1 szavazat 3

Bemutatás

A Hua család igazi tolvaj múlttal rendelkezik, de már visszavonultan élnek. A család vezére, Hua Chen Fang elhatározza, hogy a lányának, Bilian megfelelő férjet keres. Ideális jelöltnek tűnik a remek harcos hírében álló, Luo HongXun. Az előreküldött hírnökök azonban rossz hírt hoznak. A hivatalnoki rangot birtokló Luo család fia, Luo Hongxun elutasítja a házasságot. Legalábbis a két hírnök ezt mondja, akik közül az egyik, Tianpeng régóta szerelmes Bilian-ba. Bilian dühös lesz a hír hallatán és elmegy a Luo családhoz és neki támad a fiúnak, mielőtt meg tudná magyarázni a dolgokat. A párbaj során legyőzöttnek mutatja magát, így Bilian elvágtat.  Az útja során találkozik egy férfivel, Fenguval, aki mint kiderült eljátszotta a kaszinóban a feleségét és a kaszinó gonosz tulajdonosa, Wan Sanju nem akarja visszaadni.

Bilian szerencsejátékon visszanyeri Fengu feleségét, de Wan Sanjuék rá támadnak. Luo Hongxun azonban felbukkan és megmenti a lányt, aki ezután sebesülve elmenekül a férfitól. Szerencsére a családja megtalálja és hazaviszi őt. Luo Hongxun felbukkanása eljut a helyi banditavezér, Huang Lun fülébe is, akinek régebben Luo sebesítette meg az arcát. Bosszút tervel ki. Lefizeti Jin bírót, hogy kapja el Luo Hongxun-t. Ez meg is történik, mert egy hamis tanút bevetve rablással gyanúsítják meg a férfit és tömlöcbe zárják. Közben Huang Lun tovább folytatja kegyetlenkedéseit és kivégzi Fengu-t. Yuqing, Luo szolgája elutazik a Hua családhoz segítségért, de elutasítják a segítségnyújtást. Egyedül Bilian segít a fiúnak és együtt indulnak el kiszabadítani Luo-t. A tömlöcben meglátogatják Luo-t, aki nagyon rossz állapotban van. Bilian próbálja meggyőzni a doktort, hogy segítsen neki, de a doki elutasítja. Ezért Bilian megjelenik Huang Lun rezidenciáján, ahol éppen két remek harcos tart bemutatót. Mindkettőjüket legyőzi és lefejezi a lány, majd elfut. Az egyik fejet elrejti a doktor fiókjában, a másikkal pedig az utcán vonul, amiért a bíró elkapja és őt is a tömlöcbe rakja. De mivel Bilian azt mondja, hogy a doktor a cinkostársa, így a dokinál megtalálják a másik fejet és őt is lecsukják. Így mindenki a tömlöcben van, azaz a doki segíthet Luo-n.

Yuqing megint elmenekül és a Hua családtól kér újra segítséget. Ezúttal segítenek, mert a lányuk van tömlöcben. Hua Chen Fang felkeresi egy régi barátját, Bao Zian-t, aki most a bíró testőre. Nem szívesen dolgozik a bírónak, mert tudja, hogy korrupt, de a bíró édesapja annó megmentette az életét, így hálát kell mutatnia a bíró felé. Bao elmondja a bírónak, hogy ha nem engedi el Luo-t és Bilian-t, akkor a Hua család megfogja őt ölni. Meg is jelenik egy bérgyilkos, de mivel álarcban van, így nem tudni kicsoda. Ezidő alatt Huang Lun-nál felbukkannak a Zhu testvérek, akik kegyetlen harcosok és Bilian az ő testvéreiket fejezte le. Bosszúra éhesek. Feltűnik Tianpeng a Hua család árulója, aki elmondja, hogy a bíró azt a tervet eszelte ki a foglyok szabadon engedésére, hogy másnap átszállítják őket egy másik tömlöcbe és akkor a Hua család simán kiszabadíthatja őket egy völgyben. A Hua család már várja is a börtön karavánt, de Huang Lun-ék az információ birtokában megelőzik őket és legyilkolva az őröket elviszik Bilian-t és Luo-t. Megkínozzák őket. Tianpeng a lányt, Biliant akarja cserébe, amiért segített, de őt is megölik. Halála előtt még sikerül kiszabadítania Luo-t, aki Biliant is szabaddá teszi. Felveszik a harcot a banditákkal, amely során segítségükre lesz a megjelenő Hua család és Bao Zian is. Végül sikerül legyőzni a gonosztevőket és megölni Huang Lun-t.

Hamisítatlan wuxia 1970-ből a Shaw studiótól. A színészek jól szerepelnek, a helyszínek látványosak, a történet egész érdekes és a harci koreográfia és átlagon felüli. Külön kiemelném az effekteket (a fagyasztásos tüskeköpés zseniális), az életszerű rúgásokat, kardozást és a látványos ugrásokat, repülést, amelyről sokan azt tartják, hogy ebben a filmben volt elsőként ennyire látványos és életszerűen megvalósított. Tényleg jól néz ki. Végezetül mindenképpen meg kell említenem Chiao Chiao-t, mert gyönyörű színésznő és a mozgása, harci jelenetei is fantasztikusak. Le a kalappal. De ha ennyire áradozom a filmről, akkor miért kapott még is a közepesnél kicsit jobb értékelést? Erre nem igazán tudok válaszolni. Talán, mert minden elem jó a filmben, de valahogy valami hiányzik, vagy minden lehetne még jobb. A történet jó, de lehetne jobb, a harcok jók, de lehetnének jobbak, stb. Azért így is nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.8

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük