1 szavazat 1

Bemutatás

A film egy visszaemlékezéssel kezdődik, amely során láthatjuk, hogy egy Daredevil (Fenegyerek) nevű gonoszt sikerül megölnie Kwan Chien-nek a Patience (Türelem) harci iskola képviseletében. Eltelik 10 év és egy férfi keresi fel a harci iskolát, de nem találja ott Kwan Chien-t, aki visszavonultan él egy kunyhóban. A harci iskola vezetőjétől, Wong Yee Cheng-től azt kéri, hogy adja neki oda Shao Mu Tien, azaz a Fenegyerek kardját a Devil Sword-ot (Ördögi kardot). A nevét is elárulja a férfi: Lung Ta Chien, és a megölt Fenegyerek testvére. Wong Yee elmondja neki, hogy a nevezetes kard Kwan Chien birtokában van és nem tudja jelenleg hol található. Lung Ta 3 napot ad nekik és vissza fog jönni a kardért. Hogy nyomatékosítsa szándékát, megöli az iskola 4. számú vezetőjét.

A helyi fogadóban a környék banditavezére, Liu Tien Fu éppen próbálja zaklatni a fogadós lányát, amikor is az ott ebédelő Lung Ta a lány segítségére siet és elűzi a banditákkal. Ekkor jelenik meg a Türelem harci iskola 3., 5. és 7. számú vezetője és párbajra hívják ki őt. A harc alatt Liu Tien Fu elrabolja a fogadós lányát, de nem jutnak messze, mert a Türelem harci iskolához tartozó Ling Shan és tanítványa, egyben Kwan Chien fia, Kwan Shiao Ching kiszabadítja a lányt. Mire a fogadóba érnek Lung Ta végez a 3 vezetővel. Ling Shan megakadályozza, hogy Kwan Shiao és Lung Ta összecsapjanak. Azt is elmeséli, hogy Lung Ta idősebb, mint a külseje mutatja, mert különleges harci iskolában végzett, amely által nem öregszik. Harci eszköze a Monster sword (Szörnykard), amely párosítva az ördögi karddal együtt a világ urává teheti őt. Ling Shan felkeresi a feleségével visszavonultan élő Kwan Chien-t, de a férfi nem akar visszatérni a harci világba.

Lung Ta visszatér a kardért a Türelem harci iskolába, de az iskola 2. és 6. számú vezetője párbajra hívja ki őt. Lung Ta végez velük, majd ekkor a makacs Kwan Shiao jelenik meg és szintén harcolnak. Mielőtt azonban Lung Ta megölné a forró fejű fiút, a fogadós lánya közéjük áll és megmenti a haláltól a fiút. 7 nap haladékot kap a harci iskola a kard előkerítésére. Ez idő alatt sokan próbálják megölni Lung Ta-t (többek között Chao, a halálos esernyő, vagy Meng Chi Yuan, a szívtipró harcos is), de mindenki az életét áldozza fel. Lejár a határidő is, de a kardot nem adják át Lung Ta-nak, aki végez a rá támadó harci iskola tanítványokkal, valamint Wong Yee-vel is. Végül a vérontásnak Kwan Chien és fia Kwan Shiao vet véget, akik megölik Lung Ta-t.

Joseph Kuo rengeteg jó filmet készített, de legalább annyi szemetet is. Ez a film valahol középen helyezkedik el, de inkább rossz, mint kiemelkedő. Fontos információ, hogy 1970-ben készült el Paid with Blood című film (itt mutattuk be), amelyet Joseph Kuo újraforgatott Sorrowful to a Ghost néven, de úgy, hogy a történet és a színészek is ugyanaz, ugyanazok. Ez a mozi annak a két filmnek a folytatása és egy visszaemlékezés erejéig ezzel is indul a történet. Igazából egy trilógiáról van szó, mert a harmadik rész a The Matchless Conqueror névre hallgat. Nah, de magáról a filmről: történet az gyakorlatilag nincs. Bosszúálló mozi, amelyről tudjuk, hogy nem kell csavaros történet, de elengedhetetlen a film élvezetéhez a csúcs harcok, látványos jelenetek. Nos, ezek itt hiányoznak. Pár látványos jelenet azért fellelhető, de a harci koreográfia meglehetősen átlagos, vagy az alatti. A szereplők ellenben jól élnek a szerepükben (nincs nehéz dolguk) és egészen érdekes jellemfejlődést, morális kérdést feszeget a film azzal, hogy a főszereplő gonosz és nem feltétlen akar gyilkolni, de valahogy mindig rákényszerítik. Érdekes, mert a néző nem igazán tudja gyűlölni a főszereplőt, pedig ugye kellene, mert ő a gonosz. Talán emiatt van az, hogy a wuxia rajongóknak egyszeri nézésre még is javaslom, mert azért vannak egyedi vonásai a mozinak.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük