1 szavazat 3

Bemutatás

Shih Hai Lung egy magányos harcos, akinek a birtokában félelmetes erejű kard van: a véres kard. A mesterétől azt az utasítást kapta, hogy a kardnak létezik egy párja, és ha  a kettőt megkaparintja valaki, akkor legyőzhetetlen lesz. A másik kard hollétéről a Ting Lung banda főnöke tud bármit is, így Shih elindul őt megkeresni. Útja során előbb a fogadóban próbálják tőle elvenni a kardot a Ting Lung banda tagjai, majd egy őrző védő céget kényszerítenek, hogy próbálják meg elvenni tőle a kardot. De nekik sem sikerül. A városba azonban nem csak ő érkezik, hanem egy kalapos nő, Yun Tsai valamint egy rokoni páros, Wei Ping és Chi Fang Fang is.

Shih Hai-t azonnal meginvitálja a Ting Lung banda egyik alvezére, Paw Ho és próbára teszi a férfit, de Shih Hai legyőzi őt. Ezt követően elindul a Ting Lung banda főhadiszállására, de útközben a kalapos nő, Yun Tsai és segítője, a kovács ellopja tőle a véres kardot.Shih Hai megérkezik a banda főhadiszállására és bizonyítva rátermettségét legyőzi az őröket. Ezt követően Han I Chu szembesíti vele, hogy ellopták tőle a véres kardot és amíg nem hozza el neki, addig nem fedi fel, hogy hol van a másik párja. Így Shih távozik, hogy megtalálja a tolvajt. Ezalatt Wei Ping is megjelenik Han I Chu-nál és valamiről egyeztetnek. Shih Hai felkeresi Yun Tsai-t és a lány visszaadja neki a kardot. Ezután Shih Hai és Chi Fang barátságot kötnek és együtt mennek el Hen I Chu-hoz, akit holtan találnak. A Ting Lung banda tagjai emlékeznek rá, hogy Wei Ping járt nála utoljára, ő lehet a gyilkos, ezért Chi Fang-ra támadnak, de Shih megvédi őt, illetve a felbukkanó Wei Ping ki is menekíti a lányt.

Wei Ping elmondja Chi Fang-nak, hogy ő ölte meg Han I Chu-t, hogy védje őt, mert az a személy, akit Shih keres, nem más, mint Chi Fang. Elmeséli neki (Yun Tsai kihallgatja őket), hogy régen Chi Fang apja és Shih apja voltak a legjobb harcosok és mindketten birtokoltak 1-1 véres kardot. A párbajuk során egymást ölték meg és az egésznek szemtanúja volt Han I Chu. Wei Ping azért ölte meg Han I Chu-t, mert ha elmondta volna Shih-nek, amit látott, akkor Shih bosszúból megölné Chi Fang-ot. Han I Chu a párbaj után az egyik kardot magához vette, a másik Shih mesteréhez került, majd később Shih-hez.  Han I Chu megzsarolta Chi Fang családját, hogy megőrzi a titkot, ha őt teszik meg a Ting Lung banda vezérének. A másik kardot pedig azért is akarja, mert a kettő együtt legyőzhetetlen, másrészt mindkét kard tokjában egy kincsestérképet rejtettek el.

Yun Tsai próbálja elmondani az igazat Shih-nek, amikor Wei Ping és Chi Fang is megjelenik. Wei Ping védeni akarja a lányt és nekiesik Shih-nek, de Yun megsebesíti a férfit. Yun is felfedi magát: amikor ellopta a véres kardot Shih-től, akkor egyenesen a Ting Lung erődbe ment, ahol kihallgatta, hogy éppen Wei Ping próbálta meggyőzni Han I Chu-t, hogy ölje meg Shih-t mielőtt Shih öli meg Chi Fang-ot. Yun célja az is volt, hogy a kardot átadva Han I Chu-nak ő visszafogadja őt és elveszi feleségül. Han I Chu és Wei Ping megállapodtak, hogy amint Yun visszaviszi a kardot, akkor megölik őt, a kincset pedig megfelezik, miután végeztek Shih-vel is. Azt is elmondja, hogy amikor Shih és Chi apja párbajozott, akkor ő is ott volt Han I Chu-val és bizony Han volt az, aki megölte őket, miután egymást kifárasztották. Elkobozta az egyik véres kardot és Yun-nak megígérte, hogy ha megszerzik a másikat is, akkor feleségül veszi és gazdagon élhetnek. Yun azt is tudja, hogy Han I Chu csak megrendezte a halálát és nem halt meg. Ezeken kívül Yun visszaadja az igazi véres kardot Shih-nek. (korábban nem az igazit adta vissza) Együtt indulnak el bosszút állni Han I Chu-n, akit végül a két véres kard egyesítésével sikerül is megölni, de Yun és Wei Ping élete árán.

Vannak olyan filmek, amiktől tényleg semmit nem várok és robbantanak. Ez is ilyen mozi. Nem véletlen az, hogy a Golden Harvest studió karolta fel ezt a filmet. A történet izgalmas és annyi fordulatot tartalmaz, hogy csak kapkodjuk a fejünket. A színészek is kiemelkedően jók: James Tien és Tang Ching világsztárok és kegyetlenül jól áll James Tien számára a magányos, mogorva hős szerep. A színésznők pedig gyönyörűek. Nem lehet panaszunk a harci koreográfiára és a látványosságra sem. A harc ötletes, nem túl bonyolult, de nincs lassítás alkalmazva. Valahogy érezhető, hogy minden suhintásnak jelentősége van. Látványos jelenetekben sincs hiány és a zene is kellemes. Írtam már, de csak megerősíteni tudom: nagyon jót tett a Shaw Brothers studiónak is a Golden Harvest rivális megjelenése. Ennek a párbajnak a gyümölcsét, mi nézők aratjuk le. Az első gyümölcsök egyike pedig a The Chase, amely nagyon jól sikerült wuxia. Erősen ajánlom mindenkinek!

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
3

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük