1 szavazat 2

Bemutatás

A film közvetlen folytatása a The Monkey Goes West című filmnek, amelyben a kalandozó csapat tovább folytatja az útját India felé. Kezdésként egy hatalmas vulkánkitörés pusztításának lehetnek a szemtanúi, amely nagyon sok lakossal végez. A Tűz hegye ontja magából a lávát és teljesen elzárja a továbbvezető utat Tang szerzetes és csapata előtt. A Föld Istene azt tanácsolja nekik, hogy csak is Princess Iron Fan (Vas Legyező Hercegnője) birtokában lévő varázslegyezővel lehet a tüzet eloltani. Így Monkey (Majomkirály) vállalja magára, hogy elkéri a legyezőt.

Azonban a Hercegnő elutasítja, ezért a Majomkirály felveszi a Hercegnő szeretőjének, Ox királynak az alakját és beférkőzik a Hercegnő bizalmába. Így meg is szerzi a legyezőt. Közben Ox király is rájön a turpisságra és szembeszáll a Majomkirállyal, hogy megküzdjenek a legyezőért. A történet másik szálán a csapat többi tagja megpihen egy tisztáson, de rájuk is veszély leselkedik, mert a Lady White Skeleton (Fehér Csontváz Hölgye) démon és húga megpróbálják elrabolni Tang szerzetest. Természetesen az ok az, hogy Tang húsát megízlelve örökké él az illető, azaz halhatatlan lesz. Tang csapatát ármányos alakváltásokkal becsapja a két démon, ezért Tang száműzi a Majomkirályt a csapatból, aki így visszatér a birodalmába, a Fruit and Flower Mountain-ba. (Gyümölcsös és Virágos Hegyre)

Tangot viszont nem tudják megvédeni a többiek és a démonok fogságába esnek. Pig a Disznó azonban elmenekül és a Majomkirálytól kér segítséget. Elutasításra kerül, de mielőtt Tang-ot megfőznék a démonok, akkor kiderül, hogy a Majomkirály csak kitervelte az egészet és átverte a démonokat, ezáltal megvédve Tang-ot és a többieket. Ráadásként még az eső is elkezd esni, így már a legyezőre sincs szükség a tűz csillapításához. Így a csapat folytatja tovább az útját India felé.

Nos, nagyon érdekes, hogy a folytatás is ugyanabban az évben készült, mint az első rész és még is sokkal érettebb. Kezdem azzal, hogy 3 sztárszínész csatlakozott a filmhez, (Pat Ting Hung, Cheng Pei-Pei és Lily Ho) és igaz, hogy a történet továbbra sem drámákat megszégyenítő, de azért picivel érdekfeszítőbb, mint az első rész. Továbbra is remek effekteket láthatunk és látványos helyszíneket. A komédia elemek picit háttérbe szorultak, de azért nem kell drasztikus változásra számítani. Még mindig egy komédia, harci és éneklős elemekre építő kalandfilmmel van dolgunk. A harcok amúgy valamivel szintén fejlődtek az első részhez képest, pedig direkt megnéztem és a rendező, koreográfus és író is ugyanaz, mint az első résznél. Még mindig nem egy klasszis film, de sokkal szórakoztatóbb, mint az első rész volt.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.3

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük