1 szavazat 2

Bemutatás

Fang mester egy neves harci iskolát működtet, amely elveszi a figyelmet Chang iskolája előtt. Ezért Chang felbérel pár thaiföldi harcost, akiket Nai Mi vezet. A thaiföldiek szinte mindenkit lemészárolnak a Fang iskolában. Egyedül Fang lánya, Fang Yun Ku marad életben, aki elmegy a vidéken élő testvéréhez, Fang Li-hez, hogy segítséget kérjen. Velük él Chow Chang és az apja is. Ők javasolják, hogy ne rohanjanak a vesztükbe, hanem inkább más utat válasszanak: van egy srác, aki szintén vidéken él az anyjával és remek harcművész hírében áll. Tiger Wong (Tigris Wong) a beceneve és talán ő segíthet nekik a bosszúban. Chow Chang-ék el is mennek hozzájuk, de Wong édesanyja elküldi őket. Ezután Fang Yun és Fang Li megy el, de ők sem járnak sikerrel. Válaszul ott éjszakáznak Wong-ék háza előtt, de az egyik este egy kígyó marja meg a lányt. Wong segít neki és az édesanyjával meggyógyítják a lányt. A gyógyulás alatt Wong elmeséli, hogy az apja meghalt és a halálakor megígérte, hogy soha nem használja erőszakra a harci tudását.

Mialatt Chang egyre jobban terjeszkedik az alvilágban is, Wong próbálja hazakísérni Fang Yun-t, de Chang emberei megtámadják őket. Wong simán elbánik velük. Chang célja, hogy végezzen Fang Yun-al és Fang Li-vel, mert így nem lesz örököse a harci iskolának. Végül sikerül elfogniuk Fang Yun-t, de Wong eldöntve, hogy megszegi az apjának tett esküt, kiszabadítja a lányt. Chang azonban nem adja fel és az összes emberét mozgósítva hatalmas pusztítást végez és mindenkit megölnek, Fang Yun-t, Fang Li-t, Chow Chang-ékat és Wong édesanyját is. Wong amikor hazaér, akkor szembesül azzal, hogy mit tett Chang, ezért bosszúból végez Chang-al és az embereivel is. Végül pedig egy tengerparti párbajban legyőzi Nai Mi-t, valamint a thaiföldi harcosokat is.

Igazi sztárparádé van felvonultatva ebben a filmben, kezdve Jimmy Wang Yu-tól, Chiao Chiao-n át egészen Yeh Tien-ig. Azt gondolom a színészekkel nincs is különösebb baj. A legfőbb problémám, hogy minden olyan átlagos. A történet elég gyenge és ezt nem kompenzálja a film kiemelkedő harcokkal. Nem rossz a harci koreográfia, de nem is jó. Legfőképpen kung fu és késes harc van, thaiboxal vegyítve. Engem nagyon meglepett, hogy szinte mindenki meghal a filmben. Talán ez volt az egyetlen rész, amely tudott meglepetést okozni. Wang Yu amúgy még mindig piszkosul jó színész, az apró termete ellenére is jól megvalósítja a harci koreográfiát. Szóval nem rajta múlt. Nem rossz film ez, de ha egyszer megnézi az ember, akkor vélhetően csak pár évtizeddel később fogja újra. Az angol szinkron egyébként egész tűrhető és nem paródia.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük