1 szavazat 2

Bemutatás

Egy kínai és egy japán bűnszervezet összefog és megalapítják a Fekete sárkány (Black Dragon) bandát, hogy ópiumot csempésszenek be külföldről. Ezt azonban mindig megakadályozza a rendőrség és a helyi harci iskola vezetője, Wang Hing Tin. Ezért a bűnszervezet egyik tagja, Mr. Qiao azt találja ki, hogy visszahívja a városba azt a fiút, aki 10 éve menekült el a városból, mert elege lett a korrupt hivatalnokokból. Meg is érkezik a fiú, Tse Chun, aki már az érkezéskor harcba keveredik az őrökkel, akik ópium után kutatnak. A fogadóban aztán Mr. Qiao emberei Wang embereinek adják ki magukat és megtámadják Tse-t, de természetesen nem bírnak el velük. Mr. Qiao azt hazudja Tse-nek, hogy a Wang harci iskola a korrupt hivatalnokokat támogatja és a szegény embereket nem engedi kereskedni a hajós útvonalakon. Tse fel is keresi a Wang harci iskolát, ahol nem nagyon akarnak harcolni, de Tse kiprovokálja és miután elveri őket, elmenekül, egyenesen be egy házba, ahol összefut a gyerekkori barátjával és szerelmével, Yu Giao-val. A srác neve valójában nem is Tsu Chun, hanem Siao Fu és 10 évvel korábban ők ketten és Ma egy cirkuszban dolgoztak és lettek jó barátok, de végül a korrupt hivatalnokok által diktált magas adó miatt szét kellett széledniük. Yu Giao elrejti Siao Fu-t Wang emberei elől.

Ezalatt a városba érkezik Ma felügyelő is, mert hallott a Fekete sárkány bandáról. Wang felajánlja a segítségét. Az egyik étteremben Siao Fu újra összefut Wang embereivel és megint harcba keverednek, de ekkor megjelenik Ma felügyelő és próbálja megértetni Siao-val, hogy Wangék nem rossz emberek. Saio nem hisz neki, de megígéri, hogy visszavonulót fúj és nem avatkozik bele az eseményekbe. Ezt nem nézheti tétlenül Qiao és elrabolja a fogadóból pár tőrjét Siao-nak és azzal ölik meg a Wang iskola egyik vezetőjét. Wang emberei este rátörnek Siao-ra és nagy harc kezdődik, amely során megint csak úgy rendezi a dolgokat Qiao, hogy Siao tőrjével öljék meg a Wang iskola egy másik vezetőjét is. Már Ma felügyelő sem hisz a gyerekkori barátjának és amikor Siao távozni akar a városból, akkor rajta üt és párbajoznak, amit megszakít az, hogy a Fekete sárkány banda is megjelenik, hogy mindenkit elpusztítsanak. Ma felügyelő és Siao immár együttes erővel végeznek a bandával, Qiao-val és a japánok vezetőjével is.

Egy kevésbé ismert Shaw Brothers film, amelyet az a Chor Yuen rendezett, akinek rengeteg kung fu és wuxia filmet köszönhetünk. A színészek közül egyedül Tsung Hua az aki nevesebb, rajta kívül az SB második vonalába tartozó színészek szerepelnek. Tsung Hua stílusa és színészi játéka nagyon hasonlít Alexander Fu Sheng-ére, ami mindenképpen elismerés. A film története meglehetősen átlagos, de valami miatt még is fent tartja a néző érdeklődését. A harci jelenetekre is ugyanezt tudnám mondani, mert nem rosszak (jó pár akrobatikus mutatvány van), de azért jó pár helyen vannak hiányosságok, nagyon sok mozdulatnál látszik, hogy fél méter van a harcoló felek között, még is ütés csattan. Valahogy az egész filmre az átlagos jelző a leginkább megfelelő. Kung fu jelenetekből viszont van bőségesen, így aki szereti, az el lesz kényeztetve. Nem rossz kung fu film, de nem tartozik az SB studió élmezőnyébe.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük