bordélyházban el is kapják és megbilincselik. Ezt meghallva Kim Zhan próbálja megvásárolni a bírót, de a bíró ezúttal hajthatatlan. Belátja azonban ő is, hogy Kim Teng-et el kell minél hamarabb szállítani a fővárosi börtönbe. Ehhez viszont kellene a bírói, hivatalnoki bélyegző, amit Kim Zhan emberei elrabolnak tőle. Ennek ellenére a bíró emberei együtt elindulnak, hogy elvigyék Kim Teng-et a városi börtönbe, miközben Sima Mu próbálja visszaszerezni a bélyegzőt. A bíró embereit az úton megtámadják Kim Zhan banditái, de ekkor a segítségükre siet Dong kapitány és egy titokzatos idegen, Geng.

Sima Mu nem jár sikerrel és elfogják Kim Zhan-ék, de Geng átverve őket kiszabadítja a lányt. Együtt indulnak el a fogollyal, az úticél pedig Leopárd öböl, ahol egy fogadóban meg is szállnak. Fény derül rá, hogy mind Sima, mind Geng ismerte a Kim Teng által meggyilkolt családot és ezért hajtja őket a bosszú. Kim Zhan emberei itt is folyamatosan ostromolják őket, de visszaverik a támadásokat. Végül próbálják elcserélni egymással a hivatalnoki bélyegzőt és Kim Teng-et, de újra átverik Kim Zhan-t és megszerzik a bélyegzőt és a bűnös is náluk marad. A közeli folyóhoz próbálnak eljutni, ahol Geng apja és segédje Fong már előkészítette a ladikot, amivel át tudnak kelni a folyón.  A folyóparton már várják őket Kim Zhan és emberei és nagy harc kezdődik, amelynek végén áldozatokkal ugyan (Geng és az apja), de sikerül Sima-nak a ladikkal elmenekülnie, miközben Kim Teng a fogja marad.

Én személy szerint nagyon szeretem az Union filmstudiót, amely a két óriás (Shaw Brothers és Golden Harvest) mellett harmadikként próbál érvényesülni és egész jól megy neki. Mellesleg ebben a filmben is olyan színészek játszanak, mint Tien Peng és Polly Shang. Nem elhanyagolható, hogy elég jól is szerepelnek. Látványosságot illetően eléggé behatárolt volt a büdzsé, így effektek és varázslatos helyszíneket most nélkülöznünk kell és a harci koreográfia is erősen átlagos (keveréke a kung fu-nak és a kardos harcnak). Ellenben a forgatókönyv, a színészek és a film hangulata még is felkelti és megtartja a nézők lelkesedését, így azt kell mondjam, hogy wuxia rajongóknak hiba lenne kihagyniuk. Másoknak talán passzolható.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük