1 szavazat 2

Bemutatás

A jó és a gonosz klánok harca. Történetünk úgy indul, hogy egy jóságos klán vezetője megkéri két legjobb harcosát, hogy keressék meg a The Thundering Sword-ot, (Mennydörgő Kard) mert az rossz kezekbe kerülve a világ pusztulását is hozhatja. A klán abban hisz, hogy az erőszak rossz dolog és a harcművészetet csak a békére szabad használni, ölésre soha. Hero Yu és Hero Cheng Kun tehát elindul a nagy kalandra és szétválnak útjaik. Yu egy véletlennek köszönhetően összefut a gonosz Caterpillar Klán vezetőjével, Jiau Jiau-val, aki a rá támadó rablókat mind lemészárolja.

Később Cheng Kun egy sírrabló duót lát meg az egyik temetőben, akik egy föld alatti kriptába törnek be és a csapdák áldozatává válnak. Cheng is bemászik a kriptába és a tudásának köszönhetően kivédi a csapdákat és a Mennydörgő Kardot is megtalálja. A menekülés közben azonban feltűnik Jiau Jiau, aki sírrablónak hiszi Cheng-et és 3 mérgező nyíllal lebénítja őt, majd elrabolja a kardot és visszaviszi a klánja bázisára. Megbánva tettét Cheng-et kezeli a méreg ellenszerével, majd beöltözik férfinak és Cheng-et egy biztonsági, védelmező céghez viszi és megbízza őket, hogy 3 nap alatt kísérjék őt haza, vissza a jó klánhoz.

A karavánt azonban megtámadja pár harcművész, akik szintén a legendás kardot keresik. A védelmező szolgálat embereit elüldözik, Cheng-et pedig megkínozzák, hogy mondja el nekik a kard lelőhelyét. Cheng nem mondja el, ezért a végtagjait eltörik és kikötözik egy fához. Szerencsére a klánja emberei megtalálják és hazaszállítják. Amint Jiau Jiau tudomást szerez a védelmező cég gyávaságáról, így megint férfinak öltözve lemészárolja mind a 32 tagjukat. Ekkor tűnik fel a színen Hero Yu, akit így tévesen gondolnak a mészárosnak. Yu elmenekül és megismerkedik Jiau Jiau-val, akivel egymásba szeretnek. Jiau Jiau még a kardot is neki adja, hogy Yu megsemmisítse.

A fiatal pár esküvője előtt azonban kiderül, hogy Yu-t gyilkossággal gyanúsítja a gonosz klán, miközben a jó klán egyik leányzója, Chin Shia meghallja, hogy a leendő menyasszony felelős Cheng lebénulásáért. Titkon így lehet esélye Yu-nál, akibe ő is szerelmes. A nép igazságot akar, ezért ki akarják végezni Yu-t, de ekkor feltűnik Jiau Jiau és bevallja, hogy ő ölte meg a védelmező szolgálat 32 emberét és tévedésből mérgezte meg Cheng-et, mert azt hitte sírrabló. Hirtelen feltűnik egy legendás harcművész, akinél szintén egy Mennydörgő kard van. A két kardot egymásnak eresztik és megsemmisítik egymást. Így a legenda beteljesült. Jiau Jiau betartva a klánja becsületét, megmérgezi magát, bűnhődve a gyilkosságokért, míg a Cheng-et lebénító harcos levágja a saját lábát. Happy end? Nah, az nincs.

A történet az tetszetős és izgalmas, ez nem vitás. Lieh Lo mint minden filmben, így ebben is szenved, de végre nem hal meg 🙂 A színészek játéka amúgy egész jó, a helyszínek piszkosul látványosak és hogy kicsit haza is beszéljünk, jó pár zenét Rózsa Miklós szerzett. Ami viszont nagyon érdekes, hogy viszonylag kevés harcművészeti jelenet van a filmben, amik viszont vannak, azok zseniálisak a korhoz képest. Bőven elnéztem volna többet, mert így a film inkább dráma, kalandfilm, mint harcművészeti wuxia. Aki a jó történettel rendelkező filmeket szereti, annak bármikor ajánlom.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.4

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük