1 szavazat 2

Bemutatás

Egy családhoz törnek be Chi Hsien Tang generális emberei és 12 lányukat elrabolják, hogy a generálisnak háremet alakítsanak ki. A 13. lányuk, Yu Feng azonban még nagyon fiatal, ezért a szülei ellenállnak, amiért a generális emberei végeznek velük. Yu Feng-et egy titokzatos idegen menti meg, aki kimenekíti a fiatal lányt a katonák kezei közül. Később egy tudós palánta, An Chi indul hosszú útra egy ezüsttel teli ládával, hogy a generális által elfogott és hamisan megvádolt édesapjáért kifizesse a váltságdíjat. Az útja során megismerkedik két férfival, akik mellé szegődnek. Megpihennek egy fogadóban, ahol a két férfi próbálja átverni An Chi-t és kirabolni őt. Egy vörös ruhás nő is ugyanabban a fogadóban bérel szobát. A két férfiról kiderül, hogy a generális emberei és az egyik vezetőjük próbálja elnyerni An Chi pénzét, azzal a hazugsággal, hogy ismeri a műszakvezetőt azon a folyón, ahol az apját rabszolgamunkában dolgoztatják. A tudós azonban nemet mond neki, ezért megtámadja őt. De a vörös ruhás nő megmenti őt.

Tovább mennek az úton, és egy templomban kérnek menedéket az éjszakára. Azonban a szerzetesek is a generális emberei és sikeresen elrabolják An Chi pénzét. An Chi egy véletlennek köszönhetően felfedez egy titkos alagutat a templom alatt és kimenekít három rabot, akiket a generális emberei zártak be. A banditák azonban felfedezik őket, de a vörös ruhás nő legyőzi a generális embereit és An Chi pénzes ládáját is visszaszerzi neki. A titokzatos nő nem más, mint Yu Feng, aki közben hazalátogat és azzal szembesül, hogy az apja után az anyja is belehalt a régi tragédiába, a férje és a lányai elvesztésébe. Yu Feng-et csak egy dolog vezérli: bosszút állni a szülei gyilkosán, azaz Chi generálison.  An Chi megérkezik Chi-hez és az összes pénzét odaadná az apja szabadságáért, de a generális még több pénzt akar. Ezért An Chi és Yu Feng ördögi tervet eszel ki. A tudós visszamegy Chi generálishoz és felajánlja neki a 13. lányt, azaz Yu Feng-et is a háremébe. Szintén bejut a generális rezidenciájába Yu Feng egyik családtagja, aki egy remek harcosnak adja ki magát a generális emberei előtt, ezért meghívják a rezidenciára.

Chi generális ünnepli, hogy a háreme kialakult és a 13. lány is megvan neki, de az ünneplés után még is lelepleződnek Yu Feng-é, így nagy harc kezdődik, amelybe becsatlakozik Yu Feng régi mestere is, aki annó megmentette őt és az édesanyját. Hosszú küzdelem után végül megölik Chi generálist, a király emberei is megjelennek és az összes korrupt emberét elfogják. Az örömet megkoronázva pedig An Chi feleségül kéri Yu Feng-et 🙂

Láthattunk már olyan filmet, amely komédia és wuxia műfajt keveri. Ez a film is ilyen, amely véleményem szerint nem igazán humoros, de viszont egész jó, pörgős és látványos harcok vannak benne, amely egy thaiföldi mozitól nem is rossz. A zene és a helyszínek teljesen átlagosak és mutatják, hogy a készítésnél nem volt végtelen büdzsé a rendező részére, de amihez nem kell pénz, abból kihozták a maximumot: mint említettem a harcok nagyon jól vannak koreografálva és gyorsak. A színészek közül van aki remekül játszik, de vannak banális teljesítmények is. Nem beszéltem még a történetről, amely az átlagostól picit elmarad, de csak háttérelem akart lenni a komikusnak tervezett elemekhez és a remek harcokhoz. Ami még talán megemlítendő, hogy a film játékideje kicsit sok. Lehetett volna kicsit rövidebb, mert a végére már elfárad a néző. Egyszer nézhető mozi a The Young Avengeress.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük