1 szavazat 3

Bemutatás

Yen Chou, aki miniszterelnök és a hadsereg vezetője gonosz ármánykodással megölette a Császárt és az utódnak Jung herceget teszi meg, de a háttérben a saját uralkodását készíti elő. Ennek érdekében megszerzi a két legerősebb kardot is. A lázadók kis csoportját alkotja Yen Chou egyik tábornoka, Huang Chung Liang is, akinek segítségére van a fia Huang Wei Chiang, valamint a két testvér Chia Yee (Arany denevér) és Chia Hui, illetve a legendás Arany Denevér, Yen Ming, aki Yen Chou fia. Wei Chiang-ot az Északi mester tanította a harcművészetekre (mint ahogy Yen Chou-t is), a két lányt pedig a Déli mester.

A két mester tisztában van vele, hogy a két legendás kard birtokában Yen Chou legyőzhetetlen, ezért Wei Chiang-ot elküldik a Tündérföldön (Fairyland) élő 9. mennyei Herceghez, aki olyan harci tudás birtokában van, amely segítségével a két kard is legyőzhető. Ezalatt a mesterek elküldik Chia Yee-t és Chia Hui-t, hogy próbálják meg ellopni a két kardot Yen Chou-tól. Az egyik lány Chia Hui örömlánynak álcázza magát és próbálja Yen Chou-t leitatni, de ő átlát a szitán és elkapja a lányt. Chia Yee menekülésében azonban segít Yen Ming, viszont így a kardokat nem sikerül megszerezni. Ezt követően a két lány találkozik Huang Chung Liang-al, akivel tisztázzák, hogy Wei Chiang a meggyilkolt császár fia, azaz ő a trón jogos öröklője. A két lány így Wei Chiang után ered. Amíg távol vannak Yen Chou meglátogatja az Északi mestert, aki mindenre megtanította, de mivel a mester nem árulja el Wei Chiang tartózkodási helyét így brutálisan meggyilkolja (levágja a két kezét, kivágja a nyelvét és megvakítja).

Wei Chiang-ot beéri a két lány és közlik vele, hogy Huang Chung Liang nem is az igazi apja, hanem csak generálisként megmentette őt, amikor a szüleit, a császárt megölték. Folytatják az útjukat a Tündérföldön és sorban legyőzik a tűz birodalmának démonát, a víz birodalmának démonát, végül a föld birodalmának démonát is és eljutnak a 9. mennyei Herceghez, aki értékelve az erőfeszítéseiket minden tudását átadja Wei Chiang-nak. Ezalatt a gonosz Yen Chou megöleti Jung Herceget és már a saját koronázására készül, amely során a saját fiával is összekülönbözik és tömlöcbe záratja őt. Wei Chiang hazaérve megtalálja a brutálisan meggyilkolt mesterét és még inkább bosszúra szomjazik. Yen Chou császárrá avatásán megjelennek a lázadók és Wei Chiang harci tudásával átveszik a hatalmat, Yen Chou-t pedig olyan módon csonkítják meg, ahogy ő tette azt az Északi mesterrel. Ezt követően Wei Chiang-ot ültetik a trónra.

1966-os filmről beszélünk, azaz mielőtt valaki elkezdi nézni, ezt mindenképpen vegye figyelembe. Ez a film folytatása az Aranydenevér (Golden Bat) filmnek, amelyet sajnos nem láttam, mert nem érhető el belőle angol változat, de annak ismerete hiányában is teljesen élvezhető a folytatás. Vérbeli wuxia filmmel van dolgunk, amelyben megtalálhatók apróbb fantasy elemek is. A helyszínek varázslatosak és változatosak, a díszlet kiváló és a színészek is remekül játszanak. A harci koreográfia szintén hozza a jó szintet, de azért ne felejtsük el, hogy 1966-ban járunk, így mai szemmel már kezdetleges. Szeretném felhívni a figyelmet a filmben található két brutális jelenetre, amely picit hirtelen jön és idegen a film addigi eseményeitől. A történet is olyan, hogy nagy meglepetés nincs benne, de le tudja kötni az érdeklődést. Wuxia rajongóknak szerintem kötelező mozi, másoknak kihagyható, mert azért nagyon régi film, kezdetleges megvalósítással.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük