1 szavazat 1

Bemutatás

Egy lányt, Po San-t banditák támadnak meg, de egy arra járó kalandor, Ngo Sei Hoi megmenti. Egy közeli viskóban lelnek menedékre, ahol a lány elmeséli, hogy a közelben található Tin Lung Fort erőd banditái előbb lemészárolták szinte az egész családját, a teljes falut, mert az édesapja egy rivális őrző és védőszolgálatot üzemeltetett, majd pedig az erőd vezetője, Koi a megmaradt túlélőkre ezer arany fejpénzt tűzött ki. Ezért Ngo megkötözi a lányt és elviszi a Tin erődbe, ahol meg is kapja az ezer aranyat. Sőt, a harművészetét bemutatva Koi szeretné őt felbérelni generálisnak, de Ngo egyelőre elutasítja és távozik.

Ezt követően megismerhetjük a lemészárolt falu további túlélőit, akiket Chun Lam vezet. Bosszút fogadnak. Po San-t a Tin Lung erődben akasztásra készítik elő, amikor Ngo Sei távolról kisegíti és így Po San a lován eltud menekülni, egyenesen a maradék túlélőkhöz. Egy kis viskókkal teli helyen vernek tábort és a bosszú részleteit tervezik, amíg Koi egy titkos üzenetet kap a túlélők terveiről és hollétükről. Hamarosan meg is jelennek Koi emberei és csak nagy áldozatok árán sikerül őket legyőzni és az egyik lányt, Mei-t el is rabolják. Felbukkan Ngo is, akiről kiderül, hogy pénzért bárki oldalára áll, így Chun Lam-ék mellé is. Chun Lam azonban nem bízik benne és párbajoznak, amely döntetlen lesz, mert Koi embereit kell legyőzni, ahogy betörtek a menedékre.

Eközben a Tin erődben Koi és a felesége elszólják magukat az egyik generálisuk Ying Ying előtt, hogy ők ölték meg a banda előző vezetőjét, azaz az apját. Ying Ying elmenekül az erődből. Koi emberei üldözőbe veszik, de Ying Ying végez velük. Koi újabb titokzatos üzenetet kap, amelyben figyelmeztetik, hogy Chun Lam az elrabolt Mei kiszabadítására indult. Csapdát állítanak neki, de megjelenik Ngo és segít nekik. Koi-vel azonban nem bírnak, mert aranyozott kesztyűjével minden kardot elkap. Chun Laméknak azonban sikerül elmenekülniük. Ying Ying is csatlakozik a túlélőkhöz, mert ő is bosszút akar állni az apja miatt. Po San és Ying Ying is nagy összeget ajánl fel Ngo-nak, aki így melléjük áll. Ngo szálláshelyén Koi emberei tűnnek fel és pénz ajánlanak neki, ha eltakarodik a környékről. Ngo elutasítja, így küzdelem kezdődik, de ők kerekednek felül. A menedékhelyen Ying Ying véletlenül felfedez egy íjat, amelynek nyila ismerős neki, így kiderítik, hogy ki az áruló. Mielőtt azonban megölnék, előtte téves infót adnak neki, hogy az ellenfelet a tengerpart melletti helyre csalják, ahol meg is jelennek Koi emberei, de Chun Lamék végeznek velük. Így már csak Koi maradt, a felesége és az egyik generálisa. Be is törnek az erődbe és ádáz küzdelemben legyőzik őket.

Kevésbé ismert wuxia, amely szintén a Shaw Brothers studió árnyékában próbál érvényesülni. A történet nem nyújt extrát, de egy jó wuxiához nem feltétlenül kell csavaros történet. A színészek között találhatunk ismert és kevésbé ismert neveket is, de összességében nem lehet panasz a színészi játékra. A harci koreográfia az egyik legfontosabb a stílusban és ebben nem rossz a mozi, de nem is extra. Átlagos. A zene terén viszont meglepően kellemes melódiák szólalnak meg. Meg kell jegyeznem, hogy a filmből egy olyan verzió érhető csak el, amelynek a képminősége és a feliratok olvashatósága sokat elvesz az élvezetből. Egyszer azért nézhető, de nem hiszem, hogy bárki is többször megnézi majd.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük