1 szavazat 3

Bemutatás

A Sung dinasztia idején a Ching (Jin)-ek egyre több területet hódítottak meg észak-Kínában. Sikerült elfogniuk Hui és Ching császárt, valamint Kang herceget is. Egy maroknyi hazafinak az a terve, hogy kiszabadítsa Kang-ot, aki dél-Kínában kellő ellenállást tud majd szervezni a Jin-ek ellen. A Jin-ek éppen kivégzéseket tartanak egy táborban a Golden Demon (Arany Démon), amikor egy pár fős hazafiakból álló banda, Bao Ting Tien vezetésével rajtuk ütnek. A 9 közül csak egy társukat sikerül végül megmenteni. A körzetbe érkezik a Jin-ek egyik hercege, aki a legfőbb emberét Ma Tiankuei-t vonja felelősségre. Bao Ting és csapata egy erdőben pihen meg, ahol a kiszabadított hazafi elmeséli, hogy nagyon sokan indultak el Kang herceg kiszabadítására, de a folyón a Jin-ek egyik embere a River Dragon (Folyami Sárkány) a hatalmas erejének köszönhetően végzett a többségükkel. Ezt követően egy erdőben a Jin-ek újabb emberei, a Leopárd és a Mole (Vakond) támadtak rájuk és szinte mindenkit megöltek. 7-en tudtak elmenekülni, de a közeli faluban az Arany Démon és a Fire Demon Lui (Tűzdémon Lui) legyőzték őket és ezután vitték őket a kivégző táborba. De azt is elmondja, hogy Kang kiszabadítására van egy titkos út, amelyhez egy rozoga híd vezet. Ezt a hidat pedig csak egy ember képes átugrani: Yian Luyan.

A Jin-ek is számítanak erre a lépésre, így ők is elmennek Yian Luyan házához, ahol már ott van a távolról érkező Little Bat (Kicsi Denevér), akinek ugyanaz a mestere mint Yian Luyannak. A mesterük meghalt és azért küldte a Kicsi Denevért, hogy ha Yian Luyan gonosz dolgokra használná a tudását, akkor állítsa meg. Megérkeznek Bao Ting-ék is és kiderül, hogy Yian Luyan már a Jin-eknek eladta magát. Harc kezdődik, amely eredményeképpen Yian Luyan és Tűzdémon Lui is meghal. A Kicsi Denevér azonban felajánlja szolgálatait Bao Ting-éknek. Sikerül is átjutniuk a hídon, ahol a Leopárd és a Vakond már várja őket. Bao-ék azonban végeznek a két harci mesterrel. A tábort, ahol Kang herceget is őrzik ezer katona védi, így bejutni esélytelen, ezért ördögi tervet eszelnek ki: Kicsi Denevér eljátssza, hogy elfogta Bao Ting-et, beviszi a táborba, ahol az általuk kiszabadított egyik hazafi eljátssza, hogy szeretné megölni a Denevért az árulásért. A tervük sikerül is és a Jin herceg elhiszi nekik. Ezt kihasználva Baoéknak sikerül megölni Ma-t és elfogni a Jin herceget. Kang herceget kiszabadítva elmenekülnek a folyóhoz. Ott azonban a Folyami Sárkány várja őket, akit Bao-nak sikerül megölnie. Ez idő alatt azonban rengeteg Jin katona érkezik meg és végeznek a Kicsi Denevérrel. Baonak és Kang hercegnek azonban sikerül egy ladikkal elmenekülnie.

Ha megnézzük, hogy ezt a filmet a Shaw Brothers rendezte olyan neveket felvonultatva mint Chang Cheh, Ti Lung, David Chiang, Ku Feng, Bolo Yeoung és még sorolhatnám, akkor nulla százalék, hogy a végeredmény rossz film legyen. Nem is lett rossz, sőt kifejezetten egy darálós wuxia a Halálos Páros film. Kezdem a feketelevessel: a történet meglehetősen egyszerű és nem igazán tartogat meglepetéseket. A zene szintén teljesen átlagos. Ami viszont kiemelendő az a látványosság, mert nagyon szép helyszíneken, remek díszletek előtt játszódik a film és sokszor táthatjuk a szánkat. A film erőssége azonban a harci koreográfia, amelyek nem csak remekül mutatnak, de szinte a film 70%-a harc, azaz aki az ilyen típusú wuxiákat szereti, azoknak maga a kánaán. A színészekről pedig annyit, hogy Ti Lung-nak ez az első főszerepe, szóval emiatt is komoly jelentősége van a filmnek. Ugye ezt követően világsztár lett belőle. Bolo Yeoung (Véres Sport) szintén itt kapott elsőként komoly szerepet és már itt is brutális testi felépítése volt. Azon pedig gondolom senki nem lepődik meg, hogy David Chiang ezúttal is fájdalmas, hősi halált hal. Miért nem lehet egyszer életben hagyni szegényt? 🙂 A harci jelenetekkel telepakolt wuxia rajongóknak kötelező film, de másoknak is nyugodt szívvel ajánlom.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük