1 szavazat 1

Bemutatás

Lady Nine Flower (Kilenc virágú hölgy) és testvérei megölik az éppen hazatérő magas pozícióban lévő előljárót és teljes családját, hogy az apjuk halálát megbosszulják. Az apjuk egy rettegett bandita volt és ezért végezték ki. A mészárlást túléli az előljáró fia, Wu Chieh, akihez az apja utolsó szavai, hogy keresse fel AuYang Teh-t Shao Hsin városában, aki majd megtanítja a harcra és így bosszút állhat. Ezt követően láthatjuk, hogy a Kilenc virágú hölgy és testvérei egy olcsó trükköt eljátszva egy újabb előljárót, egy bírót, Peng Peng-et próbálják megölni az útján, de ekkor feltűnik AuYang és megmenti őket, elűzve a banditákat.

Wu Chieh az útja alatt támadás áldozata lesz, mert két bandita ál-AuYang-nak adja ki magát, de ekkor feltűnik az igazi AuYang és megmenti a fiút és együtt indulnak Shao Hsin-be. Ott egy tisztességes előljáró, Mr. King-nél kérnek menedéket. Mr. King szomorú, mert a mai napon a helyi banditavezér, Shan Teh (aki a Kilenc virágú hölgy első testvére) kényszeríti a lányát, hogy menjen hozzá, különben megöl mindenkit. AuYang és Wu Chieh azonnal felajánlja a segítségét, mert így Wu Chieh megkezdheti a bosszúját. Wu Chieh beöltözik Mr. King lányának, Au Yang pedig szolgálólánynak. Meg is érkezik Shan Teh, akit sikerül is átverni. Au Yang elintézi az embereit, Wu Chieh pedig egy tőrt szúr a mellkasába. De így is sikerül elmenekülnie Shan Teh-nek, azaz a bosszú nem teljesült be.

Ugrunk 3 évet az időben, ami alatt AuYang megtanítja a harcra Wu Chieh-t. Ez idő alatt a Kilenc virágú hölgy szó szerint vallási istennő lett a helyiek között és kultuszt alakított ki magának, amíg Shan Teh a helyi bíró segítségével gyakorlatilag korlátlan hatalmat gyakorol. Megpróbálják megölni AuYang-ot az által, hogy a nevében párbaj meghívókat küldenek szét a világban a nagy harcosoknak, de végül AuYang kimagyarázza magát. A Kilenc virágú hölgy annyira gonosz lett, hogy minden neki tetsző férfit megszerez, majd az együtt töltött éjszaka után megöli, megmérgezi őket. De Shen Teh sem különb, aki egy helyi doktor lányára vet szemet. A bíró segítségével és aljas trükkel elcsalják otthonról a doktort, miközben elrabolják a lányát és elkábítják. Ébredés után a lány egy vázával fejbe dobja Shen Teh-t, aki ezért megfojtja a lányt. Ekkor érkezik a városba az új főbíró, Peng Peng, aki azonnal megbünteti a helyi bírót és mindazokat, akik a doktor lányának halálában közreműködtek. Peng Peng jósnak öltözve meglátogatja Shen Teh-t is, abban bízva, hogy majd elárulja magát. De Shen Teh átlát rajta és elfogják a főbírót és a Kilenc virágú hölgy templomába viszik, hogy a nő ölhesse meg, bosszút állva az apjáért.

AuYang és Wu Chieh szellemeknek öltöznek és elűzik a banditákat a templomból, kiszabadítják Peng Peng főbírót, aki így halálra ítéli Shen Teh-t és embereit. Wu Chieh szemtanúja lesz annak, hogy a helyiek a folyóból emelik ki a Kilenc virágú hölgy által megölt legutóbbi fiút. El is indul Peng Peng főbíróhoz, de útközben a bandita hölgy második számú testvére útját állja. Wu Chieh végez vele. Így már csak a hölgy maradt és a harmadik, negyedik számú testvére. Akik éppen ünnepelnek, lakomáznak, amikor Peng Peng testőre Hsu Sheng és AuYang betör a templomba. AuYang kiszabadítja a fogva tartott fiatal férfiakat, Hsu Sheng pedig legyőzi a Kilenc virágú hölgy embereit. A nővel azonban már nem bír el, mert a mérgezett kendőjével elkábítja őt. Ezután próbálja a lány maga mellé állítani Hsu Sheng-et, de ekkor AuYang megint felbukkan és együtt küzdenek a nő ellen. A gonosz templomot felégetik, minden emberét legyőzik, de végül sikerül meglépnie a Kilenc virágú hölgynek.

Nagyon érdekes thaiföldi filmmel állunk szemben. Kezdjük azzal, hogy ugyanebben az évben megjelent egy Lady Nine Flower (Kilenc virágú hölgy) nevű film, amelyben szinte ugyanezek a színészek, ugyanezek a szereplők vannak, de egy teljesen más történetet elmesélve. Bevallom, hogy ilyennel még nem találkoztam és nem is értem az okát. De most tekintsünk el ettől és nézzük meg, hogy mit is kínál a mozi. A Lady Nine Flowerhez hasonlóan a film keveréke a komédiának, drámának és wuxiának. Egyik pillanatban egy idióta szemüvegben és ruhában lévő karatemester viaskodik egy szamárral, majd nem sokkal később azt láthatjuk, hogy egy szexmániás nő kegyetlenül megmérgez egy ártatlan, fiatal fiút. De nem csak identitászavarral küzd a film, mert van itt más baj is. A történet össze-vissza ugrándozik, kapkod és nagyon nehéz követni a fonalat. Viszont a legeslegnagyobb problámám a harci koreográfia, amely véleményem szerint az eddigi legrosszabb, amit valaha wuxia filmben láttam. Nem vicc. Katasztrófa. Nem igazán ajánlom senkinek a filmet, de ha valamiért rávehető valaki a megnézésére, az a fura cselekményszál. Vagyis nem fura, inkább abszurd. Akárcsak a film címe.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük