1 szavazat 1

Bemutatás

Kína határait nagyon erősen ostromolja az ellenség és az erősítés annak ellenére sem akar megérkezni, hogy ezt megígérték. Az egyik hadvezér futárt küld egy régi jó barátjához, Hung-hoz, a Sun Moon Clan (Naphold klán) vezetőjéhez, hogy vizsgálja ki a dolgot. Hung rájön, hogy Liu hadvezér a háttérben megállapodott az ellenséggel, mert ha elfoglalják az országot, akkor belőle hadúr lehet. Liuék megölik Hung-ot és a helyettesét, azonban a helyettes elmenekül, hogy értesítse a Naphold klánt.

Liu katonái elmennek a Naphold klán birtokra, ahol elkapják Hung helyettesét és elviszik magukkal, hogy kinyerjék belőle az árulást bizonyító levelet. A cselekmény ekkor elindul egy másik szálon is, azaz megismerhetjük Master Shen-t, aki a megölt Hung testvére volt. Shen felkeresi a Naphold klánt és beavatást nyer az eseményekbe. Kinevezik a klán vezetésére és bosszút esküszik Liu ellen. Shen-ék betörnek Liu-hoz és elrabolják ők, majd cserét végrehajtva megmentik Hung helyettesét, aki elárulja, hogy az árulást bizonyító levél egy kolostorban van. Shen megismerkedik két helyi, nomád törzs leányzójával, akik mindketten beleszeretnek. Shen megszerzi a levelet és ajánlatot tesz Liu-nak, hogy adja fel magát és küldjön azonnali segítséget a határhoz.

Liu eszelős tervet eszel ki és megbeszélésre invitálja a Naphold klán tagjait, hogy megmérgezze őket. Nem számolt azonban az egyik nomád lánnyal, aki az életét adva figyelmezteti őket. A harc elkezdődik, aminek eredményeképpen a Naphold klán legyőzi Liu-ékat és árulásért el is ítélik.

A történet ennyi. Nincs túlbonyolítva ez szemmel látható és még a 60-as évek Shaw Brothers filmjei közül is erősen átlagos színvonalat képvisel. De ez igaz az egész filmre. A zene, a színészek, a helyszínek mind közepes szintet hoznak, sőt, a harcjelenetek talán még átlag aluliak is. Ellenben vannak a filmben meglepő jelenetetek. Amikor az egyik „jó” oldalon álló szereplő egy csapással kivégzi a saját kisfiát az döbbenetes volt számomra. A végén pedig még Lieh Lo is beugrik egy cameóra. Jó volt látni. Mindezek mellett a film a teljesen átlagos wuxiák számát gyarapítja.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük