1 szavazat 1

Bemutatás

A sakk világában legendásnak számít a 13 Worms (13 giliszta) névre hallgató társulat. Az egyik nap egy koldussal karöltve egy öregember jelenik meg a városukban, aki magát The Saint of Chess (A sakk angyala) adja ki magát. Legyőzi az egyik gilisztát, aki bele is hal a vereségbe. Ezt követően egy másik gilisztát is legyőz és a győzelme jutalmaként egy szívességet kér a gilisztáktól. Szabadítsanak ki egy szegény bebörtönzött lányt. Az öregemberrel érkező koldus tesz is róla, hogy megkezdhessék feladatukat, mert rájuk hívja a városi őrséget, akik tiltott szerencsejáték miatt börtönbe zárják a gilisztákat. A börtönből azonban az egyik kormányzó parancsára elszállítják a lányt. Így a gilisztáknak nem marad más választása, mint börtönlázadást okozni és ezáltal kiszabadulni, hogy a lány után mehessenek.

A lányt szállító katonák eltévednek út közben és a koldus segít nekik irányban haladni, így melléjük szegődik. Egy pihenőhelyre vezeti őket, ahol már szellemnek öltözve ott várják őket a giliszták. A szellemek azonban nem ijesztik el a katonákat és harcba torkollik a próbálkozás, amelyből a katonák kerülnek ki győztesen. Folytatják útjukat, amely során a giliszták mindent megpróbálnak: vízbe akarják fullasztani a katonákat, mocsárban legyőzni őket, és még a hegytetőn is rájuk támadnak, de sikertelenül. Végül egy fogadóban csapnak le a katonákra és ezúttal le is győzik őket. A harc közben azonban a koldus elmenekül a fogva tartott lánnyal és kiderül, hogy egy kincses térkép is a birtokában van. A giliszták követik őket és a nyomukra is találnak egy folyóparton. Azonban a kormányzó és a katonái is megjelennek és hatalmas harcba torkollik a találkozó. Végül a koldus és a giliszták kerülnek ki győztesen. A koldus azonban egy koporsóban rejti el a lányt és elmenekülve egy tisztásig jutnak. Ott érik utol őket a giliszták. Ekkor azonban megjelenik a Sakk angyala, aki leleplezi az eseményeket: ő egy magas rangú személy, a koldus igazából lány és az ő lánya, a koporsóból előbújó lány pedig hercegnő. A lánya végig azon volt, hogy segítse a gilisztákat és együtt szabadítsák ki a hercegnőt.

Szeretném elmesélni, hogy ennek a filmnek háromszor futottam neki. Nem azért, mert időhiányban szenvedtem, hanem mert borzalmasan unalmas. Elvileg egy komédiáról lenne szó, de egy-két apróbb vicces jelenetet leszámítva nem nagyon találkozunk vicces jelenetekkel. Éneklős részek is vannak a filmben, amik szintén nem kellettek volna, mert feleslegesnek éreztem. És mivel wuxiáról beszélünk, így a harci koreográfiát is fel kell hoznom, amely nagyon kezdetleges. Alapból elég kevés harc van a filmben. Pozitív oldalon egy dolgot tudok megemlíteni: a film felépítése egy igazi, vasárnap délutáni kalandfilm érzetét kelti, amely során viszonylag látványos helyszíneken barangolnak a szereplők. A filmet tehát csak fanatikus wuxia, abszurd humort kedvelők számára ajánlom. Másnak nem igazán.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.3

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük