1 szavazat 2

Bemutatás

A Song dinasztia idején élt egy legendás bíró, Bao Zheng, aki arról volt híres, hogy sötétbarna arca volt és nem tűrte a korrupciót és rengeteg magas pozícióban lévő korrupt embert kivégeztetett. Ezzel is kezdődik a mozi, hogy Bao kivégeztet egy Grand Tutor (magas császári előljáró pozíció) fiát korrupcióért. A Grand Tutor bosszút esküszik és bérgyilkosokat bérel fel Bao megölésére. Az utolsó pillanatban azonban feltűnik Zhan Zhao, másnéven a Southern Hero (Déli Hős) és megmenti a bírót. Egy ünnepi felvonuláson a bérgyilkosok egyike, Variegated Butterfly (Tarka Pillangó) megpróbálja megölni a hercegnőt, de Zhan Zhao megmenti és ezért a Császár a King Cat (Macskakirály) névvel tünteti ki.

Ez a név azonban nagy felháborodást kelt a harcművészetek világában, de különösen a Five Mice (Öt Egér) családban, akik egy szigeten éldegélnek békében. Az Öt Egér közül 4-en elrabolják a Császár udvarából az egyik értékes műtárgyat, hogy ezzel a  szigetükre csalják a Macskakirályt. Az elrablás napján azonban a Tarka Pillangó is feltűnik és megpróbálja megerőszakolni a hercegnőt, de a Macskakirály megvédi.

A Macskakirály elutazik az 5 Egér szigetére, hogy visszaszerezze az elrabolt műtárgyat. Harc során azonban legyőzik és elfogják. Feltűnik a színen Bao bíró a katonáival és kiszabadítják a Macskakirályt és közösen arra is rájönnek, hogy nem az 5 Egér egyik tagja támadta meg azon az estén a hercegnőt, mert teljesen más dobónyilakat találtak a helyszínen, mint amit az 5 Egér egyik legerősebb tagja, Bai használ.

Közben a Tarka Pillangó és a többi bérgyilkos szerzetesnek álcázzák magukat, hogy a templomban imádkozó hercegnőt elfogják. Ez meg is történik, de megérkezik a Macskakirály, Bao Bíró és az 5 Egér és közösen legyőzik a bérgyilkosokat.

Krimi. Kaland. Wuxia. Ez a három műfaj jut az eszembe, amikor a filmről kell beszélni. A harcművészeti részek egy wuxiához jellemzően kardos jelenetekből állnak és elég sok van belőlük. Viszonylag jól koreografáltak a korhoz képest. A színészek hozzák az átlagot és jól szórakoztatnak, habár Bai sminkje és feminim játéka néha kiverte nálam a biztosítékot. Lo Lieh révén még egy sztár is van a fedélzeten. Nagyon szép helyszíneken játszódik a film és pár új elem is bekerült a koreográfiai palettába, mint pl. a repülés. A történet viszonylag jó és szórakoztató, de azért a krimi műfaj hallatán senki ne számítson egy Sherlock Holmes szintű agytekervényes sztorira. Kellemes szórakozást nyújt a King Cat és wuxia rajongóknak ajánlom.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.6

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük