1 szavazat 3

Bemutatás

Shadow Tsai és Jun Fung párbajoznak egy legendás kard birtoklásáért. Jun Fung győz, azonban a Sword King (Kard király) ennek ellenére Tsai-nak adja a kardot, mert szerinte Jun Fung egy nem szabályos mozdulattal nyerte meg a párbajt. Tsai hazaviszi a kardot a mesterének, aki megkéri, hogy másnap keresse fel a régi ellenségüket, a vak Yun-t és a tanítványait, Swallow-t (Fecske), Jun Fung-ot és a karddal végezzen velük. Éjszaka egy titkos társaság támad rájuk és nem csak a kardot lopják el, de megölik Tsai mesterét is. Tsai Yun-ra gyanakodik. Ezalatt a titokzatos harcosok meggyilkolják a vak Yun mestert is, de Fecske megmenekül. Ő pedig Tsai-ra gyanakszik. Tsai fel is keresi Fecskét és Yun Fung-ot, párbajoznak is, de aztán megbeszélik a nézeteltérést és rájönnek, hogy az egész mögött King Jin van, aki egy Hell’s castle (Pokol kastélya) helyen él, magasan a hegyekben és megszerezte a varázskardot, valamint próbálta őket eltenni láb alól azzal, hogy egymásra uszítja őket. Elhatározzák, hogy együtt keresik fel a helyet.

Tsai előre megy és egy közeli faluban a lovával elgázol egy fiatal lányt. Orvost hív hozzá és ápolgatja, amíg Jung Fung és Fecske is megérkezik (rögtön móresre is tanítják Jin király embereit), de végül elmenekül és felfedi a kilétét: ő bizony nem más, mint Jin király lánya, Gia hercegnő. Amint Gia visszatér az egyik szolgáló elárulja neki, hogy amint teheti el kell menekülnie a kastélyból, mert Jin király nem az igazi apja és ha elég nagy lesz, akkor szeretné őt a feleségévé tenni. Gia igazi szüleit is ő ölte meg. Jung Fung türelmetlen és felkeresi Jin királyt, de elfogják őt. Halálra akarják fagyasztani, de Gia megmenti őt. Ezt megtudja a király is és ezért megerőszakolja a lányt. Tsai és Fecske elhatározzák, hogy megmentik Jung Fung-ot és a hosszú úton segítségükre van a Beggar Clan (Koldusklán) és az Orchard Five Heroes (Orchard Öt Hőse) is. Jin királyhoz egy hegyen keresztül vezet az út, amelynél a pokol 9 kapuját kell bejárni. Rengeteg csapdán és gonosz harcoson, teremtményen mennek keresztül, mire eljutnak Jin királyig. Négyen küzdenek ellene és végül sikerül őt megölni, de csak Fecske éli túl a harcot és ő távozik a varázskarddal.

Fantasy központú wuxia, thaiföldről. Elsőre legyintenénk, de ha kicsit jobban odafigyeltek volna a filmre, akkor ez eddigi legjobb wuxia címet birtokolhatná. Ez nem sikerült a viszonylag gyenge harci koreográfia, a komikus főgonosz és az egyszerű történet miatt. Azonban így is kötelező minden wuxia rajongónak, mert ki merem jelenteni, hogy 1971-ig ez volt a leglátványosabb wuxia mozi. Olyan jelmezek, effektusok, ötletek, díszletek és egyéb látványelemek vannak, amelyekkel eddig még nem találkozhattunk. Tele van fantasy elemekkel és érdekes karakterekkel. Látszik, hogy ötletekben és költségvetésben sem volt hiány. Ezért fájó, hogy nem figyeltek oda jobban a harci koreográfiára, amely lassú és nem kidolgozott. De nem akarom negatív utóhanggal zárni a cikket, mert a wuxia és a fantasy rajongóknak is kötelező csemege ez a film.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük