1 szavazat 1

Bemutatás

A hírhedt bűnöző és remek harcos Eunuch Guo-t éppen kivégzésre készítik elő a börtönben, amikor kiszabadítják és a helyére egy hasonmást hagynak a börtönben. Ezt követően több hivatalnokot gyilkol meg kegyetlenül. Kis idő elteltével híre megy, hogy Li hivatalnok is a városba érkezik és egy olyan levél van nála, amely bizonyítja, hogy Hua Quing herceg elárulja a császárt és a tatárokkal egyezkedik. Hua herceg volt az, aki kiszabadította Guo-t is, hogy vele végeztesse el a piszkos munkát. Guo emberei megölik Li hivatalnok küldöttét és így megtudják, hogy egy másik levél van Li-nél, amelyet a császárhoz szeretne eljuttatni, hogy leleplezze Hua-t és Guo-t.

Közben egy titokzatos férfi betör Hua herceg titkos rezidenciájára, de nem bír herceg seregével és megsebesül. Szerencséjére Hua lánya, a hercegnő találja meg és elrejtik őt. A titokzatos férfi a felépülése után elmenekül. Ezalatt Li hivatalnok és emberei megjelennek a közeli erdőben és Gou emberei már várják őket. Sajnos meg is ölik őt, de a nála lévő bizonyítékot, levelet nem sikerül megszerezniük, mert egy kalapos nő tűnik fel a színen, akiről csak annyit tudni, hogy Liu hivatalnok lánya. A lány elteszi a levelet. Guo felkeresi Liu hivatalnokot és a lányánál lévő levelet követeli. Liu szembeszáll vele, de végül Guo nagy nehezen legyőzi őt és elfogja. Ezalatt Liu lányától többször is próbálják elvenni a levelet, de sikertelenül és mindig segít neki a titokzatos idegen, aki betört Hua rezidenciájára. Viszont újra megsebesül és a hercegnő jó barátai találják meg, és így kiderül a hercegnő számára is, hogy az apja egy áruló.

Miss Liu-t megzsarolják, hogy adja át a levelet az apja életéért cserébe, de a lány nem enged. Végül Hua szolgálólányai álruhába öltözve elaltatják őt és ellopják tőle a levelet, de a titokzatos idegen újra feltűnik és visszaszerzi. A nevére is fény derül: Bai Yun Fei és a császár küldte nyomozni, mert már a birodalmi udvarban is gyanakodtak Hua-ra és Guo-ra. A hercegnő felkeresi az apját, hogy felelősségre vonja, de az apja próbálja megöletni őt az embereivel. Végül Bai Yun Fei és Miss Liu segít neki és végül megölik Guo-t, de sajnos csak áldozatok árán sikerül.

Ezúttal egy kevésbé ismert filmről van szó, amelyben a wuxia műfaj harmadrangú színészei (Yuan Yi, Ching Ching Chang) szerepelnek. A történet egész izgalmasan indul és a játékidő többségében az érdeklődésünket is fenntartja. A vége felé már kicsit ellaposodik és ezt megtámogatja a színészek közepes játéka is. Viszonylag látványos helyszíneken folyik a küzdelem, amely küzdelem és harci koreográfia a film leggyengébb láncszeme, mert kritikán aluli. Nincs kidolgozva, lassú, és helyenként már nevetséges, végtelenül kezdetleges. A zenére viszont nem lehet panaszunk, mert felcsendülnek élénkítő dallamok is. Nem gondolom, hogy ez lesz az a film, amit bárki is egynél többször megnéz. Az egyszeri megnézést is csak azok fogják bevállalni, akik wuxia rajongók és minden alkotást szeretnek megnézni a hőskorból.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük